Кьолн спасиха точката в самия край срещу Фортуна


FUTBOL-TV

Кьолн спасиха точката в самия край срещу Фортуна

Фортуна бе много близо до това да запише успех при визитата си на Кьолн, който щеше да е първи за тима от Дюселдорф в Кьолн от 32 години. Това обаче не се случи, макар гостите да водеха с два гола почти до самия край. Късни попадения обаче в последните минути спасиха точката за Кьолн.

Домакините като цяло нямаха ден днес, а от това се възползва техния съперник. Борещият се за оцеляване тим поведе в 41-ата минута след попадение на Караман, но не и без помощта на рикошет.

След почивката домакините опитаха да изравнят и получиха отлична ситуация в 58-ата минута, когато получиха спорна дузпа. Кастенмайер обаче отрази удара от бялата точка на Марк Ут. Това съвсем вдъхнови гостите, които малко по-късно вкараха втори гол чрез Ерик Томи.

Домакините се разиграха чак към края и това даде резултат. Първо късметът им се усмихна в 88-ата минута, когато Ут се възползва от това, че топката не бе изчистена добре, върна към свой съотборник, който центрира добре и Антони Модест се справи с иначе безгрешния до този момент Цимерман и вкара за 1:2. Малко след това Кордоба реализира втори гол за Кьолн и спаси точката. В продълженията също бе интересно, но в крайна сметка равенството остана.

  Сподели
101