Анонс на 15-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 15-ти кръг на Бундеслигата

Хофенхайм – Аугсбург
Стадион: "ПреЗеро Арена“, Зинсхайм
Дата: 13.12.2019 г.
Час: 21:30

След серията от пет поредни победи сега отборът на Хофенхайм е в мини криза. В последните си три мача "сините“ допуснаха две загуби и равенство. В последния си мач от Бундеслигата Хофе отстъпи с 1:3 при гостуването си на борещия се за първото място тим на РБ Лайпциг. Поражението остави Хофенхайм с 21 точки, а клубът е на 8-мо място в класирането. Белфодил и Цубер са аут за домакините.

Аугсбург пък се съвзема и отборът вече има три победи за последните си пет мача в първенството. Преди седмица баварците се наложиха с 2:1 у дома над Майнц 05 и то след осъществен пълен обрат. Така клубът от едноименния град вече е на 12-то място, като има 17 точки на сметката си и се отдалечи на пет от опасната зона. За визитата в Зинсхайм отсъстващи са Варгас, Фрамбергер, Финбогасон, Груесо и Кедира.

Прогноза: Хофенхайм – Аугсбург 2:1


Кьолн – Байер Леверкузен
Стадион: "Райн-Енерги Щадион“, Кьолн
Дата: 14.12.2019 г.
Час: 16:30

Новакът Кьолн инкасира 10-та загуба от началото на сезона и пета за последните си шест двубоя в шампионата. В предишния кръг "козлите“ отстъпиха с 0:2 от Унион Берлин и все още нямат победа под ръководството на Маркус Гисдол. Кьолн е на последното 18-то място с актив от едва 8 точки. Коциело и Клеменс са аут.

Седмица след гръмкия успех с 2:1 над Байерн Мюнхен амбициозният Байер Леверкузен се наложи със същия резултат, само че при домакинството си на коравия Шалке 04. По този начин "аспирините“ вече имат 25 точки и продължават битката за място в Топ 4, като към момента играчите на Петер Бош се намират на 6-та позиция. Та е наказан, а Вайзер и Поянпало са с травми.

Прогноза: Кьолн – Байер Леверкузен 2:3


Херта Берлин – Фрайбург
Стадион: "Олимпиящадион“, Берлин
Дата: 14.12.2019 г.
Час: 16:30

Херта прекъсна негативната серия от пет поредни загуби, но столичани отново не спечелиха. Този път "старата дама“ направи 2:2 на гости на Айнтрахт, като "синьо-белите“ определено могат да съжаляват, тъй като пропиляха аванс от два чисти гола. Така Юрген Клинсман все още няма успех начело на Херта, а клубът заема 15-то място с актив от 12 пункта. Чович, Леки и Скелбред са под въпрос.

Фрайбург постигна минимален успех с 1:0 над Волфсбург с гол в заключителните минути на двубоя. Така хората на Кристиан Щрайх продължават борбата за участие в Топ 4. В момента Фрайбург е на 5-то място с 25 точки. Валдшмид, Темпелман и Кюблер са контузени.

Прогноза: Херта Берлин – Фрайбург 2:1


Майнц 05 – Борусия Дортмунд
Стадион: "Опел Арена“, Майнц
Дата: 14.12.2019 г.
Час: 16:30

След серията от две поредни победи, постигнати откакто Ахим Байерлорцер пое Майнц 05, приключи в предишния кръг. В него "червените“ допуснаха пълен обрат и отстъпиха с 1:2 гостуването си на Аугсбург. Поражението остави Майнц с 15 точки и отборът е на 13-та позиция в таблицата, като към момента е единственият състав от дивизията, който все още няма записано равенство на сметката си. Латца, Жи и Бел са аут.

Борусия Дортмунд разгроми с 5:0 Фортуна Дюселдорф в двубой от 14-ия кръг на Бундеслигата. Джейдън Санчо и Марко Ройс се отличиха с по две попадения за победителите. Освен тях за "жълт-черните“ вкара и Торган Азар. Дортмунд е 3-ти с 26 точки в актива си. През седмицата отборът успя да се класира за фазата на елиминациите в Шампионската лига и влиза в приповдигнато настроение в предстоящия двубой. Наставникът Лусиен Фавър не може да разчита на Витцел, Шмелцер и Дилейни, които ще са на разположение след зимната пауза.

Прогноза: Майнц 05 – Борусия Дортмунд 0:2


Падерборн – Унион Берлин
Стадион: "Бентелер Арена“, Падерборн
Дата: 14.12.2019 г.
Час: 16:30

Новакът Падерборн записа едва втора победа от началото на сезона и първа далеч от дома. Преди седмица вестфалци сразиха с 1:0 Вердер Бремен и то след победен гол в последната минута. Въпреки успеха, Падерборн остава в зоната на изпадащите, но тимът поне се отлепи от последното място и в момента е на предпоследната 17-та позиция с актив от 8 точки.

Подемът в редиците на Унион е очевиден и в предишния кръг столичани постигнаха четвърта победа за последните си пет срещу в Бундеслигата. Столичани се превръщат в истинско домакинско страшилище, като този път "железните“ се наложиха с 2:0 над закъсалия го Кьолн. Възпитаниците на Урс Фишер имат 19 пункта и са на 10-то място в колоната. Шлотербек, Мес, Прьомел и Буск са с травми.

Прогноза: Падерборн – Унион Берлин 1:2


Фортуна Дюселдорф – РБ Лайпциг
Стадион: "Еспирит Арена“, Дюселдорф
Дата: 14.12.2019 г.
Час: 19:30

Борусия Дортмунд разгроми с 5:0 Фортуна Дюселдорф в двубой от 14-ия кръг на Бундеслигата. Джейдън Санчо и Марко Ройс се отличиха с по две попадения за победителите. Освен тях за "жълт-черните“ вкара и Торган Азар. Положението за Фортуна не е никак добро, тъй като вестфалският клуб е в серия от четири поредни мача без победа, която го смъкна в опасната зона. "Червените“ са на 16-то място с 12 точки. Моралес е наказан, а с контузии са Айхан, Сутнер и Караман.

Устремилият се към лидерската позиция тим на РБ Лайпциг постигна пети пореден успех в първенството. Този път "червените бикове“ се наложиха с 3:1 у дома над Хофенхайм. Така играчите на Юлиан Нагелсман вече имат 30 точки, като продължават да са на 2-ро място в подреждането и да изостават на точка от върха. Кампъл и Орбан са аут, а под въпрос са Кандидо и Конате.

Прогноза: Фортуна Дюселдорф – РБ Лайпциг 0:3


Волфсбург – Борусия Мьонхенгладбах
Стадион: "Фолксваген Арена“, Волфсбург
Дата: 15.12.2019 г.
Час: 16:30

Волфсбург записа четвърта загуба от последните си пет мача в шампионата. Преди седмица "вълците“ отстъпиха с 0:1 като гости на Фрайбург и то след допуснат гол в заключителните минути на мача. Така Волфсбург е с 20 точки и заема 9-то място в класирането. Тисеран е наказан, а с контузии са Камачо, Майи и Азаоуи.

Борусия Мьонхенгладбах направи невероятен късен обрат за победата с 2:1 над Байерн Мюнхен в дербито на 14-ия кръг на Бундеслигата. Момчетата на Марко Розе бяха тотално надиграни през първото полувреме и имаха невероятен късмет, че се оттеглиха на почивка при нулево равенство. Голяма заслуга за това имаше и вратарят Ян Зомер. Малко след почивката Иван Перишич (49) изведе гостите напред в резултата. След час игра левият защитник на домакините Рами Бенсебайни (60) изравни след пас на Йонас Хофман. В добавеното време на срещата отново Рами Бенсебайни (90+2-дузпа) шокира баварците, които завършиха мача в намален състав заради червения картон на Хави Мартинес. Испанецът извърши нарушението за дузпата в края. След победата си "жребчетата“ остават на върха с 31 точки. Закария е наказан, а Поулсен, Мюсел и Виялба са с травми.

Прогноза: Волфсбург – Борусия Мьонхенгладбах 0:1


Шалке 04 – Айнтрахт Франкфурт
Стадион: "Фелтинс Арена“, Гелзенкирхен
Дата: 15.12.2019 г.
Час: 19:30

Серията на Шалке 04 без поражение в Бундеслигата приключи на пет поредни мача. Преди седмица "кралскосините“ отстъпиха с 1:2 като гости на Байер Леверкузен и отново затвърдиха впечатлението, че играят трудно във визитите си на този противник. Селекцията на Дейвид Вагнер остава с 25 точки, но "миньорите“ вече са на 4-та позиция. Отсъстващи за Шалке са Шьопф, Сане и Стамбули, а Настасич е под въпрос.

Айнтрахт се измъкна от това да инкасира четвърта поредна загуба. "Орлите“ губеха с 0:2 при домакинството си на непостоянния Херта, но в крайна сметка измъкнаха точка за крайното 2:2. Възпитаниците на Адолф Хютер също не са особено убедителни до момента и Айнтрахт има 18 точки, като е на 11-то място в колоната. Кор и Абрахам са наказани, а Бас Дост и Трап са с контузии.

Прогноза: Шалке 04 – Айнтрахт Франкфурт 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
223