Байерн Мюнхен е готов да предложи 70 милиона за Сане


Н. Гавазов

Байерн Мюнхен  е готов да предложи 70 милиона за Сане

Байерн Мюнхен  избра крилото на Манчестър Сити Лерой Сане своя трансферна цел за идващото лято.

В момента Байерн  е на прага на смяна на поколенията във връзка с напускането Ариен Робен и Франк Рибери. Това задължава шампионите на Бундеслигата да инвестират в подмладяването и укрепването на състава.

Според The ​​Guardian, клубът от Мюнхен ще предложи около 70 милиона паунда за своя сънародник Сана, който този сезон престана да бъде солиден играч в стартовия състав на Сити.

Определена регресия в играта на 23-годишния германец по отношение на миналия сезон не е единствената причина, която може да доведе "гражданите" до продажбата на Лерой.

Също така Сити в продължение на няколко месеца се опитва да убеди Сане за нова сделка, но без успех. И от настоящия договор на Лерой остават  две години, а шампионите на Висшата лига не желаят да изпадат в ситуация, в която Сане да се доближи до последните 12 месеца от съглашението си и да започне да извива ръцете на клуба.

Напомняме, че през 2016 г. Сане стана първата покупка на Хосеп Гуардиола като мениджър на Сити. Тогава "гражданите" платиха на Шалке 04 37 милиона паунда. Оттогава Лерой изигра  133 мача, вкара 39 гола и спечелил пет големи трофея, а цената му скочи двойно.

  Сподели
150