Павар: Коутиньо е малък магьосник


Н. Гавазов

Павар: Коутиньо е малък магьосник

Бранителят на Байерн Мюнхен Бенжамен Павар сподели мнението си за Филипе  Коутиньо, който пристигна в клуба от  Мюнхен през това лято. 27-годишният плеймейкър пристигна от Барселона под наем, като Байерн ще има опцията да го закупи в края на периода за 120 милиона евро. 

"Коутиньо е малък магьосник! Той е много сдържан и истински организиран. На първо място, той е страхотен човек и, разбира се, страхотен футболист. Много е трудно да го изкараш от равновесие. Разбира се, сега той играе не на върха на възможностите си, тъй като се присъедини към отбора доста късно. Убеден съм, че през следващите няколко седмици ще го видим като играч от световна класа.

Коутиньо е в състояние да повлияе на резултата в мачовете. Видях го в действие на  тренировките и не се съмнявам в това. Той е невероятно талантлив и скоро ще ни покаже всичко, на което е способен", заяви Павар.

Напомняме, че по-рано вратарят на Манчестър Сити Едерсон коментира, че Байерн Мюнхен е фаворит за спечелването на Шампионска лига този сезон, след като тимът се е подсилил със сънародника му Филипе Коутиньо: "Байерн винаги е имал страхотен отбор. Сега с Коутиньо те определено са сред фаворитите за спечелване на Шампионска лига. Коутиньо е брилянтен играч. За съжаление нещата не се получиха за него в Барселона. Не стана както в Ливърпул. В Байерн сега той отново ще може да покаже футбола си и наистина да е щастлив”.

В подобен стил бе и изказването на бившия халф на Ливърпул Дитмар Хаман, който смята, че Байерн Мюнхен  с Филипе Коутиньо може да погребе мечтите на "червените" за защита на титлата в Шампионска лига:  "С Коутиньо те могат да спечелят Шампионска лига. Той е едно от първите 10 числа във футбола. Той ще промени съществено играта на Байерн”. 

През този сезон бразилецът записа участие в два мача, в които не се отчете с резултатни действия. 

  Сподели
181