Анонс на 9-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 9-ти кръг на Бундеслигата

Майнц 05 – Кьолн
Стадион: "Опел Арена“, Майнц
Дата: 25.10.2019 г.
Час: 21:30

Майнц 05 продължава да изпитва сериозни затруднения през този сезон. След първите осем кръга на кампанията "червените“ имат само две победи и цели шест загуби. Предвожданият от Сандро Шварц тим е единственият, който все още няма равенство на сметката си. В предишния кръг Майнц отстъпи с 0:1 като гост на Фортуна Дюселдорф и остава в зоната на изпадащите, заемайки предпоследното 17-то място, с 6 точки. Фернандеш е наказан, а Лаца, Мюлер, Бел, Жи и Муене са контузени.

Новакът Кьолн прекъсна серията от три поражения и равенство и постигна втора победа за сезона. Преди седмица "козлите“ се наложиха категорично с 3:0 над друг новак в лицето на Падерборн. Клубът от едноименния град пое глътка въздух и вече е със 7 точки, като се изкачи на спасителното 15-то място. Мере е наказан, а Бадер и Собиех са контузени.

Прогноза: Майнц 05 – Кьолн 1:2


Фрайбург – РБ Лайпциг
Стадион: "Шварцвалдщадион“, Фрайбург
Дата: 26.10.2019 г.
Час: 16:30

Фрайбург е една от приятните изненади в Бундеслигата до момента, но в предишния кръг отборът от едноименния град отстъпи изненадващо с 0:2 на гости на новака Унион Берлин. Това бе втора загуба за селекцията на Кристиан Щрайх, но въпреки това южняците остават в челните позиции, като са на 6-то място с 14 точки. Шволоу и Кюблер са аут за домакините.

Амбициозният отбор на РБ Лайпциг записа трети пореден двубой без победа в първенството. И в предишния кръг "червените бикове“ направиха 1:1, но този път у дома срещу непобедения до момента състав на Волфсбург. Играчите на Юлиан Нагелсман са 5-ти и имат 15 точки, но това е само на точка от върха. През седмицата Лайпциг спечели с 2:1 домакинството си на Зенит в Шампионската лига и влиза с приповдигнато настроение в предстоящия двубой. Шик, Конате и Кандидо са контузени.

Прогноза: Фрайбург – РБ Лайпциг 1:3


Херта Берлин – Хофенхайм
Стадион: "Олимпиящадион“, Берлин
Дата: 26.10.2019 г.
Час: 16:30

Серията от победи на Херта приключи на три последователни, като в последния си мач от първенството "старата дама“ направи 1:1 на терена на Вердер. С добавената точка столичани имат общо 11 и към момента са на 10-то място в подреждането. Треньорът Анте Чович не може да разчита на Дилросун, Фрид и Майер.

Шалке пропусна възможността да поведе в класирането на германското футболно първенство след края на осмия кръг, след като загуби с 0:2 срещу Хофенхайм като гост. Всичко по-интересно се случи след почивката, когато в игра се появи резервата Бебу. В 71-вата минута той размина двама играчи на съперника и стреля, Александер Нюбел спаси, но при добавката Андрей Крамарич успя да се разпише и да открие резултата. Четири минути пред края Бебу сам реализира за 2:0. Така Хофе вече е 11-ти с 11 точки. Отсъстващи за визитата в столицата са Нордвайт, Грилиш и Цубер.

Прогноза: Херта Берлин – Хофенхайм 1:1


Падерборн 07 – Фортуна Дюселдорф
Стадион: "Бентелер Арена“, Падерборн
Дата: 26.10.2019 г.
Час: 16:30

Пет поредни загуби и общо седем до момента, като Падерборн е единственият отбор в Бундеслигата, който не познава вкуса на победа от началото на сезона. Това е красноречивата статистика за вестфалския клуб, който към момента оправдава очакванията, че ще е фаворит за изпадане във втория ешелон. В предишния кръг хората на Щефен Баумгарт паднаха с 0:2 от Кьолн и очаквано са на последното 18-то място с 1 точка. Ритер и Хюнемайер са контузени за домакините.

Фортуна Дюселдорф пое глътка въздух, след като преди седмица "червените“ се наложиха с 1:0 у дома над Майнц 05. Така вестфалци сложиха край на серията от шест поредни мача без успех, в които инкасираха пет загуби. Фортуна е на 13-то място и има 7 точки. Сутнер, Баркок, Ренсинг, Щьогер и Волф са в лазарета на гостите.

Прогноза: Падерборн 07 – Фортуна Дюселдорф 1:1


Шалке 04Борусия Дортмунд
Стадион: "Фелтинс Арена“, Гелзенкирхен
Дата: 26.10.2019 г.
Час: 16:30

Шалке 04 отново пропусна възможност да поведе в класирането на германското футболно първенство след края на осмия кръг, след като загуби с 0:2 срещу Хофенхайм като гост. Всичко по-интересно се случи след почивката, когато в игра се появи резервата Бебу. В 71-вата минута той размина двама играчи на съперника и стреля, Александер Нюбел спаси, но при добавката Андрей Крамарич успя да се разпише и да открие резултата. Четири минути пред края Бебу сам реализира за 2:0. "Кралскосините“ са 7-ми с 14 точки, но са на две от върха. За голямото дерби аут за домакините са Бенталеб и МакКени.

След три поредни равенства в Бундеслигата отборът на Борусия Дортмунд постигна важна домакинска победа 1:0 над лидера в Бундеслигата - Борусия Мьонхенгладбах. Дербито оправда всички очаквания, а също така сложи край на серията от 4 поредни шампионатни победи за "жребчетата". Марко Ройс реализира единствения гол на “Сигнал Идуна Парк" в 58-ата минута, а асистенцията бе на Азар. В 84-ата минута Брандт вкара топката във вратата на гостите, но реферът отмени попадението заради засада на Ройс. Играчите на Лусиен Фавър са 4-ти с 15 точки. През седмицата "жълто-черните“ паднаха с 0:2 от Интер в Шампионската лига, а възелът в групата допълнително се оплете. Шмелцер пропуска Рурския сблъсък.

Прогноза: Шалке 04 – Борусия Дортмунд 1:2


Байер Леверкузен – Вердер Бремен
Стадион: "БайАрена“, Леверкузен
Дата: 26.10.2019 г.
Час: 19:30

Коравият тим на Байер Леверкузен допусна втора загуба за сезона. В предишния кръг "аспирините“ отстъпиха с 0:3 от Айнтрахт Франкфурт, който е един от основните конкуренти за хората на Петер Бош за място в Топ 4. Макар и да заема 9-то място в класирането, Байер е с 14 точки, но е само на две от върха. Бендер, Синкгравен, Арангис и Бейли са контузени.

Вердер записа трето поредно равенство в Бундеслигата. Този път "бременските музиканти“ направиха 1:1 у дома срещу Херта. С добавената точка северняците имат 9 и са на 12-то място в класирането. Наставникът Флориан Кофелд не може да разчита на Фюлкруг, Мьовалд, Бартелс и Аугустинсон.

Прогноза: Байер Леверкузен – Вердер Бремен 3:2


Волфсбург – Аугсбург
Стадион: "Фолксваген Арена“, Волфсбург
Дата: 27.10.2019 г.
Час: 16:30

Волфсбург продължава да е един от трите отбор в Топ 5 на първенствата в Европа, който няма загуба от началото на сезона. Другите два тима в тази престижна класация са Ливърпул и Ювентус. В предишния кръг "вълците“ стигнаха до 1:1 срещу РБ Лайпциг. Така Волфсбург има по четири победи и четири равенства, които отреждат на отбора 2-ото място в класирането с 16 точки. Клаус, Азаоуи, Мехмеди, Клингер, Шлагер, Камачо и Гинчек са контузени за домакините.

Аугсбург и Байерн Мюнхен завършиха наравно при резултат - 2:2 в среща от 8-ия кръг на Бундеслигата. Марко Рихтер вкара за домакините още в 29-ата секунда. След изпълнение на тъч играчите на домакините разиграха добре, Рихтер се разписа, след подаване с глава на Рани Кедира. Баварското дерби обаче стана още по-интересно, тъй като в 14-ата Роберт Левандовски изравни. В 49-ата Серж Гнабри реализира втори гол за Байерн и обратът бе факт, но малко преди последния съдийски сигнал Алфред Финбогасон се разписа за 2:2. Така Аугсбург прекъсна негативната си серия от две поредни загуби и вече има 6 точки, заемайки 16-та позиция. Оксфорд, Груесо, Гьотце и Сухи са контузени.

Прогноза: Волфсбург – Аугсбург 3:2


Борусия Мьонхенгладбах – Айнтрахт Франкфурт
Стадион: "Борусия Парк“, Мьонхенгладбах
Дата: 27.10.2019 г.
Час: 19:00

След три поредни равенства в Бундеслигата отборът на Борусия Дортмунд постигна важна домакинска победа 1:0 над лидера в първенството - Борусия Мьонхенгладбах. Голямото дерби оправда всички очаквания, а също така сложи край на серията от 4 поредни шампионатни победи за "жребчетата". Марко Ройс реализира единствения гол на “Сигнал Идуна Парк" в 58-ата минута. Въпреки поражението, Гладбах остава лидер в класирането с 16 точки, с колкото е и Волфсбург. Лазаретът на домакините е препълнен и в него са Рафаел, Плеа, Сипел, Гинтер, Джонсон, Бентес, Мюсел, Виялба и Майер.

Айнтрахт пък постигна четвърта победа в актива си и вече в четири последователни мача "орлите“ нямат загуба в първенството. Преди седмица възпитаниците на Адолф Хютер се наложиха с 3:0 у дома над Вердер. Айнтрахт вече има 14 точки и е на 8-мо място, но пък е само на две от върха, където е предстоящият опонент. Туре, Торо, Четин, Трап, Де Гузман и Рус са контузени.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах – Айнтрахт Франкфурт 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
258