Анонс на 14-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 14-ти кръг на Бундеслигата

Вердер Бремен – Фортуна Дюселдроф
Стадион: "Везерщадион“, Бремен
Дата: 07.12.2018 г.
Час: 21:30

Лошата серия на Вердер Бремен продължи и в предишния кръг, когато северняците записаха четвърта загуба за последните си пет мача в Бундеслигата. Този път играчите на Флориан Кохфелд отстъпиха с 1:2 у дома от шампиона Байерн Мюнхен. "Бременските музиканти“ остават с 18 точки и в момента са на 9-то място в подреждането. Мойсандер е наказан, а с контузии за домакините са Велкович, Баргрфред, Капинос, Йохансон и Писаро.

Седмица след гръмкото реми като гост на Байерн Мюнхен, новакът Фортуна Дюселдорф се върна към загубите. Този път вестфалци паднаха с 0:1 у дома от Майнц 05. Поражението запрати Фортуна на последното 18-то място, а тимът продължава да си е с 9 точки. Баркок, Ловрен, Контенто и Волф са с травми за гостите.

Прогноза: Вердер Бремен – Фортуна Дюселдроф 2:1


Байер Леверкузен – Аугсбург
Стадион: "БайАрена“, Леверкузен
Дата: 08.12.2018 г.
Час: 16:30

Байер Леверкузен записа донякъде изненадващо равенство в последния кръг, когато "аспирините“ не успяха да победят при гостуването си на новака Нюрнберг. Двубоят в баварския град завърши 1:1, а след ремито играчите на Хайко Херлих продължават да са във втората половина на временното класиране, като заемат 11-то място с актив от 15 пункта. Отсъстващи за Байер са Поянпало, Бендер и Рестос.

Лошата серия на Аугсбург продължава. Баварците са в поредица от три последователни загуби в първенството. Този път хората на Мануел Баум паднаха с 0:1 като гости на Щутгарт. Така Аугсбург продължава да се свлича в подреждането, като в момента се намира на 14-то място с 13 точки и е на два пункта от зоната на изпадащите. Под въпрос е Финбогасон.

Прогноза: Байер Леверкузен – Аугсбург 2:0


Фрайбург – РБ Лайпциг
Стадион: "Шварцвалд“, Фрайбург
Дата: 08.12.2018 г.
Час: 16:30

Тимът на Фрайбург записа пета загуба на сметката си от началото на кампанията. Този път южняците отстъпиха с 0:2 като гости на лидера Борусия Дортмунд. Това бе четвърти пореден двубой без победа за селекцията на Кристиан Щрайх. Фрайбург има 14 точки и се намира на 13-то място в таблицата. Аут за домакините са Шлотербек, Хьофлер, Салай и Щенцел.

РБ Лайпциг бързо се върна на победния път и дори загатна, че може да се бори дори за лидерската позиция в Бундеслигата. В предишния кръг "червените бикове“ се наложиха с 2:0 у дома над устремилия се също към върха състав на Борусия Мьонхенгладбах. Така възпитаниците на Ралф Рангник вече имат 25 точки, като са на 3-та позиция в колоната. Форсберг и Нукан са под въпрос.

Прогноза: Фрайбург – РБ Лайпциг 1:3


Волфсбург – Хофенхайм
Стадион: "Фолксваген Арена“, Волфсбург
Дата: 08.12.2018 г.
Час: 16:30

Волфсбург постигна втора поредна победа в първенството и то пак над солиден съперник. След успеха с 1:0 срещу РБ Лайпциг, в предишния кръг "вълците“ сразиха с 2:1 като гости и амбициозния Айнтрахт Франкфурт. По този начин играчите на Бруно Лабадия се придвижиха до 8-ото място в класирането и са с 18 точки. За предстоящия пореден мач срещу корав противник аут за домакините са Тисеран, Камачо и Азаоуи.

След серията от четири поредни победи, сега Хофенхайм е с две последователни равенства. В предишния кръг "сините“ направиха 1:1 у дома срещу Шалке 04 в интересен двубой, преминал на високи обороти и положения пред двете врати. Възпитаниците на Юлиан Нагелсман са на 6-то място и имат 21 точки. Руп е контузен, а под въпрос са Нордвайт и Гайгер.

Прогноза: Волфсбург – Хофенхайм 1:1


Шалке 04 – Борусия Дортмунд
Стадион: "Фелтинс Арена“, Гелзенкирхен
Дата: 08.12.2018 г.
Час: 16:30

Шалке 04 записа едва второ равенство от началото на сезона. В предишния кръг действащият вицешампион от последната кампания направи 1:1 като гост на Хофенхайм. По този начин "кралскосините“ вече имат 14 точки, но продължават да са във долната половина на класирането, като заемат 12-та позиция. За голямото регионално дерби треньорът Доменико Тедеско няма да може да разчита на Емболо и Ут.

Борусия Дортмунд надигра с 2:0 у дома Фрайбург и продължава впечатляващото си представяне от началото на сезона. Марко Ройс реализира дузпа в 40-та минута, която бе отсъдена за нарушение срещу Джейдън Санчо. В добавеното време на срещата англичанинът даде начало на контраатака и асистира на Пако Алкасер, който отблизо реализира 10-то си попадение в Бундеслигата. Иначе двата отбора удариха и по една греда, а в крайна сметка резултатът изглежда справедлив. Така след поредните три точки Борусия Дортмунд остава на върха в класирането с актив от 33 пункта. Под въпрос за голямото дерби са Загаду у Шмелцер.

Прогноза: Шалке 04 – Борусия Дортмунд 1:2


Херта Берлин – Айнтрахт Фрнакфурт
Стадион: "Олимпиящадион“, Берлин
Дата: 08.12.2018 г.
Час: 19:30

Херта прекъсна серията от шест поредни мача без победа в Бундеслигата, след като преди седмица столичният клуб се наложи с 2:0 като гост на Хановер 96. Така "старата дама“ стабилизира изявите си за момента и отново се доближи до Топ 6 и местата, които осигуряват евроквота. Берлинчани са 7-ми и са с 20 точки на сметката. Рекик, Каде, Дарида и Мителщад са контузени.

Силната серия на Айнтрахт, в която "орлите“ записаха шест победи и едно равенство, приключи изненадващо в предишния кръг. В него възпитаниците на Адолф Хютер отстъпиха с 1:2 у дома от Волфсбург. Айнтрахт не изигра лош мач, въпреки поражението, като създаде редица ситуации пред противниковата врата. "Орлите“ остават с 23 пункта, като вече са на 5-та позиция и са на точка от челната четворка. Родригес, Торо, Чандлър и Пасиенсия продължават да лекуват травми.

Прогноза: Херта Берлин – Айнтрахт Франкфурт 2:3


Майнц 05 – Хановер 96
Стадион: "Опел Арена“, Майнц
Дата: 09.12.2018 г.
Час: 16:30

Майнц 05 записа втора поредна победа далеч от дома и общо трети успех за последните си пет мача в Бундеслигата. В предишния кръг "червените“ се наложиха с 1:0 като гости на новака Фортуна Дюселдроф. Така селекцията на Сандро Шварц събра 18 точки и към момента заема 10-то място в колоната. Мюлер, Баку, Муене и Хут са контузени.

Хановер 96 инкасира втора поредна и общо осма загуба до момента. Този път клубът от Долна Саксония отстъпи с 0:2 от Херта, а поражението остави предвождания от Андре Брайтенрайтер състав в зоната на изпадащите. Хановер е на предпоследното 17-то място с актив от едва 9 точки, но успокоителното е, че спасението е на дистанция от два пункта. Бебу, Хюберс, Приб и Базее са аут за гостите.

Прогноза: Майнц 05 – Хановер 96 1:0


Борусия Мьонхенгладбах – Щутгарт
Стадион: "Борусия Парк“, Мьонхенгладбах
Дата: 09.12.2018 г.
Час: 19:00

Амбициозният тим на Борусия Мьонхенгладбах записа трета загуба за сезона. В предишния кръг "жребчетата“ отстъпиха с 0:2 от РБ Лайпциг, който също дава заявка за преследване на лидера Борусия Дортмунд. Поражението остави хората на Дитер Хекинг с 26 точки, като вестфалци запазват 2-ото си място, но вече изостават със 7 пункта от съименника си от Дортмунд. Хофман, Гинтнер и Дукуре са аут за домакините.

Щутгарт започва лека полека да дава заявка, че излиза от кризата. В предишния кръг "швабите“ записаха трети успех до момента, надигравайки с 1:0 състава на Аугсбург. По този начин възпитаниците на Маркус Вайнцийрл събраха 11 точки, но остават под чертата, заемайки 16-та позиция, тъй като Нюрнберг е с по-добри показатели. Аскасибар е наказан, а с травми са Йозчан, Соса и Климент.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах – Щутгарт 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
542