Байерн постигна целта си на Сигнал Идуна Парк и крачи уверено към титлата


FUTBOL-TV

Байерн постигна целта си на Сигнал Идуна Парк и крачи уверено към титлата

Байерн Мюнхен записа минимален, но важен успех с 1:0 при визитата си на Борусия Дортмунд в голямото дерби на германския футбол. Така баварците направиха важна крачка към осмата поредна титла. Тимът вече има 7 точки аванс на върха, а до края остават шест кръга.

Джошуа Кимих вкара единствения гол в 43-ата минута, като той се оказа достатъчен за трите точки. Кимих видя, че Роман Бюрки беше излязъл напред и с финес го прехвърли. Все пак вратарят на Дортмунд докосна топката с пръсти, но тя влезе във вратата му - 1:0 за Байерн.

През първата част имаше още интересни положения. Още в самото начало на мача Мануел Нойер изчисти с крак топката, а тя попадна у Ерлинг Халанд. Норвежецът заходи отдясно и стреля между краката на вратаря, но Жером Боатенг се беше върнал на голлинията и с десния крак изчисти далеч напред.  В десетата минута Борусия прати топката в мрежата на Нойер, но преди тя да влезе Торган Азар беше в засада и коректно бе отменено попадението. 

В 19-ата капитанът на Лукаш Пишчек спря сигурен гол след изстрел на Серж Гнабри. Дейвис комбинира с Гнабри, който стреля и преодоля Бюрки, но Пишчек сложи крак точно преди кълбото да влезе във вратата на домакините.

След почивката натискът на Дортмунд се засили. Холанд получи шанс да изравни в 58-ата, след като Боатенг се подхлъзна в наказателното поле. Норвежецът шутира и топката се отби в ръката на Боатенг, но това беше прието за неумишлено действие от страна на защитника. Двубоят за Холанд приключи в 71-вата, когато той напусна заради травма. Тепърва ще става ясно колко сериозно е състоянието на новия любимец на феновете на BVB.

Силен удар на Дахуд бе избит с дясната ръка от Мануел Нойер в 81-ата минута. Малко след това Левандовски получи в половината на Дортмунд и напредна. Хумелс го маркира, но последва удар край тялото на германския бранител, като топката се отби в десния страничен стълб на Бюрки.

В добавеното време гостите имаха претенции за дузпа, като реферът взе решение да не носи повече неприятности на Дортмунд и не посочи бялата точка. В крайна сметка Байер постигна целта си и остава лидер, но вече с 64 точки. Борусия е 2-ри с 57 пункта.

  Сподели
260