Анонс на 15-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 15-ти кръг на Бундеслигата

Нюрнберг – Волфсбург
Стадион: "Макс Морлок“, Нюрнберг
Дата: 14.12.2018 г.
Час: 21:30

Новакът Нюрнберг записа осми пореден мач без победа в първенството. В предишния кръг "франките“ инкасираха и седмото си поражение от началото на кампанията, след като очаквано отстъпиха с 0:3 в регионалното дерби срещу шампиона Байерн Мюнхен. Баварците запазиха спасителното 15-то място, като остават с 11 точки, с колкото е и Щутгарт, но показателите на Нюрнберг са по-добри. Матения и Валентини са контузени за домакините.

Серията от две поредни победи за Волфсбург приключи в предишния кръг, когато "вълците“ направиха 2:2 у дома срещу Хофенхайм. Двубоят премина през няколко обрата, но в крайна сметка двата тима поделиха по точка. В момента играчите на Бруно Лабадия са на 9-та позиция и имат 19 пункта. Мехмеди, Тисеран, Камачо, Азаоуи и Реджбекай са контузени за гостите.

Прогноза: Нюрнберг – Волфсбург 1:1


Аугсбург – Шалке 04
Стадион: "WWK Арена“, Аугсбург
Дата: 15.12.2018 г.
Час: 16:30

Спадът в редиците на Аугсбург продължава. В предишния кръг баварците допуснаха четвърто последователно поражение. Този път клубът от едноименния град отстъпи с 0:1 като гост на Байер Леверкузен. Загубата остави хората на Мануел Баум с 13 точки, а Аугсбург вече е на 14-та позиция и се намира на дистанция от два пункта от първия от отборите под чертата. Под въпрос за Аугсбург е Гьотце.

Шалке 04 записа може би най-болезнената си загуба от началото на сезона, с която "кралскосините“ вече имат осем поражения на сметката си до момента. В предишния кръг действащият вицешампион отстъпи с 1:2 у дома срещу големия регионален съперник Борусия Дортмунд. Така облаците над треньора Доменико Тедеско започват да се сгъстяват, тъй като Шалке е на незавидното 13-то място и има 14 точки, като е само на три от зоната на изпадащите. Настасич е наказан, а с трвами са Емболо, Бургщалер, Ут и Мендил.

Прогноза: Аугсбург – Шалке 04 0:1


Фортуна Дюселдорф – Фрайбург
Стадион: "Еспирит Арена“, Дюселдорф
Дата: 15.12.2018 г.
Час: 16:30

Новакът Фортуна Дюселдорф продължава да изпитва сериозни затруднения. Вестфалци са на последното 18-то място и имат едва 9 точки на сметката си. В предишния кръг Фортуна инкасира и девета загуба, след като отстъпи с 1:3 като гост на Вердер Бремен. Ловрен, Волф, Контенто и Соботка са аут за домакините.

Тимът на Фрайбург прекъсна серията от четири поредни мача без победа, след като в предишния кръг южняците отново показаха, че играят много добре срещу силните отбори пред собствена публика. Този път възпитаниците на Кристиан Щрайх разбиха с 3:0 амбициозния РБ Лайпциг. С четвъртия си успех до момента Фрайбург вече има 17 точки и се изкачи до 12-ото място в колоната. Шлотербек, Хьофлер, Абраши и Салай са контузени за гостите.

Прогноза: Фортуна Дюселдорф – Фрайбург 1:2


Хофенхайм – Борусия Мьонхенгладбах
Стадион: "Райн-Некар Арена“, Зинсхайм
Дата: 15.12.2018 г.
Час: 16:30

След серията от четири поредни победи в Бундеслигата, сега коравият тим на Хофенхайм е в поредица от три последователни ремита. В предишния кръг футболистите на младия Юлиан Нагелсман направиха 2:2 като гости на Волфсбург. Така "сините“ не успяха да се доближат максимално близко до отборите от Топ 4, като към момента Хофе е на 7-ма позиция и има 22 точки. Руп, Нордвайт и Акпогума са контузени за домакините.

Отборът на Борусия Мьонхенгладбах бързо успя да се върне на победния път. В последния си мач от първенството "жребчетата“ очаквано се справиха без особени затруднения с намиращия се в зоната на изпадащите състав на Щутгарт, побеждавайки го с 3:0. Така вестфалци остават на 2-ото място в подреждането, като имат 29 точки, което е със 7 по-малко от съименника им от Дортмунд. Закария е наказан, Гинтер, Дукуре и Виялба са контузени, а Плеа и Крамер са под въпрос.

Прогноза: Хофенхайм – Борусия Мьонхенгладбах 2:2


Щутгарт – Херта Берлин
Стадион: "Мерцедес-Бенц Арена“, Щутгарт
Дата: 15.12.2018 г.
Час: 16:30

Щутгарт инкасира девета загуба на сметката си до момента и втора поред далеч от дома, след като в предишния кръг "швабите“ отстъпиха с 0:3 като гости срещу Борусия Мьонхенгладбах. Играчите на Маркус Вайнцийрл остават с 11 точки, като са под чертата и заемат 16-та позиция в таблицата. Томи е наказан, а с контузии са Йозчан, Соса, Климент, Майер и Бадщубер, Павар и Аого са под въпрос.

Херта Берлин записа втора поредна победа в първенството. В предишния кръг столичани се наложиха с минималното 1:0 над амбициозния Айнтрахт Франкфурт. Така "старата дама“ събра 23 точки на сметката си и се изкачи на 6-ото място в подреждането. Наставникът Пал Дардай не може да разчита на Лукасен, Рекик, Груйич, Калу и Мителщад.

Прогноза: Щутгарт – Херта Берлин 1:1


Борусия Дортмунд – Вердер Бремен
Стадион: "Сигнал Идуна Парк“, Дортмунд
Дата: 15.12.2018 г.
Час: 19:30

Борусия Дортмунд се поздрави с победа с 2:1 при визитата си на Шалке 04 в голямото регионално дерби на Рурската област, което бе от програмата на 14-ия кръг в Бундеслигата. Двата тима обаче не направиха най-интересния си мач, като положенията в мача не бяха чак толкова много.

В 7-ата минута BVB поведе в резултата. Марко Ройс центрира от фаул и Томас Дилейни се оказа сам и с глава насочи топката в мрежата на Ралф Феерман, давайки аванс на гостите. В 59-ата минута резултатът бе изравнен, когато Даниел Калиджури бе точен от дузпа. Борусия обаче си върна преднината в 74-ата, когато незабележимият до момента Санчо се измъкна отляво и вместо да подава, той реши да стреля и прониза Феерман по диагонала, фиксирайки крайния резултат.

Вестфалци нямат загуба от началото на сезона, а успехът на Шалке бе под номер 11. Играчите на Лусиен Фавър имат 36 пункта и са със 7 повече от преследвача Гладбах.

Под въпрос за домакините са Пишчек, Ларсен, Ройс и Дилейни.

Вердер успя да прекъсне серията от пет поредни мача без победа в първенството, в която северняците допуснаха четири загуби. В предишния кръг "бременските музиканти“ очаквано се справиха с последния в класирането Фортуна Дюселдорф, надигравайки новака с 3:1. Така Вердер вече има 21 точки и е на 8-мо място в класирането. Аут за тежката визита в Дортмунд са Велкович, Баргфред, Йохансон, Капинос и Цетерер.

Прогноза: Борусия Дортмудн – Вердер Бремен 3:1


РБ Лайпциг – Майнц 05
Стадион: "Ред Бул Арена“, Лайпциг
Дата: 16.12.2018 г.
Час: 16:30

РБ Лайпциг допусна втора поредна загуба като гост и общо трета от началото на сезона. В предишния кръг "червените бикове“ отстъпиха изненадващо с 0:3 като гости на Фрайбург. Поражението остави хората на Ралф Рангник с 25 точки, а Лайпциг вече е на 4-то място в подреждането. Брума и Форсберг са с травми за домакините.

Майнц 05 пък стигна до трудно 1:1 у дома срещу Хановер 96. "Червените“ успяха да спечелят точката в последната минута от мача, когато Бросински бе точен от дузпа. Така възпитаниците на Сандро Шварц вече имат 19 пункта и са на 10-то място в подреждането. Аут за визитата в Лайпциг са Мюлер, Холтман и Бергрийн.

Прогноза: РБ Лайпциг – Майнц 05 3:0


Айнтрахт Франкфурт – Байер Леверкузен
Стадион: "Комерцбанк Арена“, Франкфурт на Майн
Дата: 16.12.2018 г.
Час: 19:00

Амбициозният отбор на Айнтрахт Франкфурт допусна втора поредна загуба, след като в предишния кръг "орлите“ отстъпиха с 0:1 от Херта Берлин. Поражението остави селекцията на Адолф Хютер извън Топ 4, като към момента Айнтрахт е на 5-та позиция и има 23 точки. Родригес, Торо, Чандлър и Пасиенсия са в лазарета на домакините.

Байер Леверкузен пък постигна втора поредна домакинска победа. В последния си мач от шампионата "аспирините“ се наложиха с 1:0 над Аугсбург. Така играчите на Хайко Херлих вече имат 18 точки, но продължават да са в долната половина на таблицата, заемайки 11-то място. Бендер, Поянпало и Рестос са контузени за гостите.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт – Байер Леверкузен 3:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
569