Невероятна издънка за Дортмунд - Хофе върна три гола за 15 минути и спаси точката


FUTBOL-TV

Невероятна издънка за Дортмунд - Хофе върна три гола за 15 минути и спаси точката

Борусия Дортмунд направи жесток гаф, защото изпусна преднина от 3:0 и завърши 3:3 срещу Хофенхайм в двубой от 21-ия кръг на германската Бундеслига, игран на стадион "Сигнал Идуна Парк". BVB откриха резултата след малко повече от половин час игра.  В 32-ата минута Санчо показа майсторство и с изстрел по диагонала прониза Бауман за 1:0.

В 43-ата минута Санчо получи топката малко след центъра по лявото крило и нахлу към наказателното поле. Последва шут с десния крак, който стражът на гостите спаси, но после за Гьотце беше детска игра да реализира на празна врата при добавката - 2:0. В 66-ата минута Гьотце игра на двойно със Санчо, който чукна с петичка и след това Марио сервира топката на Рафаел Герейро, вкарал отблизо. По всичко изглеждаше, че интригата е приключила, но Хофе се върна в мача.

В 75-ата минута Белфодил успя да върне едно попадение, а с това и надеждите на своя тим. В 83-ата минута стана по-интересно, защото Кадержабек забоде втори гол за Хофенхайм и преднината на Борусия беше сведена само едно попадение. Четири минути след това зрителите по трибуните замръзнаха, защото Хофенхайм изравни. Белфодил се оказа най-находчив и изпревари всички при центриране в наказателното поле, вкарвайки с глава. Това се оказа и последния гол в мача.

Борусия Дортмунд събра 50 точки на върха и дръпна с осем на преследвачите Байерн Мюнхен и Борусия Мьонхенгладбах. "Жребчетата" паднаха сензационно с 0:3 от Херта у дома след серия от 9 поредни домакински победи този сезон, а баварците приемат Шалке от 19.30 часа днес.

  Сподели
390