Сърцатата игра на Падерборн не спря Байерн по пътя към върха


FUTBOL-TV

Сърцатата игра на Падерборн не спря Байерн по пътя към върха

Байерн Мюнхен се върна на познатото първо място в Бундеслигата. Шампионите се възползваха от грешката на РБ Лайпциг и този следобед надвиха новаците от Падерборн с 3:2. Гостуването на баварците обаче не се оказа никак лесно, като последният в таблицата до последно се бореше за нещо повече на "Бентелер Арена".

Точно преди да изтече четвърт час игра Серж Гнабри откри резултата. Заслуга за гола обаче имаше Коутиньо, който даде страхотен пас, а освен това трябва да се отчете и грубата грешка на вратаря, който не реагира правилно при ситуацията - 0:1. 

В 55-ата минута Байерн удвои аванса си. Йошуа Кимих намери Гнабри зад защитата, който пък асистира на Коутиньо на празна врата за 2:0. По всичко изглеждаше, че мачът вече ще се доиграва, но в 62-ата минута в игра за Падерборн се появи Кай Прьогер. Само шест по-късно той порази целта с удар по диагонала и върна отбора си в мача.

В 79-ата минута стана време и за дежурното попадение на Роберт Левандовски. Полякът експлозивно избяга зад гърба на персоналния си пазач и сам срещу Хут хитро копна топката за 1:3. Домакините обаче стигнаха до втори гол в 84-ата минута. Колинс хвана топката от воле от трийсетина метра след изпълнение на корнер и матира слисания Нойер. До края до нов гол не се стигна.

  Сподели
92