Аугсбург прекъсна негативна серия в Гелзенкирхен


FUTBOL-TV

Аугсбург прекъсна негативна серия в Гелзенкирхен

Аугсбург се наложи с класическото 3:0 при визитата си на Шалке 04 на "Фелтинс Арена" в двубой от програмата на 27-ия кръг в Бундеслигата.

Ранен гол на Едуард Льовен още в 6-ата минута даде аванс на гостите. Льовен се разписа директно от пряк свободен удар - 0:1. До края на първата част "кралскосините" бяха по-активни, но явно не достатъчно, за да стигнат до изравняване. Най-добрата ситуация за тях дойде след около половин час игра, когато Раби Матондо стреля отблизо, но Андреас Луте успя да избие топката с крак.

След почивката малко неочаквано тимът от Гелзенкирхен не натисна своя съперник, а напротив - всичко по-интересно бе пред тяхната врата. Първо Флориан Нийдерлехнер и Марко Рихтер бяха близо до гол за гостите, с който можеха да сложат точка на спора, но Шуберт се намеси добре.

В 70-ата Филип Макс стреля точно от фаул, но Шуберт хвана ъгъла и успя да боксира топката.

В 76-ата минута гостите нанесоха своя втори решаващ удар. Сане опита да изчисти топката с глава, но не успя да намери свой съотборник, а топката попадна у резервата Ноа-Джоел Саренрен-Базее. Той напредна, справи се със защитниците на "миньорите" и отправи неспасяем удар - 0:2. До края имаше време за още един гол. В самия край резервата Мерджан сбърка детински и остави резервата на гостите Серхио Кордова да му отнеме. Нападателят финтира вратаря и фиксира крайния резултат.

В крайна сметка Аугсбург сложи край на една негативна серия от загуби и се поздрави с успех. Отборът е на 12-то място с 30 точки. Шалке 04 е 8-ми с 37 пункта. 

  Сподели
146