Дортмунд вкара 4 на Айнтрахт Франкфурт


FUTBOL-TV

Дортмунд вкара 4 на Айнтрахт Франкфурт

Борусия Дортмунд разби у дома Айнтрахт Франкфурт с 4:0 в първия мач от 22-ия кръг на германската Бундеслига. Детето-чудо от Норвегия Ерлинг Холанд блесна с ново попадение за вестфалци, след като досега пропусна да се разпише само в една от 6 срещи за тях във всички турнири (при загубата с 3:4 в Леверкузен в миналия кръг). 19-годишният нападател има вече 9 попадения за "жълто-черните“.

След 33 минути игра Борусия излезе напред в резултата. Продължителна атака пред вратата на Айнтрахт завърши с подаване на Хакими към границата на наказателното поле, където се намираше крайният бранител Лукас Пишчек. Футболистът на "жълто-черните" видя пространство за удар и стреля ниско по земя, за да открие резултата - 1:0. След почивката паднаха останалите голове.

Публикувано във факти.бг: Санчо беше изведен с голямо пространство по левия фланг, преодоля защитник и разстреля Трап за 2:0 в 50-та минута. Caмo 4 минути пo-къcнo рeзултaтът вeчe бeшe клacичecки. Cлeд нoв прoбив пo дecния флaнг нa Хaкими, мaрoкaнeцът нaмeри Eрлинг Хaлaнд нa дузпaтa, a млaдият нoрвeжeц нaпрaви бeзпoмoщeн врaтaря нa гocтитe.

Четвърт час преди края на срещата, Рафаел Герейро отбеляза и за крайното 4:0. Португалският национал сам си открадна топката и с много силна бомба допълнително влоши вечерта на безпомощния Кевин Трап.

Така BVB временно зае второто място в Бундеслигата с актив от 42 точки - с една по-малко от Байерн, който обаче все още не е изиграл своя двубой. Айнтрахт от своя страна остава на деветото място с 28 пункта, но в края на кръга може да загуби позиции.

  Сподели
134