Нямаше дерби - Байерн вкара 5 на Шалке


FUTBOL-TV

Нямаше дерби - Байерн вкара 5 на Шалке

Байерн Мюнхен записа лесен успех с 5:0 над гостуващия Шалке 04 в считаното за дерби от програмата на 19-ия кръг на Бундеслигата. Баварците си свършиха работата още до почивката, когато вкараха две от попаденията.

Роберт Левандовски беше точен още в 6-ата минута, наказвайки грешка на вратаря Маркус Шуберт. Малко след това изстрел на Матондо се отби в напречната греда на вратата на Мануел Нойер. В 18-ата минута Мюлер прати топката във вратата на Шалке, но този път попадението бе отменено от реферите, заради засада. Още едно попадение на Байерн не беше признато заради засада - на Левандовски в 37-ата минута.

В добавеното време на първата част Мюлер пак вкара топката във вратата на "миньорите", завършвайки страхотна атака на своя отбор, като този път за засада и дума не можеше да става - 2:0.

В 50-ата минута Леон Горетцка направи резултата класически с красиво изпълнение - странична ножица, а Байерн се кротна чак след 58-ата минута, когато Тиаго Алкантара докара нещата до 4:0. Минута преди края домакините стигнаха до още един гол, при това без много да се напъват. Гнабри опита центриране, а топката се отклони първо в защитник на Шалке, а после се удари в крака на Шуберт и влетя във вратата за крайното 5:0.

  Сподели
330