Анонс на 22-ри кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 22-ри кръг на Бундеслигата

Хофенхайм – Хановер 96
Стадион: "Райн-Некар Арена“, Зинсхайм
Дата: 16.02.2019 г.
Час: 16:30

Борусия Дортмунд направи жесток гаф, защото изпусна преднина от 3:0 и завърши 3:3 срещу Хофенхайм в двубой от 21-ия кръг на германската Бундеслига, игран на стадион "Сигнал Идуна Парк". Едва ли някой е смятал, че четвърт час преди края на двубоя играчите на Юлиан Нагелсман ще могат да направят подвиг, но в 75-ата минута Белфодил успя да върне едно попадение, а с това и надеждите на своя тим. В 83-ата минута стана по-интересно, защото Кадержабек забоде втори гол за Хофенхайм и преднината на Борусия беше сведена само едно попадение. Четири минути след това зрителите по трибуните замръзнаха, защото Хофенхайм изравни. Белфодил се оказа най-находчив и изпревари всички при центриране в наказателното поле, вкарвайки с глава. Това се оказа и последния гол в мача. Хофе има 30 точки и е на 9-то място, с реални шансове за място в европейските клубни турнири. Грилиш е наказан, а с травми са Руп и Нуху.

Хановер 96 прекъсна серията от девет последователни мача без успех и постигна едва трета победа на сметката си до момента, и първа под ръководството на Томас Дол. В предишния кръг съставът от Долна Саксония се наложи с 2:0 над последния в класирането Нюрнберг. Хановер има 14 точки и успя да се изкачи до предпоследната 17-та позиция, като към момента тимът е на четири пункта от спасението. Фюлкрюг, Хюберс, Бебу и Базе са контузени.

Прогноза: Хофенхайм – Хановер 96 3:1


Шалке 04 – Фрайбург
Стадион: "Фелтинс Арена“, Гелзенкирхен
Дата: 16.02.2019 г.
Час: 16:30

Шалке 04 вече е в серия от 17 поредни мача (14 поражения и три ремита) без победа над Байерн Мюнхен. В предишния кръг "кралскосините“ очаквано не успяха да отмъкнат точки при гостуването си на баварците и отстъпиха с 1:3. Футболистите на Доменико Тедеско са на незавидното за тим като Шалке 14-то място с 22 точки, като вестфалци са на седем пункта от опасната зона. Нюбел и Калиджури са наказани, а с контузии са Стамбули, Шьопф, Емболо и Скжибски.

Фрайбург записа второ поредно реми и вече в четири последователни кръга южняците нямат победа. В последния си мач от Бундеслигата възпитаниците на Кристиан Щрайх извъртяха зрелищно 3:3 у дома срещу Волфсбург. През целия двубой Фрайбург демонстрира висок отборен дух, тъй като на три пъти съумя да навакса изоставането си. Южняците са на 13-та позиция и имат 23 пункта. Борело, Салай, Гулде и Хьофлер са контузени.

Прогноза: Шалке 04 – Фрайбург 2:1


Щутгарт – РБ Лайпциг
Стадион: "Мерцедес-Бенц Арена“, Щутгарт
Дата: 16.02.2019 г.
Час: 16:30

Щутгарт инкасира пет загуби за последните си шест мача в първенството. В предишния кръг "швабите“ отстъпиха с 0:3 от новака Фортуна Дюселдорф. Поражението остави южняците в зоната на изпадащите, като възпитаниците на Маркус Вайнцийрл заемат 16-то място с 15 точки. Майер и Климент са контузени, а Гонсалес е наказан.

РБ Лайпциг извъртя нулево реми с може би най-сериозния си опонент за място в Топ 4 в крайното класиране – Айнтрахт Франкфурт. Точката определено върши повече работа за селекцията на Ралф Рангник, тъй като "червените бикове“ запазиха аванса си от пет пункта пред този съперник. Лайпциг имат 38 пункта към момента и са на 4-то място. Упамекано и Хайдара са контузени, а Лаймер е наказан.

Прогноза: Щутгарт – РБ Лайпциг 0:1


Волфсбург – Майнц 05
Стадион: "Фолксваген Арена“, Волфсбург
Дата: 16.02.2019 г.
Час: 16:30

Съставът на Волфсбург не успя да се поздрави с десети успех за сезона, след като завърши наравно – 3:3, при гостуването си на Фрайбург. "Вълците“ повеждаха на три пъти в резултата, но така и не съумяха в нито един от случаите да запазят преднината си. По този начин възпитаниците на Бруно Лабадия добавиха само точка към баланса си и към момента Волфсбург е с 32, като заема 7-ма позиция в колоната. Азаоуи, Камачо, Гинчек и Нтеп са с травми за домакините.

Майнц 05 допусна втора поредна загуба в Бундеслигата, след като преди малко повече от седмица "червените“ инкасираха най-тежкото си поражение до момента за сезона – 1:5 у дома от Байер Левркузен. Играчите на Сандро Шварц остават с 27 точки и са на 11-то място в подреждането. Адлер, Бергрийн и Мвене са контузени.

Прогноза: Волфсбург – Майнц 05 2:0


Херта Берлин – Вердер Бремен
Стадион: "Олимпиящадион“, Берлин
Дата: 16.02.2019 г.
Час: 19:30

Отборът на Херта Берлин постигна втора поредна победа като гост. Този път успехът за "старата дама“ бе малко очакван и бе с убедителното 3:0 срещу амбициозния тим на Борусия Мьонхенгладбах. Със спечелените три точки играчите на Пал Дардай вече имат 31 и се изкачиха на 8-ото място в подреждането. Каде, Пекарик и Лукасен са с травми за домакините.

Вердер пък записа четвърти последователен двубой без поражение. В последния си мач от първенството "бременските музиканти“ разбиха с 4:0 тима на Аугсбург. Така северняците вече имат 30 пункта и са на 10-ата позиция в таблицата. Треньорът Флориан Кофелд не може да разчита на Харник, Йохансон и Бартелс.

Прогноза: Херта Берлин – Вердер Бремен 2:2


Айнтрахт Франкфурт – Борусия Мьонхенгладбах
Стадион: "Комерцбанк Арена“, Франкфурт на Майн
Дата: 17.02.2019 г.
Час: 16:30

Айнтрахт Франкфурт записа трето поредно равенство в Бундеслигата, след като в предишния кръг "орлите“ направиха 0:0 като гости на може би основния конкурент за място в Топ 4 – РБ Лайпциг. Ремито остави хората на Адолф Хютер на 5-ата позиция в подреждането, като Айнтрахт е с 33 пункта и към момента е на пет от челната четворка. Отсъстващи за "орлите“ са Туре и Торо.

Серията от три поредни победи на Борусия Мьонхенгладбах приключи в предишния кръг, когато "жребчетата“ допуснаха неочаквано домакинско поражение от Херта с 0:3, с което сдадоха и 2-ото място в класирането. Вестфалци вече са 3-ти и имат 42 точки. За тежката визита във Франкфурт на Майн наставникът Дитер Хекинг няма да може да разчита на Дукуре и Рафаел, а Азар и Плеа са под въпрос.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт – Борусия Мьонхенгладбах 3:3


Байер Леверкузен – Фортуна Дюселдорф
Стадион: "БайАрена“, Леверкузен
Дата: 17.02.2019 г.
Час: 19:00

Възходът на Байер Леверкузен продължава и в последния си мач от шампионата "аспирините“ записаха повече от убедителна победа, надигравайки с 5:1 като гост Майнц 05. По този начин футболистите на наскоро назначения Петер Бош вече се изкачи до 6-ото място в класирането, а Байер е с 33 точки, на пет от Топ 4. Бендер, Рестос и Поянпало продължават да са в лазарета на домакините.

Фортуна Дюселдорф постигна важен успех и предишния кръг, като вестфалци вървят уверено към това да си гарантират оставане в елита, тъй като в момента все още са със статут на новак. Този път Фортуна срази с 3:0 у дома Щутгарт и добавените три точки тимът вече има 25, като е на 12-то място в подреждането. Контенто, Вайснер и Волф са контузени, а наказания изтърпяват Айхан и Щьогер.

Прогноза: Байер Леверкузен – Фортуна Дюселдорф 3:1


Нюрнберг – Борусия Дортмунд
Стадион: "Макс Морлок“, Нюрнберг
Дата: 18.02.2019 г.
Час: 21:30

В предишния кръг новакът Нюрнберг записа 15-ти пореден двубой без победа, след като инкасира 13-та загуба в актива си. Този път "франките“ отстъпиха с 0:2 при гостуването си на Хановер 96 в "опашкарски“ сблъсък на дъното на класирането, като баварците вече са на последното 18-то място в таблицата с актив от 12 точки. Веднага след този двубой логичното се случи и от ръководството на Нюрнберг предприеха мерки, като уволниха треньора Михаел Кьолнер. Временно постът бе зает от легендата Марек Минтал. Райн е наказан, а с травми за "франките“ са Липерт и Годен.

Борусия Дортмунд направи жесток гаф, защото изпусна преднина от 3:0 и завърши 3:3 срещу Хофенхайм в двубой от 21-ия кръг на германската Бундеслига, игран на стадион "Сигнал Идуна Парк". BVB откриха резултата след малко повече от половин час игра. В 32-ата минута Санчо показа майсторство и с изстрел по диагонала прониза Бауман за 1:0. В 43-ата минута Санчо получи топката малко след центъра по лявото крило и нахлу към наказателното поле. Последва шут с десния крак, който стражът на гостите спаси, но после за Гьотце беше детска игра да реализира на празна врата при добавката - 2:0. В 66-ата минута Гьотце игра на двойно със Санчо, който чукна с петичка и след това Марио сервира топката на Рафаел Герейро, вкарал отблизо. По всичко изглеждаше, че интригата е приключила, но Хофе се върна в мача и хвърли в ступор над 80 хиляди по трибуните за крайното 3:3 след три попадения в последния четвърт час на срещата. Борусия Дортмунд е с 50 точки, като вече има аванс от пет пункта пред Байерн Мюнхен.

Треньорът Лусиен Фавър до последно няма да е наясно дали ще може да разчита на Ройс, Алкасер и Вайгъл.

Прогноза: Нюрнберг – Борусия Дортмунд 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
517