Два аспирина и главоболие за Байерн


В. Мухарски

Два аспирина и главоболие за Байерн

Байер Леверкузен записа победа с 2:1 при визитата си на Байерн Мюнхен в среща от 13-ия кръг на Бундеслигата. В 10-ата минута гостите шокираха феновете на баварците с ранен гол. Леон Бейли получи супер пас от Кевин Фоланд, а след това прати топката в долния десен ъгъл на Нойер за 0:1. Малко преди това Гнабри нацели греда.

Този резултат се запзи до 34-ата минута, когато Томас Мюлер изравни с първото си попадение за сезона. И когато всички очакваха обратът да стане факт Леверкузен отново поведе. В 35-ата минута Фоланд намери Бейли на левия фланг, а той от своя страна проби към средата и отбеляза втория си гол, този път в левия ъгъл на Нойер за 1:2.

След почивката Левандовски и Перишич пропиляха няколко добри положения. За гостите Диаби бе близо до трети гол, но и той нямаше късмет. Гол на Амири бе отменен правилно заради засада в 68-ата минута. В 76-ата минута Горетцка нацели греда. Джонатан Та бе изгонен с директен червен картон в 81-ата минута за нарушение срещу Коутиньо, но ситуацията бе спорна. До края Байерн обаче така и не успя да стигне поне до точката, макар играчите на тима да нацелиха още един път гредата.

Победата доближи Леверкузен на две точки от Байерн. "Аспирините" са 7-ми в класирането с 22 пункта. Тимът от Мюнхен е на 4-та позиция с 24 точки.

  Сподели
390