Венгер е готов да оглави Байерн Мюнхен


Н. Гавазов

Венгер е готов да оглави Байерн Мюнхен

Бившият мениджър на Арсенал Арсен Венгер намира за привлекателна възможността да се върне на работа с Байерн Мюнхен. По-рано през ноември Венгер увери, че не мисли за пенсиониране и се надява да получи нова работа до Нова година. За известно време Арсен бе свързван с Милан, но самият французин отрече тези слухове, като също така  изключи назначаването му в друг английски клуб.

Както става известно от  The Telegraph, най-вероятният вариант за Венгер е Байерн, който е в дълбока криза през този сезон и сериозно се замисля да се раздели с Нико Ковач, който пристигна на треньорския пост през лятото.

Според германската преса, ръководството на баварците вече обсъжда кандидатурата на 69-годишния Венгер и скоро може да се свърже официално с Арсен, който има интерес да работи с един от грандовете на европейския футбол, изпитващ временни трудности.

Венгер добре познава възможностите на Байерн Мюнхен, с който Арсенал многократно се пресичаше в Шампионска лига през годините, а освен това специалистът говори свободно немски.

Напомняме, че Венгер не работи от миналото лято, когато напусна Арсенал след 22 сезона  и една година преди изтичането на договора му.

  Сподели
535