Анонс на 14-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 14-ти кръг на Бундеслигата

Айнтрахт Франкфурт – Херта Берлин
Стадион: "Комерцбанк Арена“, Берлин
Дата: 06.12.2019 г.
Час: 21:30

Амбициозният отбор на Айнтрахт все още не може да намери правилния ритъм. В предишния кръг "орлите“ допуснаха шеста загуба до момента, с която пораженията за селекцията на Адолф Хютер от началото на сезона са повече от победите. Този път Айнтрахт отстъпи изненадващо с 1:2 като гост на Майнц 05 след обрат през втората част. Клубът остава със 17 точки и е на 10-то място в класирането, което е на пет пункта от Топ 6. Кор и Абрахам са наказани, а Трап, Рус и Бас Дост са контузени.

Юрген Клинсам започна със загуба начело на Херта, а столичани отстъпиха с 1:2 у дома от Борусия Дортмунд. "Старата дама“ остава под чертата, като е на 16-то място с актив от 11 точки. Отсъстващи за тежката визита във Франкфурт на Майн са Ярщайн, Леки и Чович.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт – Херта Берлин 3:1


Аугсбург – Майнц 05
Стадион: "WWK Арена“, Аугсбург
Дата: 07.12.2019 г.
Час: 16:30

Тимът на Аугсбург беше близо до това да запише трета поредна победа в Бундеслигата, но гол в заключителните минути на новака Кьолн лиши баварците от това да си тръгнат с трите точки, а двубоят завърши 1:1. Така клубът от едноименния град има към момента 14 и е на 14-та позиция в колоната. Хан е наказан, а в лазарета на Аугсбург са Кордова, Варгас, Финбогасон, Груесо, Сухи и Гьотце.

По всичко личи, че Майнц 05 се преражда под ръководството на наскоро назначения Ахим Байерцолер. В предишния кръг "червените“ записаха втора поредна победа, като този път се наложиха с 2:1 у дома над коравия Айнтрахт Фрнакфурт. Така Майнц се отдалечи на четири точки от зоната на изпадащите, като тимът има 15 пункта и към момента е на 12-то място в подреждането. Баку е наказан, а с травми са Юст, Бел, Матета и Жи.

Прогноза: Аугсбург – Майнц 05 1:1


Борусия Дортмунд – Фортуна Дюселдорф
Стадион: "Сигнал Идуна Парк“, Дортмунд
Дата: 07.12.2019 г.
Час: 16:30

Борусия Дортмунд записа трудна победа с 2:1 при гостуването си на Херта Берлин. По този начин BVB вероятно отложи уволнението на треньора Люсиен Фавър. Ръководството беше дало ултиматум на наставника, но футболистите вероятно отложиха смяната му. Трябва да се отбележи, че BVB цяло второ полувреме играха с човек по-малко, след като Матс Хумелс получи червен картон в 45-ата минута. Допреди това нещата изглеждаха добре за "жълто-черните". Санчо даде преднина на гостите в 15-ата минута, а само две по-късно Торган Азар вкара за 0:2 и стъписа феновете на столичани. 11 минути преди паузата Владимир Дарида върна едно попадение за домакините, но те така и не успяха да стигнат до нещо повече в мача. Този успех изкачи “жълто-черните" до 5-то място с 23 пункта, което е на пет от лидерската позиция. Хумелс, Дилейни и Алкасер са аут.

Съставът на Фортуна Дюселдорф продължава да изпитва трудности далеч от дома. Вестфалци имат само един успех в своята визита и той бе постигнат в първия кръг на сезона. Преди седмица играчите на Фридхелм Функел направиха 1:1 като гости на Хофенхайм и то след гол в последните минути на мача. Със спечелената точка Фортуна има общо 12, като е непосредствено над зоната на изпадащите, заемайки спасителното 15-то място. Сутнер, Соботка, Пледъл, Караман и Стьогер са с травми.

Прогноза: Борусия Дортмунд – Фортуна Дюселдорф 3:0


Фрайбург – Волфсбург
Стадион: "Шварцвалдщадион“, Фрайбург
Дата: 07.12.2019 г.
Час: 16:30

Отборът на Фрайбург, който без съмнение е приятната изненада до момента през сезона в Бундеслигата, не успя да спечели далеч от дома в четвърти последователен двубой. Този път селекцията на Кристиан Щрайх отстъпи с 2:4 на гости на лидер Борусия Мьонхенгладбах. Поражението остави южняците с 22 точки и към момента Фрайбург е на 6-то място в таблицата. Грифо е наказан, а с контузии за домакините са Валдшмид, Темпелман и Кюблер.

Волфсбург инкасира трета загуба в последните си пет мача от първенството и втора поред у дома. Този път "вълците“ отстъпиха изненадващо с 2:3 от непостоянния Вердер Бремен. Волфсбург на два пъти изравняваше, но в крайна сметка не успя да спечели нищо от мача. Така тимът остава с 20 точки и е на 9-то място в класирането. Майи, Клингер и Камачо са с травми.

Прогноза: Фрайбур – Волфсбург 2:2


РБ Лайпциг – Хофенхайм
Стадион: "Ред Бул Арена“, Лайпциг
Дата: 07.12.2019 г.
Час: 16:30

РБ Лайпциг постигна четвърта поредна победа и общо осма от началото на сезона в Бундеслигата. Този път "червените бикове“ спечелиха с 3:2 гостуването си на последния Падерборн. Играчите на Юлиан Нагелсман поведоха с 3:0 и си мислеха, че ще доиграят двубоя, но трябваше да бранят крехкия аванс. В крайна сметка Лайпциг вече има 27 точки и е на точка от върха, заемайки 2-ото място в класирането. Кампъл, Поулсен и Кандидо са контузени, а Форсберг е под въпрос.

Хофенхайм не спечели във втори пореден двубой, като този път "сините“ изтърваха успеха в заключителните минути при домакинството им на Фортуна Дюселдорф за крайното 1:1. Съставът от Зинсхайм е на 8-ма позиция и е с 21 точки. Белфодил и Цубер са контузени за гостите.

Прогноза: РБ Лайпциг – Хофенхайм 3:1


Байер Леверкузен – Шалке 04
Стадион: "БайАрена“, Леверкузен
Дата: 07.12.2019 г.
Час: 19:30

Байер Леверкузен записа победа с 2:1 при визитата си на Байерн Мюнхен в среща от 13-ия кръг на Бундеслигата. В 10-ата минута гостите шокираха феновете на баварците с ранен гол. Бейли получи супер пас от Кевин Фоланд, а след това прати топката в долния десен ъгъл на Нойер за 0:1. Този резултат се запзи до 34-ата минута, когато Томас Мюлер изравни с първото си попадение за сезона. И когато всички очакваха обратът да стане факт Леверкузен отново поведе. В 35-ата минута Фоланд намери Бейли на левия фланг, а той от своя страна проби към средата и отбеляза втория си гол, този път в левия ъгъл на Нойер за 1:2. След почивката Диаби бе близо до трети гол, но и той нямаше късмет. Гол на Амири бе отменен правилно заради засада в 68-ата минута. Джонатан Та бе изгонен с директен червен картон в 81-ата минута за нарушение срещу Коутиньо, но ситуацията бе спорна. "Аспирините" са 7-ми в класирането с 22 пункта. Треньорът Петер Бош не може да разчита на Та, Арангис, Вендел и Вайсер.

Шалке 04 записа трети успех за последните си пет мача в първенството. Победата дойде трудно у дома срещу намиращия се във форма новак Унион Берлин за крайното 2:1. "Кралскосините“ са 3-ти и имат 25 точки, като са само на три пункта от лидерското място. Бужелаб, Шьопф, Сане и Стамбули са в лазарета на Шалке.

Прогноза: Байер Леверкузен – Шалке 04 3:3


Унион Берлин – Кьолн
Стадион: "Щадион Ан дер Алтен Фьорстерей“, Берлин
Дата: 08.12.2019 г.
Час: 16:30

Серията от три поредни победи на Унион Берлин приключи преди повече от седмица, когато "железните“ отстъпиха с 1:2 от устремилия се към първото място тим на Шалке 04. Столичани можеха да си тръгнат с точка, но допуснаха попадения в заключителните минути на мача. Така хората на Урс Фишер остават с 16 точки и са на 11-то място в подреждането. Шлотербек, Абдулахи, Меес и Прьомел с контузени.

Другият от новаците – Кьолн, прекъсна серията от четири поредни загуби, но "козлите“ отново не спечелиха. Този път играчите на наскоро назначения Маркус Гисдол стигнаха до домакинско 1:1 срещу Аугсбург. Кьолн продължава да заема предпоследното 17-то място и е с 8 точки. Чичос е наказан, а с травми са Верстрат и Коциело.

Прогноза: Унион Берлин – Кьолн 1:0


Вердер Бремен – Падерборн
Стадион: "Везерщадион“, Бремен
Дата: 08.12.2019 г.
Час: 19:00

Отборът на Вердер успя да прекъсне негативната серия от осем поредни мача без победа в Бундеслигата, в която "бременските музиканти“ записаха пет ремита и три загуби. В предишния кръг северняците сразиха с 3:2 като гости Волфсбург. Играчите на Флориан Кофелд на три пъти трябваше да повеждат в резултата, за да стигнат до пълния комплект точки. В момента Вердер е с 14 пункта и е на 13-то място в колоната. Топрак, Фюлкруг и Мьовалд са контузени.

Новакът Падерборн допусна десета загуба от началото на сезона. Този път вестфалци отстъпиха с 2:3 у дома от РБ Лайпциг. Играчите на Щефен Баумгарт бяха близо до подвиг, след като губеха с три гола, но не съумяха да стигнат до точка. Така Падерборн остава на последното 18-то място с 5 точки и засега е на седем пункта от спасението. Ритер е контузен.

Прогноза: Вердер Бремен – Падерборн 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
282