Дортмунд с очаквана лесна победа над Падерборн


FUTBOL-TV

Дортмунд с очаквана лесна победа над Падерборн

Борусия Дортмунд се наложи с категоричното 6:1 при визитата си на Падерборн в среща от 29-ия кръг на Бундеслигата. През първата част домакините се бяха построили добре в защита и рядко даваха шансове на "жълто-черните". След почивката обаче заваля дъжд от голове.

В 54-ата минута Торган Азар довкара избитата неубедително от вратаря Леополд Цингерле топка - 1:0 за Дортмунд. В 57-ата падна второто попадение във вратата на домакините. Брант подаде на Санчо на празна врата и той не сбърка. Веднага след гола си английският национал съблече фланелката си в памет на Джордж Флойд (тъмнокожият американец преди дни почина при полицейски арест в Минеаполис).

В 72-ата Падерборн се върна в мача, макар и за малко. Уве Хюнемайер вкара дузпа, отсъдена за игра с ръка на Емре Джан. Бившият играч на Ливърпул и Ювентус протестираше, а ситуацията бе спорна. Така или иначе гостите бързо убиха интригата.

След само две минути Санчо вкара още един път и Борусия поведе с 3:1. Пет минути преди края резервата Марсел Шмелцер се включи добре в атака, завършена точно от Хакими за 4:1.

След това дойде ред на друга резерва - Аксел Витсел да се отчете с асистенция. Той центрира добре за Марсел Шмелцер, който вкара пети гол за BVB. До края имаше време и за още един гол, а той бе дело на Санчо, който оформи своя хеттрик, а с него и крайния резултат.

След този мач положението е следното: Борусия Дортмунд e 2-ри с 60 пункта и намали дистанцията от лидера Байерн на седем точки. Падерборн 07 остава последен с едва 19 пункта на сметката си.

  Сподели
179