Вернер е достъпен за трансфер срещу 50 милиона


Н. Гавазов

Вернер е достъпен за трансфер срещу 50 милиона

Нападателят на РБ Лайпциг  Тимо Вернер, който е трансферна  цел на Челси, може да бъде закупен за фиксирана сума от 50 милиона евро (42.6 милиона паунда).

Разочаровайки се от Оливие Жиру и Мичи Батшуай, сега мениджърът  на "сините" Франк Лампард търси друг нападател, който би могъл да наложи конкуренция на младия Тами Ейбрахам за място в стартовия състав.

Вниманието на Челси бе привлечено точно от Вернер, в чийто договор с клуба от Лайпциг наистина има клауза за обезщетение. По този начин, за да бъде придобит Тимо, трябва само да се получи  съгласието на самия играч и да се плати  необходимата сума.

Според британски източници, Вернер е отворен за преминаване във Висшата лига - но едва в края на сезона. Освен това Тимо се нуждае от гаранции за игрово време - по тази причина 23-годишният германец отхвърли интереса на Ливърпул през  миналата година.

Впрочем, даже и да обещае игрови минути на Вернер, Челси е в опасност да се изправи пред сериозна конкуренция за подписа на  Тимо, който е интересен за Байерн и ПСЖ.

  Сподели
179