Байерн загря за Дортмунд с погром над Айнтрахт


В. Мухарски

Байерн загря за Дортмунд с погром над Айнтрахт

Байерн Мюнхен разгроми Айнтрахт Франкфурт в мач от 27-ия кръг на Бундеслигата. Двубоят на стадион "Алианц Арена" завърши при впечатляващото 5:2. Така грандът от Мюнхен ще гостува на Борусия Дортмунд във вторник с 4 точки преднина.

В 17-ата минута Мюлер нахлу по лявото крило и пусна пас към набралия скорост Леон Горетцка, който с отличен удар под гредата даде аванс на Байерн - 1:0. 

В края на първата част самият Мюлер се разписа и удвои аванса на домакините. Секунди след началото на второто полувреме Роберт Левандовски вкара трети гол, което успокои шампионите. Липсата на концентрация доведе до шанс за Айнтрахт и в рамките само на три минути гостите вкараха два пъти. И двете попадения бяха идентични - отбелязани от Хинтерегер, след центриране от ъглов удар. Първо той се разписа в 52-ата, а след това и в 55-ата минута.

Импулсът при "орлите" беше секнат от грешка на опитния Желсон Фернандес, който в 61-вата минута неволно изведе Алфонсо Дейвис сам срещу Трап и играчът на баварците не сбърка - 4:2.

Крайният резултат беше оформен четвърт час преди края. След двата гола във вратата на "Байерн" Хинтерегер се разписа и в собствената си мрежа, като не успя да изчисти топката след изстрел на Серж Гнабри.

  Сподели
554