Роувен Хенингс не даде трите точки на Шалке


FUTBOL-TV

Роувен Хенингс не даде трите точки на Шалке

Шалке 04 и регионалният съперник Фортуна Дюселдорф направиха зрелищно реми 3:3 в среща от 11-ия кръг на Бундеслигата. Домакините от Гелзенкирхен на три пъти повеждаха, но въпреки това си спечелиха само точка.

В 33-ата минута резултатът за домакините бе открит. Бенито Раман сервира топката на Даниел Калиджури в наказателното поле и той я завъртя в лявата страна на мрежата зад Закари Стефън. След почивката стана още по-интересно. С хеттрик за гостите се отличи Роувен Хенингс, с което спря “миньорите" за място в топ 3. Хенингс заби първото си попадение в 62-ата от дузпа, отсъдена след консултация с ВАР за игра с ръка на Уестън Маккени.

Само 5 минути по-късно Озан Кабак засече топка от ъглов удар, перфектно изпълнен от Бастиан Очипка. Изстрелът му с глава попадна в средата на мрежата зад гърба на вратаря и отново изведе Шалке напред в резултата - 2:1. В 74-ата минута Ерик Томи намери Роувен Хенингс с хитро подаване в наказателното поле, а ударът от движение на голмайстора бе прецизен и завърши под напречната греда. 

Нов гол на сметката на Шалке - дело на Суат Сердар в 79-ата минута, накара публиката на “Фелтинс Арена" да потрива доволно ръце, но в 85-ата минута отново Хенингс пое подаване и с прехвърлящ удар обезличи вратаря, за да оформи крайното 3:3. 

След ремито "миньорите“ са пети с 19 точки, а Фортуна заема 14-а позиция с 11 точки.

 

  Сподели
111