Нова победа и Леверкузен продължава да гони лидерите


FUTBOL-TV

Нова победа и Леверкузен продължава да гони лидерите

Байер Леверкузен записа нова победа в Бундеслигата. "Аспирините" надвиха като гост с 3:1 един от директните си съперници за място в Шампионската лига - Борусия Мьонхенгладбах. Срещата беше от 27-ия кръг на германския елит.

Голямата звезда на Байер Кай Хаверц направи супер мач и се отчете с два гола за победата. Той откри резултата още в 7-ата минута. Белараби изведе своя съотборник, който се измъкна на ръба на засадата и елегантно пусна топката между краката на Ян Зомер - 0:1. Останалите попадения паднаха след почивката.

Малко след подновяването на битката Маркъс Тюрам изравни и върна състава си в срещата. Героят за гостите Хаверц вкара за 1:2 и възстанови преднината на тима си в 58-ата минута на двубоя, разписвайки се от дузпа, която обаче бе доста спорна, като самият съдия дълго време се консултираше с ВАР, но в крайна сметка посочи бялата точка.

Свен Бендер вкара третото попадение в 81-вата минута, с което сложи точка на спора. С успеха Байер се изкачи на трета позиция, изоставайки единствено от Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд. Гладбах е четвърти, с точка по-малко от Леверкузен.

  Сподели
139