Анонс на 8-ми кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 8-ми кръг на Бундеслигата

Айнтрахт Франкфурт – Байер Леверкузен
Стадион: "Комерцбанк Арена“, Франкфурт на Майн
Дата: 18.10.2019 г.
Час: 21:30

Амбициозният състав на Айнтрахт Франкфурт записа второ поредно домакинско равенство, като и този път ремито завърши при резултат 2:2. Преди паузата за европейските квалификации "орлите“ поделиха точки с Вердер Бремен. Играчите на Адолф Хютер се виждаха победители след обрат две минути преди края на мача, но в добавеното време гостите изравниха от дузпа. Така Айнтрахт има 11 пункта и е на 9-та позиция. Туре, Четин, Роде, Чандлър, Бас Дост, Трап, Де Гузман и Рус са в лазарета на домакините.

Байер Леверкузен пък не се даде на доскорошния лидер в класирането РБ Лайпциг и двата отбора завършиха при резултат 1:1. Така селекцията на Петер Бош има 14 точки и е на 7-мо място в класирането, което пък е само на две от лидерската позиция. Арангис и Синкгравен са контузени, а Бендер и Байли са под въпрос.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт – Байер Леверкузен 1:1


Фортуна Дюселдорф – Майнц 05
Стадион: "Еспирит Арена“, Дюселдорф
Дата: 19.10.2019 г.
Час: 16:30

Отборът на Фортуна Дюселдорф допусна трета поредна и общо пета загуба за последните си шест мача в Бундеслигата. Този път вестфалци отстъпиха с 1:3 от Херта Берлин. Поражението остави "червените“ непосредствено над зоната на изпадащите, като Фортуна е на 15-то място и има 4 точки. Лазаретът на тима е препълнен и треньорът Фридхелм Функел не може да разчита на Финк, Бакер, Ковнацки, Цимер, Сутнер, Баркок, Стьогер, Волф и Ренсинг.

Майнц пък пое глътка въздух и постигна втори успех за сезона. В последния си мач от шампионата играчите на Сандро Шварц се наложиха с 2:1 като гости на новака Падерборн. Майнц 05 е на 13-то място с 6 точки. Бел, Матета и Жи са аут.

Прогноза: Фортуна Дюселдорф – Майнц 05 0:0


РБ Лайпциг – Волфсбург
Стадион: "Ред Бул Арена“, Лайпциг
Дата: 19.10.2019 г.
Час: 16:30

Доскорошният лидер РБ Лайпциг има само една победа пред собствена публика от началото на сезона, а успехът дойде във втория кръг. Преди паузата за европейските квалификации "червените бикове“ направиха 1:1 като гости на коравия тим на Байер Леверкузен. В момента възпитаниците на Юлиан Нагелсман са на 5-то място с 14 пункта, но пък са на две точки от върха. Кампъл, Ампаду и Конате са аут за домакините.

Волфсбург записа четвърта победа, надигравайки с 1:0 новака Унион Берлин. Така "вълците“ вече са 2-ри и имат 15 точки на сметката си. Още по-впечатляващо за клуба от едноименния град е, че до момента е сред малко останали отбори в Топ 5 на първенствата в Европа, които не познават вкуса на поражението. Русийон, Кастел, Шлагер, Камачо и Гинчек пропускат гостуването в Лайпциг.

Прогноза: РБ Лайпциг – Волфсбург 2:1


Унион Берлин – Фрайбург
Стадион:
Дата: 19.10.2019 г.
Час: 16:30

Новакът Унион Берлин инкасира четвърта поредна загуба и общо пета от началото на сезона. В предишния кръг "железните“ отстъпиха с 0:1 при визитата си на непобедения до момента тим на Волфсбург. Така селекцията на Урс Фишер е на 16-то място и има 4 точки. Аут за столичани са Уджа, Андрих и Прьомел.

Фрайбург пък записа четвърти последователен двубой без поражение в първенството. Този път грандът Борусия Дортмунд стигна само до 2:2 при визитата си на стадион "Шварцвалд" в среща от 7-ия кръг на германската Бундеслига. Играчите на Кристиан Щрайх на два пъти изравняваха, като имаха късмет в заключителните минути на двубоя, когато противников играч си вкара автогол. Фрайбург има 14 точки и е на 4-та позиция. Отсъстващи за визитата в столицата са Кюблер, Хьофлер и Франц.

Прогноза: Унион Берлин – Фрайбург 1:1


Вердер Бремен – Херта Берлин
Стадион: "Везерщадион“, Бремен
Дата: 19.10.2019 г.
Час: 16:30

Отборът на Вердер Бремен записа втори пореден двубой в Бундеслигата, в който северняците завършиха 2:2 като гости. Този път играчите на Флориан Кофелд спечелиха точка при визитата си на Айнтрахт Франкфурт. В герой за "бременските музиканти“ се превърна Милот Рашица, който вкара от дузпа в добавеното време на мача. Вердер е на 11-то място с 8 пункта. Клаасе, Фюлкруг, Осако, Мойсандер, Мьовалд, Бартелс и Аугустинсон са контузени за домакините.

След като в първите няколко кръга Херта бе особено непостоянен, сега "старата дама“ набира скорост и вече е в серия от три последователни успеха. Преди паузата за европейските квалификации столичани сразиха с 3:1 у дома Фортуна Дюседорф. Хората на Анте Чович са 10-ти и са с 9 точки. Щарк и Майер са с травми.

Прогноза: Вердер Бремен – Херта Берлин 1:1


Борусия Дортмунд – Борусия Мьонхенгладбах
Стадион: "Сигнал Идуна Парк“, Дортмунд
Дата: 19.10.2019 г.
Час: 19:30

Борусия Дортмунд стигна само до 2:2 при визитата си на Фрайбург на стадион "Шварцвалд" в среща от 7-ия кръг на германската Бундеслига. Така отборът на Лусиен Фавър заема осмото място в класирането с актив от 12 точки. Ремито е трето поредно шампионатно за тима на Борусия. Вестфалци повеждаха на два пъти в срещата. Дортмунд откри в 20-ата минута, когато Аксел Витсел отбеляза фамозно попадение, след като от воле засече центриране на Торган Азар. Десетина минути след почивката домакините съумяха да стигнат до изравнително попадение чрез Валдшмид. Гостите отново поведоха в 67-ата, когато Ашраф Хакими направи самостоятелен пробив по крилото и реализира в далечния ъгъл на Шволов. Минута преди края на редовното време Аканжи си вкара автогол и така донесе ремито на домакините. Контузени за "жълто-черните“ са Пишчек, Алкасер и Шулц.

Бундеслигата вече има нов лидер и това е съставът на Борусия Мьонхенгладбах. "Жребчетата“ са в серия от четири поредни победи в първенството. В последния си мач Гладбах разби с 5:1 у дома Аугсбур и оглави едноличено таблицата с 16 точки. Тимът се представя на ниво, въпреки че лазаретът е пълен и в него все още са Гинтер, Бейер, Стрьобъл, Траоре, Джонсън, Бенетс, Хофман, Виялба, Щиндъл и Майер.

Прогноза: Борусия Дортмунд – Борусия Мьонхенгладбах 3:2


Кьолн – Падерборн 07
Стадион: "Райн Енерги Щадион“, Кьолн
Дата: 20.10.2019 г.
Час: 16:30

Новакът Кьолн стигна до късно спечелена точка за крайното 1:1 срещу амбициозния Шалке 04. Секунди лишиха "миньорите" от домакинска победа, благодарение на която отборът щеше да оглави еднолично класирането в Бундеслигата, а точен бе Йонас Хектор. "Козлите“ са предпоследни и са на 17-то място, като имат 4 точки. Мере е наказан, а контузени са Бадер, Собиех и Клеменс. Ектор е под въпрос.

Падерборн продължава да е единственият отбор в първенството, който няма победа след първите седем кръга на сезона. Този път вестфалци отстъпиха с 1:2 у дома от Майнц 05, за да допуснат четвърта поредна и общо шеста загуба в актива си. Падерборн е на последното място с 1 спечелена точка. Шелтон, Хюнемайер и Золински са аут.

Прогноза: Кьолн – Падерборн 07 2:0


Хофенхайм – Шалке 04
Стадион: "Райн Некар Арена“, Зинсхайм
Дата: 20.10.2019 г.
Час: 19:00

Неубедителният до момента Хофенхайм прекъсна серията от четири поредни мача без успех и в предишния кръг "сините“ записаха втората си победа за сезона, която бе на гости на шампиона Байерн Мюнхен с 2:1. Девет минути след почивката Хофенхайм поведе изненадващо. Толисо загуби топката около центъра на терена и Гайгер намери Саргис Адамян, който матира Нойер с много прецизен удар в долния десен ъгъл. В 73-ата минута Байерн изравни. В 79-ата отново Адамян вдигна ръце победоносно след удар с десния крак, който Нойер не съумя да спаси - 2:1 за Хофенхайм. Тимът от Зинсхайм е на 12-то място с 8 точки. Кадерабек, Нордвайт, Гайгер, Грилиш, Вогт, Цубер и Кадерабек продължават да лекуват травми.

Шалке 04 допусна късен гол и стигна само до 1:1 в Гелзенкирхен срещу закъсалия Кьолн в мач от седмия кръг на германското футболно първенство. Секунди лишиха "миньорите" от домакинска победа, благодарение на която отборът щеше да оглави еднолично класирането в Бундеслигата. Суат Сердар откри резултата за домакините в 72-ата минута, когато отблизо с глава засече подаване на Салиф Сане също с глава. Минута преди изтичането на редовното време Кьолн изравни, а точен бе Йонас Хектор. Възпитаниците на Дейвид Вагнер се изкачиха на 6-то място с 14 точки, колкото имат и лидерът Байерн Мюнхен, Фрайбург и РБ Лайпциг, но заради пропуснатата победа не успяха да се изкачат на върха. Бенталеб е аут.

Прогноза: Хофенхайм – Шалке 04 1:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
223