Мьонхенгладбах размаза Унион и отново е в топ 3


FUTBOL-TV

Мьонхенгладбах размаза Унион и отново е в топ 3

Борусия Мьонхенгладбах надигра Унион Берлин с 4:1 в мач от 29-тия кръг на немската Бундеслига. Флориан Нойхаус откри резултата в 17-тата минута, а 4 минути преди края на първото полувреме Маркюс Тюрам покачи на 2:0.

При първия гол Нойхаус пое топката пред наказателното поле, пробив в него и с хубав удар, който се отби в дясната греда, влезе във вратата. При втория гол Аласан Плеа центрира отляво в наказателното поле, където на далечната бе Маркус Тюрам, който бе оставен съвсем сам, и отбеляза с глава, като дори не се наложи да отскочи за топката.

Гостите от Берлин върнаха едно попадение в началото на второто полувреме чрез голмайстора си Себастиан Андерсон. Шведът вкара с глава отблизо след заучена комбинация след фаул. В 53-тата минута Патрик Херман направи страхотен пропуск, след като преодоля вратаря на Унион, но след това не улучи опразнената врата.

Само 6 минути по-късно, Гладбах все пак стигна до трети гол. Отново точен бе Тюрам и пак след асистенция на Аласан Плеа. Девет минути преди края на срещата и Аласан Плеа успя да се разпише. Той успя елегантно да засече от точката за дузпа подаване на Рами Бенсебаини отляво – 4:1. 

Иначе на трибуните присъстваха 15 хиляди снимки на най-верните фенове на Борусия. Победата помогна на "черните жребци“ да си върнат третото място, само на една точка от втория Борусия Дортмунд, за който предстои гостуване на Падерборн, по-късно през деня.

  Сподели
101