Хеттрик на резервата Холанд вдъхнови Дортмунд за обрат


FUTBOL-TV

Хеттрик на резервата Холанд вдъхнови Дортмунд за обрат

Стри гола в своя дебют тийнейджърът Ерлинг Браут Холанд изведе Борусия Дортмунд до невероятен успех с 5:3 над Аугсбург при подновяването на Бундеслигата. Норвежецът, който подписа с жълто-черните преди месец, се появи от резервната скамейка, когато тимът му изоставаше с 1:3 на "WWK арена".

През първото полувреме падна само един гол дело на Флориан Нидерлехнер за домакините в 34-ата минута след прекрасно изпълнение на Рубен Варгас. Веднага след подновяването на играта Марко Рихтер увеличи на 2:0. В 49-ата Брант върна едното попадение, но в 55-ата нова скоростна акция на играчите в бяло завърши с нов гол на Нийдерлехнер - 3:1.

Минута по-късно Холанд се появи на терена, три по-късно успя да забие дебютния си гол с мощен удар с левия крак.  В 61-ата минута Санчо сам реализира. Британецът овладя дълъг пас от Матс Хумелс, излезе зад защитата, преодоля и вратаря, за да се разпише в празната врата, за да изравни.

В 70-ата минута Азар подаде на Холанд, който просто чукна топката в празната мрежа и отбеляза второто си попадение в срещата, извеждайки своя отбор напред в резултата. Съдията Мануел Графе реши да прегледа ситуацията с помощта на ВАР, за да се увери, че не е имало засада при атаката. В крайна сметка голът бе зачетен и обратът бе факт. 

В 79-ата Холанд оформи хеттрика си, като този път излезе сам срещу вратаря и не му даде шанс - 5:3 за Борусия.

С успеха си BVB се изкачи до 4-тата позиция в класирането с 33 точки в своя актив, а Аугсбург остана 10-и с 23 точки.

  Сподели
110