Дортмунд и Лайпциг без победител в мач с шест гола


FUTBOL-TV

Дортмунд и Лайпциг без победител в мач с шест гола

Борусия Дортмунд и РБ Лайпциг не се успяха да се победят и завършиха при зрелищното 3:3 в дербито от 16-тия кръг на германската Бундеслига.

В дербито от 16-ия кръг “жълто-черните" водеха с 2:0 след много силно за тях първо полувреме, в което точни бяха Юлиан Вайгъл (23') и Юлиан Брант (34'). Тимо Вернер върна едно попадение в 47-ата, а отново той отбеляза в 52-ата минута, за да изравни резултата. 

Около 120 секунди след това Марко Ройс върна почти от аутлинията за Джейдън Санчо, който си спря топката и простреля Гулаши в близкия ъгъл.

Футболистите на Лайпциг не се отказаха и успяха да изравнят отново в 77-ата минута. Норди Мукиеле беше намерен с дълъг пас в наказателното поле и се озова сам срещу Бюрки, като опита да го преодолее, но швейцарецът блокира удара. Топката обаче попадна в резервата Патрик Шик, който наказа "жълто-черните“ за трети път в тази среща – 3:3.

Равенството позволи на РБ Лайпциг да събере 34 точки на върха и да дръпне с три на втория Борусия Мьонхенгладбах. Борусия Дортмунд е на трета позиция с 30 пункта.

  Сподели
140