Анонс на 13-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 13-ти кръг на Бундеслигата

Шалке 04 – Унион Берлин
Стадион: "Фелтинс Арена“, Гелзенкирхен
Дата: 29.11.2019 г.
Час: 21:30

Отборът на Шалке 04 записа втора поредна победа като гост и вече в четири последователни мача "кралскосините“ са без поражение. Този път играчите на Дейвид Вагнер се наложиха с 2:1 над Вердер. "Миньорите“ са на 5-то място в класирането и имат 22 точки, като са на три от върха. Бужелаб, Сане и Стамбули са аут.

Новакът Унион е в подем. Столичани записаха трета поредна победа, след като в предишния кръг се наложиха с 2:0 над лидера Борусия Мьонхенгладбах. Така "железните“ вече имат 16 точки и са на 11-то място в класирането. Меес, Дел, Гокия и Прьомел са аут.

Прогноза: Шалке 04 – Унион Берлин 2:1


Кьолн – Аугсбург
Стадион: "Райн-Енерги Щадион“, Кьолн
Дата: 30.11.2019 г.
Час: 16:30

Новакът Кьолн инкасира четвърта поредна загуба и общо девета от началото на сезона. Този път предвожданият от наскоро назначения Маркус Гисдол отстъпи очаквано с 1:4 от амбициозния РБ Лайпциг. "Козлите“ остават под чертата, като се намират на предпоследното 17-то място в класирането с актив от 7 пункта. Коциейо, Мере и Клеменс са аут.

Аугсбург постигна втора поредна победа в Бундеслигата и пое глътка въздух. Този път баварците бяха безапелационни и разбиха с 4:0 у дома състава на Херта. Така клубът от едноименния град събра 13 точки и успя да се придвижи до 12-ата позиция в подреждането. Финбогасон, Рихтер, Кордова, Сухи, Гьотце и Груесо са аут.

Прогноза: Кьолн – Аугсбург 2:1


Херта Берлин – Борусия Дортмунд
Стадион: "Олимпиящадион“, Берлин
Дата: 30.11.2019 г.
Час: 16:30

Херта започна добре новия сезон, но сега столичани са в серия от четири поредни загуби. Този път "старата дама“ падна с 0:4 от Аугсбург и инкасира общо седмо поражение на сметката си до момента. Лошата форма на берлинчани ги смъкна до спасителното 15-то място, като клубът е непосредствено над зоната на изпадащите с актив от 11 пункта. Ръководството на Херта взе мерки и освободи Анте Чович, а начело на тима застана една от легендите на немския футбол - Юрген Клинсман. За дебютния си двубой Клинси не може да разчита на Ярщайн, Леки, Крафт и Рекик.

В първия мач от 12-ия кръг в Буднеслигата отборът на Борусия Дортмунд успя да навакса цели три гола пасив, които инкасира само през първото полувреме на домакинството си срещу опашкаря Падерборн. Дортмундци обаче не съумяха да стигнат до победата и мачът завърши наравно - 3:3. През първото полувреме изненадващо последният в класирането Падерборн поведе с 3:0. Драмата на Борусия стана още по-сериозна, когато Алкасер напусна контузен в добавеното време. Вмест него се появи Бранд. Лусиен Фавр рискува и на почивката направи още две смени – Хакими и Азар вместо Дауд и Шулц. И именно Хакими асистира на Санчо за 1:3 в 47-ата минута. Все пак "жълто-черните" спасиха поне точка, като това стана точно в края на мача. Тогава Витцел и Марко Ройс оформиха крайното 3:3. Вестфалци са 6-ти с актив от 20 точки и към момента са на пет пункта от върха. Алкасер и Дилейни са в лазарета на гостите.

Прогноза: Херта Берлин – Борусия Дортмунд 1:2


Хофенхайм – Фортуна Дюселдорф
Стадион: "ПреЗеро Арена“, Зинсхайм
Дата: 30.11.2019 г.
Час: 16:30

Силната серия от пет поредни победи за Хофенхайм приключи преди седмица по-възможно най-шокиращия начин. Хофе бе разбит с 1:5 у дома от намиращия се в криза тим на Майнц 05. "Сините“ остават с 20 точки и са на 8-ма позиция в таблицата. Гайгер, Нордвайт и Цубер са отсъстващи за домакините.

Лесна победа с 4:0 при визитата на Фортуна Дюселдорф доближи Байерн Мюнхен само на точка от лидера в Бундеслигата Борусия Мьонхенгладбах. Вестфалци са с 11 точки и са на 16-то място в класирането. Пледъл, Караман, Стьогер и Контенто са контузени за Фортуна.

Прогноза: Хофенхайм – Фортуна Дюселдорф 2:0


Падерборн – РБ Лайпциг
Стадион: "Бентелер Арена“, Падерборн
Дата: 30.11.2019 г.
Час: 16:30

Борусия Дортмунд успя да навакса цели три гола пасив, които инкасира само през първото полувреме на домакинството си срещу опашкаря Падерборн за крайното 3:3. През първото полувреме изненадващо последният в класирането Падерборн поведе с 3:0. Стрели Мамба вкара два, а Герит Хофман добави един гол за класиката. Лусиен Фавр рискува и на почивката направи още две смени – Хакими и Азар вместо Дауд и Шулц. И именно Хакими асистира на Санчо за 1:3 в 47-ата минута. BVB спасиха поне точка, като това стана точно в края на мача. След спечелената точка Падерборн остава на последната позиция, но вече с актив от 5 пункта. Ритер е аут за домакините.

Амбициозният състав на РБ Лайпциг записа трета поредна победа в първенството. Този път "червените бикове“ разбиха с 4:1 у дома новака Кьолн. Така селекцията на Юлиан Нагелсман има 24 точки и е само на точка зад лидера Борусия Мьонхенгладбах. Кампъл, Халстенберг и Кандидо са с травми.

Прогноза: Падерборн – РБ Лайпциг 1:3


Борусия Мьонхенгладбах – Фрайбург
Стадион: "Борусия Парк“, Мьонхенгладбах
Дата: 01.12.2019 г.
Час: 16:30

Лидерът в Бундслигата Борусия Мьонхенгладбах допусна трета загуба за сезона. Този път поражението за "жребчетата“ бе донякъде изненадващо, тъй като Гладбах отстъпи с 0:2 като гост на новака Унион Берлин. По този начин вестфалци позволиха на преследвачите да се доближат на точка зад тях, а тимът остава с 25 пункта. Елведи, Поулсен, Мюсел и Виялба са контузени.

Фрайбург записа четвърти пореден мач без поражение в първенството. Този път южняците направиха 1:1 срещу Байер Леверкузен. Играчите на Кристиан Щрайх са на 4-то място и имат 22 точки в актива си. Грифо е наказан, Валдшмид, Темпелман, Абраши и Кюблер са с травми.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах – Фрайбург 3:2


Волфсбург – Вердер Бремен
Стадион: "Фолксваген Арена“, Волфсбург
Дата: 01.12.2019 г.
Час: 19:00

Волфсбург прекъсна серията от две поредни равенства и две поредни поражения, след като преди седмица "вълците“ спечелиха с 2:0 гостуването си на коравия тим на Айнтрахт Франкфурт. По този начин клубът от едноименния град вече има 20 точки и е на 7-ото място в колоната. Тисеран е наказан, а с контузии са Майи, Клингер и Камачо.

Кризата във Вердер се разраства с всеки изминал кръг. "Бременските музиканти“ нямат победа вече в осем последователни кръга в Бундеслигата, като северняците записаха пет равенства и три загуби. В предишния кръг хората на Флориан Кофелд отстъпиха с 1:2 у дома от Шалке 04. Вердер е с 11 точки и е на 14-то място в класирането. Топрак, Фюлкруг и Мьовалд са контузени.

Прогноза: Волфсбург – Вердер Бремен 2:1


Майнц 05 – Айнтрахт Франкфурт
Стадион: "Опел Арена“, Майнц
Дата: 02.12.2019 г.
Час: 21:30

Уволненият от Кьолн Ахим Байерцолер започна ударно начело на новия си клуб Майнц 05, а "червените“ постигнаха разгромен успех с 5:1 като гости на коравия Хофенхайм. По този начин Майнц пое глътка въздух и се измъкна от зоната на изпадащите, като отборът вече е с 12 точки и все още продължава да единственият състав, който не е завършвал наравно от началото на кампанията. Баку е наказан, а Бел, Матета и Жи са с травми.

Айнтрахт продължава да е непостоянен в изявите си. Преди седмица "орлите“ допуснаха трета загуба за последните си пет мача в първенството и втора поред. Този път играчите на Адолф Хютер отстъпиха с 0:2 у дома от Волфсбург. Поражението остави Айнтрахт със 17 точки, а клубът е на 10-то място. Абрахам е наказан, а Бас Дост, Трап и Рус са с травми.

Прогноза: Майнц 05 – Айнтрахт Франкфурт 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
357