Анонс на 26-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 26-ти кръг на Бундеслигата

Фортуна Дюселдорф – Падерборн
Дата: 16.05.2020 г.
Час: 16:30

Фортуна записа второ поредно равенство и вече в три поредни мача вестфалци са без поражение. С добавената точка в борбата за оцеляване Фортуна има 22, но продължава да е под чертата, като има 22 пункта и е на 16-то място в класирането. Ковнацки и Щефен са контузени.

Падерборн инкасира четвърта поредна загуба и общо пета за последните си шест мача в първенството. "Синьо-черните“ отстъпиха с 1:2 от Кьолн и все така се намират на последното 18-то място със своите 16 точки, което засега е на десет от спасението. Килиан и Мамба са аут за гостите.

Прогноза: Фортуна Дюселдорф – Падерборн 1:0


Борусия ДортмундШалке 04
Дата: 16.05.2020 г.
Час: 16:30

Борусия Дотмунд постигна трудна, но сладка победа с 2:1 над Борусия Мьонхенгладбах в среща от 25-ия кръг на германската Бундеслига. Oще в 8-ата минута Азар се справи с трима противникови бранители, а след това да прати топката в десния ъгъл на противниковата врата. Гладбах изравни в 50-ата минута, когато точен бе Щиндъл, след като Плеа му свали една добра топка след корнер и последва точен удар. В 71-ата минута Санчо намери Хакими и последният с хубав удар върна аванса на Дортмунд - 2:1. След този сблъсък Дортмунд вече е на 2-ото място в класирането и тимът има 51 точки, като е на четири зад лидера Байерн. Ройс, Чан, Загаду, Витцел и Шулц пропускат голямото регионално дерби, което заради противоепидемичните мерки ще се играе пред празни трибуни.

Отборите на Шалке 04 и Хофенхайм завършиха наравно 1:1, а феновете на “Фелтинс Арена" издигнаха плакати, както срещу своя президент Клеменс Тьонийс, така и срещу противниковия Дитмар Хоп. В нито един от случаите обаче главният съдия Свен Яблонски не сметна за нужно да прекрати мача. “Кралскосините" отбеляза чрез Уестън Маккени, който се разписа в 20-ата минута. В 69-ата Баумгартнер отбеляза след изпълнение на корнер за крайното 1:1. Хората на Дейвид Вагнер са без победа в седем поредни мача и в момента са 6-ти с актив от 37 пункта. Маскарел, Стамбули и Кабак са в лазарета на гостите за дербито.

Прогноза: Борусия Дортмунд – Шалке 04 2:1


Хофенхайм – Херта Берлин
Дата: 16.05.2020 г.
Час: 16:30

Отборите на Шалке 04 и Хофенхайм завършиха наравно 1:1, а феновете на “Фелтинс Арена" издигнаха плакати, както срещу своя президент Клеменс Тьонийс, така и срещу противниковия Дитмар Хоп. “Кралскосините" отбелязаха чрез Уестън Маккени, който се разписа в 20-ата минута. В 65-ата капитанът на гостите Бенджамин Хюбнер вкара с глава след центриране от фаул, но голът му не бе признат поради засада. Въпреки това, неговият отбор успя да стигне до равенството едва четири минути по-късно, когато Кристоф Баумгартнер отбеляза след изпълнение на корнер. Това беше пети пореден мач за Хофе бе успех, а отборът е на 9-та позиция с актив от 35 точки. Белфодил, Крамарич и Адамян са контузени.

Въпреки че губеше в резултата с 0:2 след пет минути игра, тимът на Херта стигна до равенство у дома за крайното 2:2 срещу Вердер. "Старата дама“ има 28 пункта и е на 13-то място в подреждането. Дарида е наказан, а Рекик и Калу са аут.

Прогноза: Хофенхайм – Херта Берлин 2:1


РБ Лайпциг – Фрайбург
Дата: 16.05.2020 г.
Час: 16:30

РБ Лайпциг направи нова грешна стъпка в борбата за историческа първа титла. В предишния кръг "червените бикове“ записаха четвърто равенство за последните си шест мача в Бундеслигата. Този път Лайпциг направи 0:0 като гост на Волфсбуг и увеличи изоставането си спрямо лидера Байерн Мюнхен на пет точки, като тимът е на 3-то място в колоната. Орбан и Форсберг са контузени, а Упамекано е наказан.

След две поредни загуби тимът на Фрайбург стигна до победа с 3:1 у дома над новака Унион Берлин. Южняците имат 36 точки и са на 8-мо място в класирането. Кюблер е аут за селекцията на Кристиан Щрайх.

Прогноза: РБ Лайпциг – Фрайбург 3:0


Аугсбург – Волфсбург
Дата: 16.05.2020 г.
Час: 16:30

Третата поредна загуба и общо 12-та от началото на сезона коства треньорския пост на Мартин Шмид начело на Аугсбург. Баварците очаквано отстъпиха с 0:2 като гости на шампиона Байерн Мюнхен. Сега начело на Аугсбург застана бившият наставник на Байер Леверкузен Хайко Херлих, който няма да може да дебютира начело на баварците заради нарушаване на карантината. Тимът е на 14-то място и има 27 точки. Аста и Финбогасон са контузени.

Съставът на Волфсбург записа шести пореден мач без загуба, след като в предишния кръг от германския шампионат "вълците“ направиха нулево реми у дома срещу амбициозния РБ Лайпциг. Волфсбург е на 7-мо място и имат 36 точки, като е само на точка от Топ 6. Вегхорст е наказан, а с травми са Гилаводжи, Уилиам, Герхард и Камачо.

Прогноза: Аугсбург – Волфсбург 1:1


Айнтрах Франкфурт – Борусия Мьонхенгладбах
Дата: 16.05.2020 г.
Час: 19:30

Отборът на Айнтрахт инкасира трета поредна загуба в първенството и втора поредна далеч от дома с резултат 0:4. Този път "орлите“ бяха разбити от Байер Леверкузен, а след поражението възпитаниците Адолф Хютер остават с 28 точки и са 12-ти. Дурм и Пасиенсия са под въпрос за домакините.

Преди непредвидената пауза в Бундеслигата отборът на Борусия Мьонхенгладбах изигра два мача в рамките на няколко дни, като в първия от тях "жребчетата“ отстъпиха с 1:2 у дома от съименника от Дортмунд, а след това възпитаниците на Марко Розе сразиха със същия резултат Кьолн. Гладбах е на 4-то място и е с 49 точки, като е на шест от върха. Закария е аут за гостите.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт – Борусия Мьонхенгладбах 1:2


Кьолн – Майнц 05
Дата: 17.05.2020 г.
Час: 16:30

Кьолн изигра два мача преди паузата в първенството. "Козлите“ първо се справиха с 2:1 над последния Падерборн, но след това хората на Маркус Гисдол отстъпиха със същия резултат от Борусия Мьонхенгладбах в първия двубой от Бундеслигата, който се проведе пред празни трибуни. Кьолн е с 32 точки и в момента заема 10-то място в подреждането. Чичос и Хауптман са под въпрос за домакините.

Майнц 05 беше близо до това да постигне втора поредна победа, но "червените“ допуснаха гол пет минути преди края на домакинството си на Фортуна Дюселдорф и в крайна сметка срещата приключи при резултат 1:1. Майнц е на спасителното 15-то място и има 26 точки, като е на четири от първия отбор под чертата. Центнер е контузен, а Матета е с наказание.

Прогноза: Кьолн – Майнц 05 3:1


Вердер Бремен – Байер Леверкузен
Дата: 18.05.2020 г.
Час: 21:30

След пет поредни загуби Вердер можеше да запише победа, но "бременските музиканти“ пропиляха аванс от два гола, за да завършат 2:2 на гости на Херта. Северняците все така остават в зоната на изпадащите, като са на предпоследното 17-то място с актив от 18 точки и са на осем от спасението. Клаасен е наказан, а с травми са Фюлкруг и Писаро.

Байер Леверкузен записа четвърта победа за последните си пет мача в първенството. В предишния кръг "аспирините“ се разправиха с 4:0 у дома над Айнтрахт Франкфурт. Така възпитаниците на Петер Бош продължават борбата за място в Шампионската лига, като засега Байер е на 5-то място с актив от 47 точки. Воланд е контузен.

Прогноза: Вердер Бремен – Байер Леверкузен 1:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
677