Анонс на 7-ми кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 7-ми кръг на Бундеслигата

Херта Берлин – Фортуна Дюселдорф
Стадион: "Олимпиящадион“, Берлин
Дата: 04.10.2019 г.
Час: 21:30

Херта постигна втора поредна победа, след като в предишния кръг "страта дама“ разби с 4:0 като гост новака Кьолн. Така хората на Анте Чович вече имат 7 точки и успяха да се изкачат до 10-ото място в класирането. Фриде, Платенхард, Пекарик, Албрехт и Майер са контузени.

Фортуна Дюселдорф допусна втора поредна и общо четвърта загуба на сметката си. Преди седмица "червените“ паднаха с у дома 1:2 от Фрайбург след пълен обрат. Играчите на Фридхелм Функел са с 4 пункта и в момента се намират на 14-ото място. Лазаретът на вестфалци е препълнен и в него са Ковнацки, Цимер, Сутнер, Финк, Моралес, Баркок, Ренсин, Стьогер, Волф и Вайснер.

Прогноза: Херта Берлин – Фортуна Дюселдорф 2:0


Байер Леверкузен – РБ Лайпциг
Стадион: "БайАрена“, Леверкузен
Дата: 05.10.2019 г.
Час: 16:30

Байер Леверкузен записа втора поредна и общо четвърта победа от старта на кампанията. Този път "аспирините“ се наложиха с 3:0 като гости на Аугсбург. По този начин селекцията на Петер Бош вече са с 13 точки и се намират на 6-то място в класирането, като отборите от 2-ра до 6-та позиция с идентичен актив, но Байер има по-лоши показатели. През седмицата "аспирините“ допуснаха втора поредна загуба в Шампионската лига, като този път тимът загуби от Ювентус с 0:3. Отсъстващи за домакините са Бендер и Байли.

Отборът на Шалке 04 поднесе голямата сензация в шестия кръг от Бундеслигата. Тимът от Гелзенкирхен разби като гост един от фаворитите за титлата РБ Лайпциг с 3:1. Селекцията на Давид Вагнер демонстрира убийствена успеваемост в атака и нанесе първо поражение за сезона на "биковете", които сдадоха първото място. Възпитаниците на Юлиан Нагелсман са 2-ри с 13 точки. Конате, Шик, Кандидо и Кампъл са с травми за "червените бикове“.

Прогноза: Байер Леверкузен – РБ Лайпциг 2:3


Фрайбург – Борусия Дортмунд
Стадион: "Шварцвалдщадион“, Фрайбург
Дата: 05.10.2019 г.
Час: 16:30

Приятната изненада до момента в Бундеслигата – Фрайбург, постигна трета поредна победа като гост и общо четвърти успех за сезона. Този път южняците сразиха с 2:1 като гости състава на Фортуна Дюселдорф. Играчите на Кристиан Щрайх са 3-ти и имат 13 пункта. За предстоящия двубой контузени са Франц, Гулде, Терацино и Флекен.

Борусия Дортмунд и Вердер Бремен завършиха наравно - 2:2, на "Сигнал Идуна Парк" в среща от 6-я кръг на Бундеслигата. Двата тима си размениха по един бърз гол още в началните минути на двубоя. Милот Рашица даде аванс на гостите в 7-ата минута с много красиво изпълнение, без да остави шанс на вратаря, завършвайки атака с 4 докосвания на топката. 120 секунди след това Марио Гьотце изравни също с красиво попадение, но с глава и не чак толкова добра намеса на стража на гостите. В 40-ата минута Марко Ройс също се разписа с глава и даде аванс на BVB. Десет минути след подновяването на играта "музикантите" изравниха чрез Марко Фридъл, който вкара с глава след изпълнение на корнер. До края имаше още положения, но в крайна сметка до нов гол така и не се стигна. Играчите на Лусиен Фавър са 8-ми с 11 точки. Алкасер, Шмелцер и Шулц са контузени.

Прогноза: Фрайбург – Борусия Дортмунд 1:2


Падерборн 07 – Майнц 05
Стадион: "Бентелер Арена“, Падерборн
Дата: 05.10.2019 г.
Час: 16:30

Падерборн 07 започна доста трудно сезона, като се оправдаха очакванията, че вестфалци са фаворит за това да се върнат бързо обратно във Втора Бундеслига. "Синьо-черните“ имат едва една спечелена точка до момента и след първите шест кръга са единственият отбор без успех. В предишния си мач Падерборн показа много добра игра и борбен дух, но не успя да спечели нещо от домакинството си на шампиона Байерн Мюнхен, като отстъпи с 2:3.

Майнц 05 инкасира пета загуба за сезона, като този път отстъпи с 0:1 у дома от Волфсбург, а треньорският стол на Сандро Шварц сериозно започва да се клати. "Червените“ имат 3 точки и са под чертата, като заемат 16-то място в колоната. Контузени за гостите са Лаца, Бел, Матета, Жи и Муене.

Прогноза: Падерборн 07 – Майнц 05 1:0


Шалке 04 – Кьолн
Стадион: "Фелтинс Арена“, Гелзенкирхен
Дата: 05.10.2019 г.
Час: 19:30

Отборът на Шалке 04 поднесе голямата сензация в шестия кръг от Бундеслигата. Тимът от Гелзенкирхен разби като гост един от фаворитите за титлата РБ Лайпциг с 3:1. Селекцията на Дейвид Вагнер демонстрира убийствена успеваемост в атака и нанесе първо поражение за сезона на "биковете", които сдадоха първото място. Гостите откриха в 29-ата минута след центриране от корнер. Минути преди полувремето Шалке получи правото да изпълни дузпа, а Амине Aрит отбеляза. "Биковете" тотално преклониха глава в 57-ата минута, когато уелската сензация Матондо направи 0:3, завършвайки хубава контра на своя отбор. Малко преди края Емил Форшберг върна един гол за тима си, след лоша намеса на стража Александер Нюбел. "Кралскосините“ имат 13 точки и вече са на 4-то място в таблицата. Нубел, Бургщалер, Сане, Харит и Бенталеб са аут.

Новакът Кьолн инкасира трета поредна и общо пета загуба до момента. В предишния кръг "козлите“ бяха разбити с 0:4 у дома от Херта. Клубът от едноименния град остава с 3 точки и е на предпоследното 17-то място. Мере е наказан, а Терод, Дрекслер, Верстрает, Нартей, Джейкъбс и Клеменс са контузени.

Прогноза: Шалке 04 – Кьолн 3:0


Борусия Мьонхенгладбах – Аугсбург
Стадион: "Борусия Парк“, Мьонхенгладбах
Дата: 06.10.2019 г.
Час: 14:30

Прогресът на Борусия Мьонхенгладбах продължава и в предишния кръг "жребчетата“ записаха трети пореден успех в първенството и общо четвърти от началото на сезона. Този път вестфалци се наложиха с 3:0 като гости на Хофенхайм. Така Гладбах вече е с 13 точки и са на 5-то място в колоната. Лазаретът на тима е пълен и в него са Бейер, Стрьобъл, Траоре, Джонсън, Бенетс, Хофман, Мюсел, Виялба, Щиндъл и Майер.

Аугсбург падна с 0:3 и допусна трета загуба за кампанията. Този път баварците отстъпиха у дома от Байер Леверкузен. Съставът от едноименния град е на 13-то място и има 5 точки. Ритер, Груесо, Гувелю и Гьотце са аут.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах – Аугсбург 2:1


Волфсбург – Унион Берлин
Стадион: "Фолксваген Арена“, Волфсбург
Дата: 06.10.2019 г.
Час: 16:30

Волфсбург и Байерн Мюнхен са единствените отбори в Бундеслигата, които не познават вкуса на загубата след първите шест кръга на сезона. Преди седмица "вълците“ се наложиха 1:0 като гости на Майнц 05. Така Волфсбург вече има 12 точки и е на 7-мо място в класирането. Мехмеди, Брукс, Кастелс, Шлагер, Камачо и Гинчек са контузени.

Новакът Унион Берлин инкасира четвърта загуба, като този път "железните“ отстъпиха с 1:2 у дома от Айнтрахт Франкфурт. Така столичани остават с 4 точки и в момента са непосредствено над зоната на изпадащите, като заемат 15-та позиция в таблицата. Треньорът Урс Фишер не може да разчита Полтер, Ленц и Прьомел.

Прогноза: Волфсбург – Унион Берлин 2:1


Айнтрахт Франкфурт – Вердер Бремен
Стадион: "Комерцбанк Арена“, Франкфурт на Майн
Дата: 06.10.2019 г.
Час: 19:00

Айнтрахт записа трети успех през сезона. В последния си мач от шампионата "орлите“ се наложиха с 2:1 като гости на новака Унион Берлин. Футболистите на Адолф Хютер имат 10 точки и към момента се намират на 9-то място в подреждането. Трап, Абрахам и Рус са контузени за Айнтрахт.

Борусия Дортмунд и Вердер Бремен завършиха наравно - 2:2, на "Сигнал Идуна Парк" в среща от кръга на Бундеслигата. Двата тима си размениха по един бърз гол още в началните минути на двубоя. Милот Рашица даде аванс на гостите в 7-ата минута с много красиво изпълнение. 120 секунди след това Марио Гьорце изравни. В 40-ата минута Марко Ройс също се разписа с глава и даде аванс на BVB. Десет минути след подновяването на играта "музиканите" изравниха чрез Марко Фридъл. До края имаше още положения, но в крайна сметка до нов гол така и не се стигна. Играчите на Флориан Кофелд са 11-ти и са със 7 пункта. Писаро, Лангкамп, Фюлкруг, Мойсандер, Мьовалд, Топрак, Бартелс и Аугустинсон са извън сметките на тима.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт – Вердер Бремен 3:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
435