Мьонхенгладбах удари Айнтрахт и продължава да следва Дортмунд


FUTBOL-TV

Мьонхенгладбах удари Айнтрахт и продължава да следва Дортмунд

Борусия Мьонхенгладбах се наложи над Айнтрахт Франкфурт с 3:1 в двубой от кръга, с който се подновява сезона в едно от топ първенствата на Европа. Двата тима направиха интересен мач, макар да липсваха фенове по трибуните.

Гостите излязоха напред още в първата минута след попадение на Аласан Плеа. Домакините допуснаха Плеа да шутира отдясно по диагонала и след закъснелия плонж на вратаря Трап, резултатът бе открит.

В 7-ата пък Маркюс Тюрам удвои аванса. Рене Бенсебаини овладя добре дълъг диагонален пас на левия фланг и центрира в наказателното поле, където най-добра позиция бе избрал Маркюз Тюрам, който пък с лекота прати топката във вратата на тима от Франкфурт.

В 73-ата Рами Бенсебаини реализира наказателен удар за третия гол. Ситуацията за дузпа обаче бе спорна. Няколко минути по-рано Плеа бе близо до нов гол, но нацели греда. В 81-вата резервата Андре Силва намали изоставането на Айнтрахт. 

Друга любопитна ситуация бе в 85-ата минута, когато Йонас Хофман от състава на Борусия не успя да реализира при ситуация, в която само защитникът Мартин Хинтерегер стоеше пред голлинията. Пропускът със сигурност бе един от най-фрапантните за сезона в Бундеслигата. 

Иначе това бе първият мач от днешните, в който двата отбора извършиха по позволените си пет смени.

Мьонхенгладбах продължава да гони Дортмунд с 52 точки в актива си 3-та позиция. Айнтрахт Франкфурт е 13-ти в класирането с 28 пункта на сметката си.

  Сподели
468