Байерн постигна целта си срещу Аугсбург


FUTBOL-TV

Байерн постигна целта си срещу Аугсбург

Байерн Мюнхен се наложи над гостуващия Аугсбург с 2:0 в двубой от 25-ия кръг на Първа Бундеслига. Баварците играха със специален екип във връзка със 120-годишнината на клуба, която беше отпразнувана преди дни.

Иначе първият гол бе дело на Томас Мюлер, който беше точен в 53-ата минута. При тази ситуация Жером Боатенг се отчете със супер извеждащо подаване зад защитата на Аугсбург, а там Мюлер засече за 1:0. До края на редовното време домакините имаха още няколко отлични положения, за да затворят мача, но лош късмет и отличните изяви на вратаряа Луте оставиха резултата непроменен.

В добавеното време обаче Гнабри и Леон Горецка разиграха като на тренировка, а последният завърши с точен удар - 2:0. Малко преди това гостите пък бяха пратили топката във вратата на баварците, но попадението на Нийдерлехнер правилно не бе зачетено, тъй като той бе в положение на засада.

В крайна сметка Байерн си спечели трите точки. Тимът е лидер с 55 пункта на сметката си. Не толкова розово е положението при Аугсбург, който е на 14-та позиция с 27 точки.

  Сподели
123