Четири аспирина за потъващите Бременски музиканти


FUTBOL-TV

Четири аспирина за потъващите Бременски музиканти

Байер Леверкузен се наложи с категоричното 4:1 при визитата си на Вердер Бремен в последния мач от 26-ия кръг на германската Бундеслига. Интрига имаше единствено през първата част, но след почивката "аспирините" взеха своето.

Кай Хавертц откри резултата в 28-ата минута. Диаби напредна на скорост отдясно и центрира в наказателното поле, където Хавертц с глава отбеляза за 0:1. Домакините бързо отвърнаха на удара и само две минути по-късно Гебре Селасие възстанови равенството. 

Светкавичните действия продължиха и в 33-ата минута отново Хаверц върна преднината на гостите, разписвайки се пак с глава - 1:2. До края домакините имаха едно чисто голово положение, но Битенкурт пропусна да се разпише сам срещу вратаря и така не успя да изравни отново.

Третият гол за "аспирините" вкара Митчел Вайзер в 61-ата минута, завършвайки хубава контра на своя отбор, а асистенцията бе на Диаи. Керем Демирбай бе автор на четвъртия гол, а той бе факт в 78-ата минута. След това мачът просто се доиграваше.

Така Байер продължава да гони целта си - място в топ 4. Леверкузен е на 5-та позиция с 50 точки. Съвсем различно е настроението в лагера на Вердер. Отборът се намира на предпоследното 17-то място с 18 точки.

  Сподели
315