Дортмунд показа шампионски характер за успех срещу Леверкузен


FUTBOL-TV

Дортмунд показа шампионски характер за успех срещу Леверкузен

Борусия Дортмунд прекъсна серията от пет поредни мача без победа във всички турнири (3 ремита и 2 загуби). Тази вечер BVB победи с 3:2 Леверкузен в дербито на 23-ия кръг в германската Бундеслига. "Жълто-черните" отново са лидер в класирането с актив от 54 точки и има само три точки преднина пред втория в таблицата Байерн Мюнхен.

След половин час игра Борусия излезе напред след попадение на Загаду, който засече топката след центриране в наказателното поле. Седем минути по-късно Фоланд изравни с изстрел по земята. 60 секунди след това "аспирините" оставиха Абду Диало да центрира в наказателното поле, където Санчо майсторски засече от воле за 2:1.

Интересно бе и след почивката. Гьотце в 60-ата минута увеличи преднината на домакините. Санчо центрира в наказателното поле, а след карамбол от рикошети топката попадна в краката на халфа, който бе точен с удар от границата на наказателното поле. Силите на гостите стигнаха за още един гол чрез Тах в 75-ата минута. Той засече топката с глава след центриране от фаул. До края обаче резултатът остана непроменен.

  Сподели
424