Румениге: Коронавирусът ще помогне на футбола


Н. Гавазов

Румениге: Коронавирусът ще помогне на футбола

Карл-Хайнц Румениге  разказа как пандемията от  коронавируса ще се отрази върху разходите на клуба на трансферния пазар и заплатите на играчите.

"С всяка криза идват нови възможности. Дълго време заплатите и трансферните суми се повишаваха до нездравословно ниво. Коронавирусът и кризата, които той предизвика, поне ще сложи край на тази идея за "винаги по-голям, по-скъп, по-бърз от стария“. Търсенето и предлагането ще регулират пазара и ще помогнат за установяване на нов баланс", заяви Румениге.

В момента почти всички футболни първенства по света са спрени  във връзка с пандемията от  коронавируса. Сред тях са и представители на топ 5 европейските лиги. Мачовете от Шампионска лига и Лига Европа бяха отложени за неопределено време.

Вирусът COVID-19 бе  открит  в Китай в края на миналата година. Първоначално правителството на комунистическата държава се опита да скрие проблема и дори подаде грешни данни към Световната здравна организация, с което попречи на предотвратяването на заразата в световен мащаб.

Според последните съобщения заразените са над 1 милион, а повече от 53 хиляди души починаха от коронавируса.

  Сподели
104