Дортмунд взе дербито срещу Шалке (видео)


В. Мухарски

Дортмунд взе дербито срещу Шалке (видео)

Борусия Дортмунд се поздрави с победа - 2:1 при визитата си на Шалке 04 в дербито, което бе от програмата на 14-ия кръг в Бундеслигата. Двата тима обаче не направиха най-интересния си мач, като положенията в мача не бяха чак толкова много.

В 7-ата минута BVB поведе в резултата. Марко Ройс центрира от фаул и Томас Дилейни се оказа сам и с глава насочи топката в мрежата на Ралф Феерман, давайки аванс на гостите. В 11-ата минута имаше спорно положение. В наказателното поле на Дортмунд Аксел Витцел игра с ръка, но след употребата на ВАР беше преценено, че халфът на гостите не е действал с умисъл и дузпа не беше отсъдена.

В 59-ата минута резултатът бе изравнен. Амин Арит падна в наказателното поле на Борусия след единоборство с Марко Ройс. Реферът гледа ситуацията чрез ВАР и видя, че капитанът на "жълто-черните" настъпва съперниковия футболист, заради което беше отсъдена дузпа. Даниел Калиджури бе точен от наказателния удар - 1:1.

Борусия обаче си върна преднината в 74-ата, когато незабележимият до момента Санчо се измъкна отляво и вместо да подава, той реши да стреля и прониза Феерман по диагонала, фиксирайки крайния резултат.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
492