Анонс на 17-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 17-ти кръг на Бундеслигата

Борусия Дортмунд – Борусия Мьонхенгладбах
Стадион: "Сигнал Идуна Парк“, Дортмунд
Дата: 21.12.2018 г.
Час: 21:30

След 15 поредни кръга, в които така и не позна вкуса на поражението, лидерът Борусия Дортмунд си намери майстора. "Жълто-черните“ паднаха с 1:2 от може би най-малко очаквания съперник, в лицето на новака Фортуна Дюселдорф, който допреди няколко кръга бе в зоната на изпадащите. Попаденията за Фортуна отбелязаха Доди Лукебакио и Жан Цимер. За гостите почетно се разписа влезлият като резерва Пако Алкасер в 81-ата минута, който засече с глава центриране на Лукаш Пишчек. Борусия остана на върха с 39, като авансът им пред съименниците от Мьонхенладбах и Байерн Мюнхен беше стопен на 6 точки. Роде контузен за домакините.

Безапелационната серия у дома на Борусия Мьонхенгладбах продължи и през седмицата, когато "жребчетата“ сразиха с 2:0 Нюрнберг. Успехът бе общо 10-ти за вестфалци, а с него селекцията на Дитер Хекинг вече имат 33 точки и е на 6 от предстоящия опонент. Аут за тежката визита в Дортмунд са Дукуре, Гинтер и Виялба, Плеа е под въпрос.

Прогноза: Борусия Дортмунд – Борусия Мьонхенгладбах 2:1


Байер Леверкузен – Херта Берлин
Стадион: "БайАрена“, Леверкузен
Дата: 22.12.2018 г.
Час: 16:30

Байер Леверкузен постигна победа с 2:1 като гост на Шалке 04. В 26-ата минута Александър Драгович отправи мощен изстрел, влетял в долния десен ъгъл на вратата на домакините за 1:0. Преднината на Байер бе удвоена в 35-ата минута. Лукас Аларио връхлетя върху една отскочила топка в пеналта и съумя да засече за 2:0. Шалке върна интригата във втората минута добавено време на първата част, но повече попадения не паднаха. При все спечелените три точки Байер събра 21 и на 10-ото място. Поянпало, Бендер и Рестос са контузени.

Херта Берлин направи интересно 2:2 при домакинството си на Аугсбург. Мачът мина през няколко обрата, но в крайна сметка не излъчи победител, а всички попадения в двубоя паднаха през първата част. С добавената точка "старата дама“ има 24 и е на 8-мо място в подреждането. Лукасен, Рекик, Груйич, Каде и Мителщад са аут.

Прогноза: Байер Леверкузен – Херта Берлин 3:2


Хановер 96 – Фортуна Дюселдорф
Стадион: "HDI Арена“, Хановер
Дата: 22.12.2018 г.
Час: 16:30

Хановер 96 направи втора поредно равенство далеч от дома, но клубът от Долна Саксония продължава да няма победа вече в пет последователни двубоя, а за капак на всичко е все така в зоната на изпадащите. Този път хората на Андре Брайтенрайтер направиха 1:1 като гости на Фрайбург. Така Хановер вече има 11 пункта, но е на предпоследното 17-то място. Отсъстващи за домакините са Бебу, Хюберс, Приб и Базее, а Фюлкруг е под въпрос.

Фортуна Дюселдорф хвърли бомбата, като записа малко очаквана победа в междинния 16-и кръг на Бундеслигата, налагайки се с 2:1 у дома над лидера в класирането Борусия Дортмунд. Попаденията за Фортуна отбелязаха Доди Лукебакио, който излезе очи в очи със стража на Борусия Роман Бюрки в 22-ата минута и Жан Цимер в 56-ата. За гостите почетно се разписа влезлият като резерва Пако Алкасер в 81-ата минута. С успеха Фортуна се измъкна от зоната на изпадащите и се изкачи на спасителното 15-то място в класирането с актив от 15 точки. Ловрен, Контенто и Баркок са контузени.

Прогноза: Хановер 96 – Фортуна Дюселдорф 0:1


Нюрнберг – Фрайбург
Стадион: "Макс Морлок“, Нюрнберг
Дата: 22.12.2018 г.
Час: 16:30

Пропадането на Нюрнберг продължи и през седмицата, когато "франките“ записаха десети пореден мач без успех в първенството. Този път играчите на Михаел Кьолнер инкасираха трета последователна загуба, когато отстъпиха очаквано с 0:2 от запътилия се към върха тим на Борусия Мьонхенгладбах. Баварците вече са последни, като заемат 18-то място с актив от 11 точки. Матения, Валентини и Липерт са контузени.

Съставът на Фрайбург направи 1:1 у дома срещу намиращия се в зоната на изпадащите тим на Хановер 96. Южняците вече имат 18 пункта и са на четири от първия от отборите под чертата. Възпитаниците на Кристиан Щрайх са на 12-та позиция. Аут за визитата в Нюрнберг са Хьофлер, Кат и Клайндест.

Прогноза: Нюрнберг – Фрайбург 1:1


РБ Лайпциг – Вердер Бремен
Стадион: "Ред Бул Арена“, Лайпциг
Дата: 22.12.2018 г.
Час: 16:30

Амбициозният тим на РБ Лайпциг допусна втора поредна загуба като гост и общо четвърта за сезона, когато през седмицата "червени бикове“ отстъпиха 0:1 от шампиона Байерн Мюнхен. Така играчите на Ралф Рангник остават с 28 точки, като запазиха заеманото от тях 4-то място. Илсанкер е наказан, а Форсберг и Нукан са контузени.

Вердер пък направи 1:1 у дома през седмицата срещу амбициозния Хофенхайм. С добавената точка "бременските музиканти“ вече имат общо 22 пункта и са на 9-та позиция. Контузени за северняците са Велкович, Баргфред, Йохансон и Якобсен.

Прогноза: РБ Лайпциг – Вердер Бремен 2:0


Щутгарт – Шалке 04
Стадион: "Мерцедес-Бенц Арена“, Щутгарт
Дата: 22.12.2018 г.
Час: 16:30

Колебливият до момента тим на Щутгарт допусна трета поредна загуба далеч от дома и общо десета до момента. В междинния кръг "швабите“ отстъпиха с 0:2 от Волфсбург. Поражението остави възпитаниците на Маркус Вайнцийрл с 14 точки и ги запрати обратно в зоната на изпадащите, където южняците са на 16-то място. Климент, Аого, Павар и Майер са с травми за домакините.

Байер Леверкузен постигна победа с 2:1 като гост на Шалке 04. В 26-ата минута Александър Драгович откри. Преднината на Байер бе удвоена в 35-ата минута. Шалке върна интригата във втората минута добавено време на първата част, когато след изпълнение на корнер отляво по атаката Хаджи Райт отклони точно за 1:2. До края не паднаха нови попадения, а "кралскосините“ продължават да са на незавидното 14-то място с актив от 15 точки и са само на точка от зоната на изпадащите, а бъдещето на треньора Доменико Тедеско е под въпрос. Емболо, Ди Санто и Ут са контузени.

Прогноза: Щутгарт – Шалке 04 2:2


Аугсбург – Волфсбург
Стадион: "WWK Арена“, Аугсбург
Дата: 23.12.2018 г.
Час: 16:30

След четирите поредни загуби, сега Аугсбург е в серия от две последователни ремита. През седмицата баварците направиха 2:2 като гости на Херта. Аугсбург е на 13-то място и има 15 точки, като е само на точка от зоната на изпадащите. Хинтерегер, Гьотце и Рихтер са контузени.

Възходът на Волфсбург продължи и през седмицата, когато "вълците“ постигнаха четвърта победа за последните си пет мача в първенството. Този път хората на Бруно Лабадия се наложиха с 2:0 у дома над Щутгарт, успехът изкачи Волфсбург до 6-ото място в таблицата, където тимът има 25 точки. Блашчиковски, Тисеранд, Камачо, Азаоуи и Юнг са в лазарета на гостите.

Прогноза: Аугсбург – Волфсбург 1:3


Хофенхайм – Майнц 05
Стадион: "Райн-Некар Арена“, Зинсхайм
Дата: 23.12.2018 г.
Час: 19:00

След четирите поредни победи, сега отборът на Хофенхайм е серия от пет последователни равенства в Бундеслигата. През седмицата играчите на Юлиан Нагелсман направиха 1:1 като гости на Вердер Бремен. С добавената точка "сините“ вече имат 24, но се смъкнаха на 7-мо място в класирането. Руп, Нордвайт и Акпогума са контузени.

Майнц 05 записа второ поредно равенство у дома. В междинния кръг "червените“ направиха 2:2 с амбициозния Айнтрахт Франкфурт в двубой, в който хората на Сандро Вагнер на два пъти повеждаха в резултата. Така Майнц вече има 20 пункта, като е на 11-то място в колоната. Холтман, Муене и Мюлер са аут.

Прогноза: Хофенхайм – Майнц 05 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
548