Анонс на 24-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 24-ти кръг на Бундеслигата

Аугсбург – Борусия Дортмунд
Стадион: "WWK Арена“, Аугсбург
Дата: 01.03.2019 г.
Час: 21:30

Не особено убедителните изяви на Аугсбург продължават. В предишния кръг баварците допуснаха трета поредна загуба, която бе под номер 13 до момента за селекцията на Мануел Баум. Този път клубът от едноименния град отстъпи с разгромното 1:5 като гост на Фрайбург. Аугсбург се намира на спасителното 15-то място и е все така с 18 точки. В лазарета на тима са Фрамбергер, Лут, Гувелю и Шибер. Оксфорд е наказан.

Борусия Дортмунд прекъсна серията от пет поредни мача без победа във всички турнири (3 ремита и 2 загуби). Преди по-малко от седмица BVB победи с 3:2 Байер Леверкузен в дербито на 23-ия кръг в германската Бундеслига. След половин час игра Борусия излезе напред след попадение на Загаду, който засече топката след центриране в наказателното поле. Седем минути по-късно Фоланд изравни с изстрел по земята. 60 секунди след това "аспирините" оставиха Абду Диало да центрира в наказателното поле, където Санчо майсторски засече от воле за 2:1. Интересно бе и след почивката. Гьотце в 60-ата минута увеличи преднината на домакините. Силите на гостите стигнаха за още един гол чрез Тах в 75-ата минут. До края обаче резултатът остана непроменен. "Жълто-черните" отново са лидер в класирането с актив от 54 точки и има преднина от само трипред втория в таблицата Байерн Мюнхен. Ройс, Пулишич и Вайгъл вече тренират, но са под въпрос.

Прогноза: Аугсбург – Борусия Дортмунд 1:3


Байер Леверкузен – Фрайбург
Стадион: "БайАрена“, Леверкузен
Дата: 02.03.2019 г.
Час: 16:30

Байер Леверкузен прекъсна серията от четири поредни победи в първенството, след като в предишния кръг "аспирините“ паднаха с 2:3 като гости на лидера Борусия Дортмунд. Въпреки поражението, Байер продължава да е замесен в оспорваната борба за място в европейските клубни турнири. В момента хората на Петер Бос са на 7-мо място и имат 36 точки. Белараби, Рестос и Поянпало са контузени, а Ларс Бендер е под въпрос.

Фрайбург прекъсна поредицата от две загуби и три равенства, като размаза с 5:1 у дома състава на Аугсбург. Южняците обезсмислиха двубоя още през първата част, тъй като имаха аванс от три гола, а през второто полувреме футболистите на Кристиан Щрайх направиха резултата разгромен. Фрайбург има 27 точки и към момента е на 13-та позиция в таблицата. С травми са Гулде, Клайндейнст, Салай и Хьофлер.

Прогноза: Байер Леверкузен – Фрайбург 3:1


Айнтрахт Франкфурт – Хофенхайм
Стадион: "Комерцбанк Арена“, Франкфурт на Майн
Дата: 02.03.2019 г.
Час: 16:30

Амбициозният тим на Айнтрахт не познава вкуса на поражението вече в шест последователни кръга. В предишния "орлите“ пък прекъснаха серията от четири поредни ремита и очаквано разбиха с 3:0 като гости намиращия се в зоната на изпадащите състав на Хановер 96. По този начин възпитаниците на Адолф Хютер събраха общо 37 точки и се изкачиха до 6-ата позиция в колоната. Стендера и Торо са контузени, а Фернандеш е под въпрос.

Коравият Хофенхайм също, по подобие на предстоящия съперник, се е устремил към зона "Европа“. Играчите на Юлиан Нагелсман са непобедени в последните си пет поредни мача. В предишния кръг "сините“ направиха 1:1 като гости на РБ Лайпциг, като Хофе определено може да съжалява, тъй като водеше в резултата до последната минута, но в крайна сметка добави само точка на сметката си. Клубът от Зинсхайм е на 8-мо място и има 34 точки. Кадерабек е наказан, а с травма е Руп.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт – Хофенхайм 2:2


Херта Берлин – Майнц 05
Стадион: "Олимпиящадион“, Берлин
Дата: 02.03.2019 г.
Час: 16:30

Херта се опита, но не успя да се опълчи на колоса Байерн Мюнхен. Столичани загубиха с 0:1 гостуването си от предишния кръг, като селекцията на Пал Дардай остава с 32 точки и заема 10-ото място в подреждането. Рекик е наказан, а Платенхард, Турунарига, Калде и Лукасен са контузени.

Майнц 05 пък прекъсна серията от три последователни загуби в Бундеслигата и в последния си мач "червените“ допълнително задълбочиха кризата в Шалке 04. Хората на Сандро Шварц постигна категорична победа с 3:0 и след като грабна пълния комплект точки, Майнц вече има общо 30 и е на 11-ата позиция в таблицата. Боетиус е наказан, а с травми са Мвене и Бункерт.

Прогноза: Херта Берлин – Майнц 05 1:0


Нюрнберг – РБ Лайпциг
Стадион: "Макс Морлок“, Нюрнберг
Дата: 02.03.2019 г.
Час: 16:30

Вече в цели 17 поредни кръга новакът Нюрнберг не е постигал победа. Напълно очаквано, баварците се намират еднолично на последното 18-то място в класирането, като имат актив от 13 пункта, а към настоящия момент "франките“ са на пет от спасението. В последния си мач от първенството играчите на наскоро назначения Марек Минтал допуснаха поражение с 1:2 от Фортуна Дюселдорф, дошло след пълен обрат през втората част на двубоя. Рейн и Перейра са наказани, а с контузии са Сали и Маргрейтер.

Въпреки че е в серия от пет поредни мача без загуба, съставът на РБ Лайпциг продължава да няма победа у дома от началото на календарната година. В последния си мач от Бундеслигата "червените бикове“ стигнаха до драматично 1:1 срещу Хофенхайм и то след изравнително попадение минута преди края на редовното време. Играчите на Ралф Рангник запазват 4-ото си място, като са с 42 точки. Упамекано и Хайдара са контузени, а голямата звезда на тима – Тимо Вернер, който вече е считан за почти сигурно ново попълнение на Байерн Мюнхен, е под въпрос.

Прогноза: Нюрнберг – РБ Лайпциг 1:4


Шалке 04 – Фортуна Дюселдроф
Стадион: "Фелтинс Арена“, Гелзенкирхен
Дата: 02.03.2019 г.
Час: 16:30

Шалке 04 няма победа в Бундеслигата вече в пет последователни мача. Този път "кралскосините“ отстъпиха с 0:3 като гости на непретенциозния Майнц 05. Поражението остави "миньорите“ с 23 точки, а предвожданият от Доменико Тедеско клуб е на незавидното за него 14-то място. Сердар е наказан, а с контузии са Шьопф, Стамбули и Емболо. Коноплянка е под въпрос.

Новакът Фортуна Дюселдорф се върна на победния път и преди седмица вестфалци се наложиха с 2:1 у дома над Нюрнберг. Играчите на Фридхелм Функел направиха пълен обрат през втората част на мача, за да постигнат осмата си победа до момента. С нея Фортуна има 28 точки и е на 12-та позиция в подреждането. Дробни, Цимер, Волф, Ловрен и Соботка са аут за гостите.

Прогноза: Шалке 04 – Фортуна Дюселдорф 2:1


Щутгарт – Хановер 96
Стадион: "Мерцедес-Бенц Арена“, Щутгарт
Дата: 03.03.2019 г.
Час: 16:30

Бъдещето на Щутгарт в елитната дивизия продължава да е все така несигурно. В предишния кръг "швабите“ записаха осми пореден мач без победа, като в тази поредица от двубои южняците допуснаха цели шест поражение. Този път играчите на Маркус Вайнцийрл направиха 1:1 като гости на Вердер Бремен. Въпреки спечелената точка, Щутгарт продължава да е под чертата, като се намира на 16-то място. Аут за домакините са Гонсалес, Климент и Майер. Дидави е под въпрос.

Хановер 96 допусна втора поредна загуба и общо 15-та от началото на сезона, като по отношение на пораженията клубът от Долна Саксония си поделя първото място по този негативен показател с предстоящия съперник. В предишния кръг играчите на Томас Дол паднаха с 0:3 като домакини на Айнтрахт. Хановер е все така на предпоследното 17-то място, като има актив от 14 пункта. Фюлкруг, Приб, Бебу и Майна са контузени.

Прогноза: Щутгарт – Хановер 96 2:0


Волфсбург – Вердер Бремен
Стадион: "Фолксваген Арена“, Волфсбург
Дата: 03.03.2019 г.
Час: 19:00

Волфсбург постигна втора поредна победа като гост и вече в четири последователни мача "вълците“ нямат поражение. Този път хората на Бруно Лабадия сразиха с 3:0 коравия Борусия Мьонхенгладбах и така събраха 38 точки, като Волфсбург е на пето място и на четири пункта зад РБ Лайпциг. Гинчек, Камачо и Азаоуи са контузени за домакините.

Вердер няма загуба вече в шест поредни мача. В предишния кръг "бременските музиканти“ направиха изненадващо 1:1 у дома срещу намиращия се в зоната на изпадащите състав на Щутгарт. Северняците имат 32 точки и са на 9-та позиция в колоната. Осако, Якобсен и Йохансон са с травми.

Прогноза: Волфсбург – Вердер Бремен 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
695