Байерн громи, само Левандовски имаше лош късмет


FUTBOL-TV

Байерн громи, само Левандовски имаше лош късмет

Лесна победа с 4:0 при визитата на Фортуна Доселдорф доближи Байерн Мюнхен само на точка от лидера в Бундеслигата Борусия Мьонхенгладбах. Това стана факт, след като по същото време “жребците" се издъниха при гостуването си на Унион Берлин - загуба с 0:2. Само след два кръга Байерн гостува на Борусия в двубой, който може да определи есенния шампион на Бундеслигата.

Иначе голямата новина от мача на Байерн бе фактът, че Левандовски не успя да стигне до попадение. Машината за голове днес просто нямаше ден, но за сметка на това неговите съотборници го покриха за победата. В 11-ата минута Бенжамен Павар откри резултата, докосвайки леко острото подаване на Джошуа Кимих отдясно.

В 27-ата минута Дюселдорф сбърка в опит да намери свой съотборник. Топката стигна до Мюлер, който намери Гнабри. Той от своя страна подаде към Толисо, а французинът удвои. 

Тъкмо беше изминал половин час игра, когато Гнабри разтресе гредата с удар от движение отблизо. В 34-ата минута Серж се реваншира и вкара отблизо, след като Мюлер беше блокиран. След почивката темпото на игра падна, но все пак 20-тина минути преди края баварците издебнаха съперника на контраатака, завършена от Коутиньо за 4:0.

  Сподели
209