Анонс на 28-ми кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 28-ми кръг на Бундеслигата

Байер Леверкузен – Волфсбург
Дата: 26.05.2020 г.
Час: 21:30

Байер Леверкузен записа нова победа в Бундеслигата. "Аспирините" надвиха като гост с 3:1 един от директните си съперници за място в Шампионската лига - Борусия Мьонхенгладбах. Срещата беше от 27-ия кръг на германския елит. Голямата звезда на Байер Кай Хаверц направи супер мач и се отчете с два гола за победата. Той откри резултата още в 7-ата минута. Останалите попадения паднаха след почивката. Малко след подновяването на битката Маркъс Тюрам изравни и върна състава си в срещата. Героят за гостите Хаверц вкара за 1:2 и възстанови преднината на тима си в 58-ата минута на двубоя, разписвайки се от дузпа. Свен Бендер вкара третото попадение в 81-вата минута, с което сложи точка на спора. С успеха Байер е на 4-та позиция. Възпитаниците на Петер Бош имат 53 точки. Воланд и Бендер са аут за домакините.

Волфсбург загуби с 0:2 у дома от устремилия се към първото място отбор на Борусия Дортмунд. По този начин "вълците“ допуснаха първа загуба от седем кръга насам. Поражението остави Волфсбург с 39 точки, а отборът е на 6-то място. Уилиам, Камачо и Отавио са контузени, а Клаус е наказан.

Прогноза: Байер Леверкузен – Волфсбург 3:1


Айнтрахт Франкфурт – Фрайбург
Дата: 26.05.2020 г.
Час: 21:30

Байерн Мюнхен разгроми Айнтрахт Франкфурт в мач от 27-ия кръг на Бундеслигата. Двубоят на стадион "Алианц Арена" завърши при резултат 2:5. Това бе пета поредна загуба за "орлите“. Баварците поведоха с 0:3, но липсата на концентрация доведе до шанс за Айнтрахт и в рамките само на три минути гостите вкараха два пъти. И двете попадения бяха идентични - отбелязани от Хинтерегер, след центриране от ъглов удар. Впоследствие обаче Байерн вкара нови два гола. Айнтрахт остава 28 точки и заема 14-то място в класирането, като хората на Адолф Хютер са на четири пункта от опасната зона. Пасиенсия и Абрахам са под въпрос за домакините.

Борещият се за участие в европейските клубни турнири отбор на Фрайбург допусна малко очаквана загуба в предишния кръг, когато южняците отстъпиха с 0:1 у дома от намиращия се в зоната на изпадащите състав на Вердер Бремен. Играчите на Кристиан Щрайх са 7-ми и имат 37 пункта. Кюблер, Флекен и Раве са извън сметките на Фрайбург.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт – Фрайбург 2:1


Вердер Бремен – Борусия Мьонхенгладбах
Дата: 26.05.2020 г.
Час: 21:30

Вердер записа една изключително важна победа в опита си да се спаси от изпадане. "Бременските музиканти" се наложиха с 1:0 при визитата си на Фрайбург и по този начин успяха да прекъснат серията си от седем срещи без победа. Единственото попадение отбеляза Леонардо Битенкурт в 19-ата минута. Той пое добре топката, напредна и я прати покрай ръката на вратаря Шволов в мрежата - 1:0. В 88-ата минута Филип Барграфеде от Вердер бе изгонен, след като извърши нарушение на границата на наказателното си поле, за да предотврати нахлуване на Лукас Хьолер. И това обаче не промени резултатът на таблото. Вердер остава 17-ти в класирането, но поне вече има 21 точки. Писаро, Фюлкруг и Топрак са контузени, а Баргфреде е наказан.

Борусия Мьонхенгладбах записа трета загуба за последните си десет мача в първенството. Този път "жребчетата“ отстъпиха с 1:3 у дома от един от най-сериозните конкуренти в борбата за място в Топ 4. Вестфалци остават с 52 пункта и вече са 5-ти в подреждането. Треньорът Марко Розе не може да разчита на Закария и Джонсон.

Прогноза: Вердер Бремен – Борусия Мьонхенгладбах 1:2


РБ Лайпциг – Херта Берлин
Дата: 27.05.2020 г.
Час: 19:30

РБ Лайпциг записа категоричен и заслужен успех с 5:0 при визитата си на Майнц 05 в двубой от 27-ия кръг на Бундеслигата. Гостите доминираха през цялото време и дори можеха да се поздравят и с по-изразителен резултат. РБ Лайпциг си върна трето място, което временно бе заето от Байер Леверкузен. Лайпциг е с 54 точки, а една по-малко имат "аспирините". Упамекано е наказан, а с контузии са Форсберг и Конате.

Херта записа категорична победа с 4:0 в дербито на Берлин срещу Унион. Символичните домакини доминираха и заслужено се поздравиха с успеха, като по този начин взеха реванш за поражението, което инкасираха по-рано през сезона. Головете паднаха през второто полувреме. Ведад Ибишивич откри резултата в 51-ата минута, Доди Лукебакио удвои минута след това и до голяма степен сложи точка на спора. Матеус Куня направи резултата класически след час игра. Четвъртият гол пък бе на сметката на защитника Дедрик Боята в 77-ата минута. Така играчите на Бруно Лабадия събраха 34 точки и са на 11-то място. Дарида е наказан, а с травми са Волф, Крафт, Щарк и Рекик.

Прогноза: РБ Лайпциг – Херта Берлин 4:2


Аугсбург – Падерборн
Дата: 27.05.2020 г.
Час: 21:30

Аугсбург се наложи с класическото 3:0 при визитата си на Шалке 04 на "Фелтинс Арена" в двубой от програмата на 27-ия кръг в Бундеслигата. Ранен гол на Едуард Льовен още в 6-ата минута даде аванс на гостите. До края на първата част "кралскосините" бяха по-активни, но явно не достатъчно, за да стигнат до изравняване. След почивката малко неочаквано тимът от Гелзенкирхен не натисна своя съперник, а напротив - всичко по-интересно бе пред тяхната врата. В 76-ата минута гостите нанесоха своя втори решаващ удар. Сане опита да изчисти топката с глава, но не успя да намери свой съотборник, а топката попадна у резервата Базее. До края имаше време за още един гол. В самия край Кордова фиксира крайния резултат. В крайна сметка Аугсбург сложи край на серията от четири поредни загуби. Отборът е на 12-то място с 30 точки. Финбогасон, Аста и Гифер са контузени за домакините.

Падерборн и Хофенхайм завършиха наравно 1:1. Мачът от 27-ия кръг на Бундеслигата се състоя на празния "Бентелер Арена". И двата гола паднаха още в първите му 10 минути. В 4-ата Павел Кадержабек преодоля по прекрасен начин противников играч и поднесе топката на Роберт Сков, който я прати в мрежата. В 9-ата минута обаче техният съотборник Ермин Бичакчич допусна груба грешка, подарявайки топката на Денис Сърбени, който веднага се разписа с удар от дъгата на наказателното поле. До края на първата част имаше още положения. След почивката бе доста по-скучно. Домакините от Падерборн останаха на последно място 18-то място с 18 точки, на 3 пункта зад 17-ия Вердер. Килиан е аут за гостите.

Прогноза: Аугсбург – Падерборн 2:0


Фортуна Дюселдорф – Шалке 04
Дата: 27.05.2020 г.
Час: 21:30

Фортуна бе много близо до това да запише успех при визитата си на Кьолн, който щеше да е първи за тима от Дюселдорф в Кьолн от 32 години. Това обаче не се случи, макар гостите да водеха с два гола почти до самия край. Късни попадения обаче в последните минути спасиха точката за Кьолн. Борещият се за оцеляване тим поведе в 41-ата минута след попадение на Караман. Ерик Томи удвои аванса на гостите, който обаче не бе удържан. В крайна сметка Фортуна има 24 точки и остава под чертата, като заема 16-то място. Айхан е наказан, а Щефен е контузен.

Аугсбург се наложи с класическото 3:0 при визитата си на Шалке 04 на "Фелтинс Арена" в двубой от програмата на 27-ия кръг в Бундеслигата. Ранен гол още в 6-ата минута даде аванс на гостите. След почивката малко неочаквано тимът от Гелзенкирхен не натисна своя съперник, а напротив - всичко по-интересно бе пред тяхната врата. Така "кралскосините“ нямат победа вече в девет поредни мача и са с 37 пункта, заемайки 8-мо място. Тодибо, Харит, Маскарел и Стамбули са в лазарета на гостите.

Прогноза: Фортуна Дюселдорф – Шалке 04 2:2


Хофенхайм – Кьолн
Дата: 27.05.2020 г.
Час: 21:30

Падерборн и Хофенхайм завършиха наравно 1:1. И двата гола паднаха още в първите му 10 минути. В 4-ата Павел Кадерабек преодоля по прекрасен начин противников играч и поднесе топката на Роберт Сков, който я прати в мрежата. В 9-ата минута обаче техният съотборник Ермин Бичакчич допусна груба грешка, подарявайки топката на Денис Сърбени, който веднага се разписа с удар от дъгата на наказателното поле. До края на първата част имаше още положения, като най-доброто се откри пред Кристоф Баумгартнер, който се озова очи в очи с вратаря на домакините, но би право в Леополд Цингерле. След почивката бе доста по-скучно. Хофенхайм е на 9-та позиция с 36 точки и продължава битката за зона Лига Европа. Крамарич, Стафилидис, Адамян и Белфодил са контузени за домакините.

Фортуна бе много близо до това да запише успех при визитата си на Кьолн, който щеше да е първи за тима от Дюселдорф в Кьолн от 32 години. Това обаче не се случи, макар гостите да водеха с два гола почти до самия край. Късни попадения обаче в последните минути спасиха точката за Кьолн, а това бе второ поредно равенство от 2:2 за "козлите“. Домакините от Кьолн се разиграха чак към края и това даде резултат. Първо късметът им се усмихна в 88-ата минута, когато Модест се справи с иначе безгрешния до този момент Цимерман и вкара за 1:2. Малко след това Кордоба реализира втори гол за Кьолн и спаси точката. В продълженията също бе интересно, но в крайна сметка равенството остана. Отборът от едноименния град е 10-ти и има 34 точки. Рисе и Чичос са контузени за гостите.

Прогноза: Хофенхайм – Кьолн 1:1


Унион Берлин – Майнц 05
Дата: 27.05.2020 г.
Час: 21:30

Новакът Унион Берлин допусна трета поредна загуба, като този път поражението за "железните“ бе особено неприятно. Преди няколко дни хората на Урс Фишер бяха разбити с 0:4 от градския съперник Херта. Загубата в столичното дерби остави Унион с 30 точки, а отборът е на 13-та позиция в таблицата. Шлотербек и Фридрих са наказани, а с контузии са Бекер и Гокия.

След победа и две поредни равенства, които помогнаха на Майнц 05 да поеме глътка въздух в борбата за оцеляване, в предишния кръг "червените“ бяха разбити с 0:5 от амбициозния тим на РБ Лайпциг. След загубата Майнц продължава да се намира непосредствено над зоната на изпадащите, като заема спасителното 15-то място, с 27 точки. Матета е наказан, а Центнер е контузен.

Прогноза: Унион Берлин – Майнц 05 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
283