Анонс на 29-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 29-ти кръг на Бундеслигата

Фрайбург – Байер Леверкузен
Дата: 29.05.2020 г.
Час: 21:30

Фрайбург не успя да спечели в пети пореден двубой далеч от дома и не успя да задържи аванс от два гола за крайното 3:3 срещу Айнтрахт Франкфурт. Винченцо Грифо даде аванс на гостите в 28-ата минута, а Андре Силва изравни в 35-ата. След почивката също бе интересно, като тогава двата тима си размениха по още два гола. Първо Нилс Петерсен (67') даде нов аванс на Фрайбург, а 120 секунди след това Лукас Хьолер вкара за 1:3. В 79-ата Камада намали, а три минути след това Чандлър вкара за крайното 3:3. Южняците са 8-ми и са с 38 точки. Кюблер и Раве са контузени за домакините.

Волфсбург свали амбициозния Байер Леверкузен в мач от 28-ия кръг на Бундеслигата, разбивайки "аспирините“ с 1:4. "Вълците" бяха доста по-активни през първата част и пропиляха няколко добри положения. Това сложи край на серията от седем поредни мача без загуба за хората от Петер Бош, в която Байер записа шест победи и едно равенство. Така Байер отново е извън Топ 4 и зона "Шампионска лига“, като тимът е 5-ти с 53 точки. Бендер и Воланд са в лазарета на гостите.

Прогноза: Фрайбург – Байер Леверкузен 1:2


Херта Берлин – Аугсбург
Дата: 30.05.2020 г.
Час: 16:30

Херта показва значителен прогрес под ръководството на Бруно Лабадия. Този път "старата дама“ стигна до точката при визитата си на амбициозния РБ Лайпциг за крайното 2:2. Това бе пети последователен двубой за столичани без поражение, като в момента Херта е на 10-то място и е с 35 пункта. Рекик, Щарк, Крафт и Аскасибар са аут за домакините.

Аугсбург не успя да победи в четвърти пореден мач у дома. През седмицата баварците извъртяха 0:0 срещу последния Падерборн. Южняците са 12-ти и имат 31 точки. Отсъстващи за визитата в столицата са Аста, Гувелю и Финбогасон.

Прогноза: Херта Берлин – Аугсбург 3:1


Майнц 05 – Хофенхайм
Дата: 30.05.2020 г.
Час: 16:30

Майнц 05 записа трето равенство за последните си пет мача в първенството. Този път "червените“ направиха 1:1 при визитата им на новака Унион Берлин. Баку откри резултата в 13-та минута. Леандро Барейро центрира почти от аутлинията, топката премина през куп играчи и се озова в Баку, който от движение отбеляза за 0:1. Ингвартсен в 33-та минута изравни за домакините с хубав удар от фаул. През втората част до нов гол така и не се стигна, въпреки натиска на Майнц. Отборът се намира на спасителното 15-то място с 28 точки. Центнер и Латца са аут за домакините.

Хофенхайм се върна на победния път в Бундеслигата. Отборът се наложи с 3:1 над Кьолн в домакинството си в междинния 28-и кръг. Хофе нямаше успех в 7 поредни мача, но този път късметът бе на тяхна страна. Кристоф Баумгартнер отбеляза първите два гола в мача в 11-ата и 46-ата минута, а след това асистира за третото попадение на Стивън Цубер в 48-ата минута. Почетното попадение за "козлите" реализира Флориан Кайнц в 60-ата минута Белфодил и Крамарич са контузени, а Хюбнер е наказан.

Прогноза: Майнц 05 – Хофенхайм 0:2


Шалке 04Вердер Бремен
Дата: 30.05.2020 г.
Час: 16:30

Шалке 04 продължава негативната си серия в германското футболно първенство. Съставът допусна третото си поредно поражение след подновяването на мачовете в страната. Този път тимът от Гелзенкирхен отстъпи при визитата си на Фортуна с 1:2. Шалке поведе в резултата в 53-ата минута след гол с глава на Уестън МакКени. Само десет минути по-късно домакините успяха да изравнят резултата след гол с глава дело на Хенингс. След още само пет минути Фортуна излезе напред - 2:1. За Шалке това е неприятно положение, с което евентуалното класиране за Лига Европа се превръща в много трудна задача, защото шестият Волфсбург вече е на 5 точки. Селекцията на Дейвид Вагнер е на 9-то място с 37 пункта. Харит, Сердар, Маскарел и Стамбули са контузени.

Закъсалият тим на Вердер не успя да запише втори пореден успех в първенството. Тоз път "бременските музиканти" приеха на своя стадион силния тим на Борусия Мьонхенгладбах, а двубоят завърши без отбелязан гол - 0:0. Двубоят бе важен и за двата тима, които гонят различни цели. Вердер остава на предпоследната 17-та позиция с 22 точки на сметката си и към момента е на шест от спасението. Писаро, Фюлкруг и Топрак са в лазарета, а Велкович е наказан.

Прогноза: Шалке 04 – Вердер Бремен 1:1


Волфсбург – Айнтрахт Франкфурт
Дата: 30.05.2020 г.
Час: 16:30

Волфсбург записа категоричен успех с 4:1 при визитата си на Байер Леверкузен в мач от 28-ия кръг на Бундеслигата. "Вълците" бяха доста по-активни през първата част и пропиляха няколко добри положения. Все пак Марин Понграчич се разписа в 43-ата минута и по този начин гостите заслужено се прибраха на почивката с гол аванс. В началото на втората част късмет и добрите изяви спасиха на вратаря спасиха "аспирините" на няколко пъти. Все пак логичното се случи в 64-ата минута, когато Арнолд стреля от фал и след рикошет Храдецки нямаше какво да направи - 2:0 за Волфсбург. В 68-ата Ренато Щефан се разписа с глава, правейки резултата класически. Понграчич добави още едно попадение в 75-ата минута, а десет по-късно Юлиан Баумгартлингер вкара почетното попадение за домакините. Волфсбург се утвърди на 6-ото място с 42 точки. Уилиам, Камачо и Отивио са в лазарета, а Клаус е наказан.

Айнтрахт Франкфурт успя да спре негативната си серия от пет поредни загуби, завършвайки наравно - 3:3, с гостуващия Фрайбург. Винченцо Грифо даде аванс на гостите в 28-ата минута, а Андре Силва изравни в 35-ата. След почивката също бе интересно, като тогава двата тима си размениха по още два гола. Първо Нилс Петерсен (67') даде нов аванс на Фрайбург, а 120 секунди след това Лукас Хьолер вкара за 1:3. В 79-ата Камада намали, а три минути след това Чандлър вкара за крайното 3:3. "Орлите“ заемат незавидното за тях 14-то място, като имат 29 точки и са на две от опасната зона. Илсанкер е наказан за Айнтрах.

Прогноза: Волфсбург – Айнтрахт Франкфурт 3:2


Борусия Мьонхенгладбах – Унион Берлин
Дата: 31.05.2020 г.
Час: 16:30

Силният тим на Борусия Мьонхенгладбах не успя да спечели във втори пореден мач, този път срещу закъсалия Вердер Бремен, а двубоят завърши без отбелязан гол - 0:0. Иначе положения имаше и пред двете врати, но в крайна сметка до попадение така и не се стигна. "Жребчетата“ са 4-ти с актив от 53 точки. Треньорът Марко Розе не може да разчита на Закария, Джонсон, Стрьобъл и Янтшке.

Унион Берлин направи 1:1 с Майнц 05 в среща от кръга на Бундеслигата. Баку в 13-та минута откри резултата за гостите. Малко преди почивката столичани останаха в намален състав, след като Роберт Андрич получи втори жълт и червен картон. През втората част до нов гол така и не се стигна, въпреки натиска на Майнц. Унион събра 31 точки е на 13-то място. Отсъстващи за "железните“ са Бекер, Гокия и Андрих.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах – Унион Берлин 3:1


Падерборн – Борусия Дортмунд
Дата: 31.05.2020 г.
Час: 19:00

Последният в класирането – Падерборн, записа трето поредно равенство и вече в общо девет последователни мача "синьо-черните“ са без победа. Този път вестфалци направиха 0:0 на гости на Аугсбург. Падерборн е на последното 18-то място и е с 19 точки, като към момента е на девет от спасението. Килиан и Гясула са отсъстващи за домакините.

Байерн Мюнхен записа минимален, но важен успех с 1:0 при визитата си на Борусия Дортмунд в голямото дерби на германския футбол. Така баварците направиха важна крачка към осмата поредна титла. Тимът вече има 7 точки аванс на върха, а до края остават шест кръга. Джошуа Кимих вкара единствения гол в 43-ата минута, като той се оказа достатъчен за трите точки. След почивката натискът на Дортмунд се засили, но "жълто-черните“ така и не успяха да реализират която и да е от възможностите си. Така до голяма степен съдбата на титлата вече е почти ясна. Хората на Люсиен Фавър са 2-ри имат 57 пункта. Ройс, Халанд, Шулц и Загаду са контузени.

Прогноза: Падерборн – Борусия Дортмунд 0:3


Кьолн – РБ Лайпциг
Дата: 01.06.2020 г.
Час: 21:30

Кьолн не успя да спечели в четвърти пореден двубой от първенството. През седмицата "козлите“ отстъпиха с 1:3 от Хофенхайм. Кристоф Баумгартнер отбеляза първите два гола в мача в 11-ата и 46-ата минута, а след това асистира за третото попадение на Стивън Цубер в 48-ата минута. Почетното попадение за "козлите" реализира Флориан Кайнц в 60-ата минута. В двубоя имаше и два червени картона. В заключителните минути на срещата Кьолн пропусна и дузпа, след като Марк Ют не успя да се разпише от бялата точка. Отборът от едноименния град е 11-ти с актив от 34 точки. Рисе е контузен, а Борнау е наказан.

РБ Лайпциг пропусна отличен шанс да измести Борусия Дортмунд от второто място, след като стигна само до 2:2 при домакинството си на Херта Берлин. "Червените бикове“ бяха близо до успеха, след като до 82-ата минута водеха с 2:1 и то с човек по-малко, но в крайна сметка столичани стигнаха до точката. В 9-ата минута гостите откриха резултата. В 24-ата резултатът бе изравнен. Кристофер Нкунку изпълни ъглов удар и Клостерман изпревари всички и с глава не даде шанс на вратаря - 1:1. В 63-ата минута Марсел Халстенберг от състава на Лайпциг получи втори жълт картон и остави тима си с човек по-малко. Изненадващо домакините успяха да поведат в резултата само пет минути по-късно. Шик шутира и вратарят Руне Ярстайн допусна грешка, като сам подхвърли топката в мрежата си. В 82-ата Пьонтек вкара от дузпа, фиксирайки крайния резултат. Селекцията на Юлиан Нагелсман е на 3-то място с 55 точки. Поулсен, Халстенберг и Конате са аут.

Прогноза: Кьолн – РБ Лайпциг 1:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
388