Байерн се завърна на добре познатото си място, Лева чупи рекорд


FUTBOL-TV

Байерн се завърна на добре познатото си място, Лева чупи рекорд

Байерн Мюнхен се наложи над Унион Берлин с 2:1 в среща от кръга на Бундеслигата. Освен с победата, двубоят ще се запомни и с рекорда, който счупи нападателят на баварците Роберт Левандовски. Полякът удвои авана на своя тим в началото на второто полувреме, отбелязвайки в рекорден девети пореден двубой след началото на първенството.

Иначе преди това Бенжамен Павар откри резултата в полза на шампионите след по-малко от четвърт част игра, отбелязвайки с красив удар от границата на наказателното поле. В 58-ата минута пред Унион се откри възможност да намали резултата. Иван Перишич игра с ръка в своето наказателно поле, а след консултация с ВАР съдията отсъди дузпа. Патрик Андерсон не изпълни добре наказателния удар и за Мануел Нойер не представляваше проблем да спаси.

Седем минути преди изтичането на редовното време Левандовски отново прати кълбото във вратата на съперника, но след нова консултация с ВАР попадението бе отменено заради засада на Серж Гнабри. В 86-ата минута бе отсъдена втора дузпа за Унион, която този път бе реализирана от Себастиан Полтер, който замени Андерсон. 

Селекцията на Нико Ковач вече има 18 точки и си върна първото място в класирането поне за ден, защото мачовете на Волфсбург и Борусия Мьонхенгладбах са утре.

  Сподели
163