Шалке се подигра и спря Дортмунд за титлата


FUTBOL-TV

Шалке се подигра и спря Дортмунд за титлата

Борусия Дортмунд почти сигурно пропиля шансовете си за титлата в Бундеслигата. BVB инкасира тежка домакинска загуба с 2:4 от големия враг Шалке 04 в дербито от 31-ия кръг на Бундеслигата. "Кралскосините" имаха нужда от победата и заради борбата си за спасение. Успехът обаче бе допълнително сладък, тъй като Дортмунд остава на точка зад Байерн Мюнхен, който освен всичко е и със среща по-малко. Това означава, че баварците трябва да сбъркат в два или дори в три от оставащите си четири мача, за да могат “жълто-черните" да се надяват на чудо.

Трябва обаче да се отбележи, че днес ключова намеса имаше рефера Феликс Цвайер, който изгони двама играчи на домакините с директни червени картони - Марко Ройс и Мариус Волф. И при двата случая бе доста спорно, но в крайна сметка това повлия върху крайния резултат.

Марио Гьотце вкара за 1:0 с глава в 14-ата минута, а четири по-късно Даниел Калиджури изравни от дузпа. В 28-ата Салиф Сане даде аванс на гостите. В 62-ата Калиджури отбеляза още веднъж - за 1:3, като попадението дойде от нарушението, за което Ройс беше изгонен. Последва вторият червен картон на Волф в 65-ата минута. 

В 85-ата минута "жълто-черните" заслужено намалиха, след като сътвориха страхотна атака и отблизо Витцел вкара за 2:3. В ответната атака обаче гостите отново показаха, че този мач е техен и след тупалка на Емболо дръпнаха с 2:4. До кая не се случи нищо интересно и така Шалке заслужено се поздрави с победата.

  Сподели
422