Анонс на 11-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 11-ти кръг на Бундеслигата

Хановер 96 – Волфсбург
Стадион: "HDI Арена“, Хановр
Дата: 09.11.2018 г.
Час: 21:30

Шалке 04 стигна до успех с 3:1 у дома над Хановер 96 в среща от 10-ия кръг на Бундеслигата. Всичките попадения в мача бяха реализирани през второто полувреме. Съперникът откри, а Хановер 96 се върна в мача, след като резервата Хендрик Вейдант изравни в 70-ата минута с удар с глава. Радостта на хората на Андре Брайтенрайтер обаче продължи само минутка, когато допуснаха нов гол, а малко по-късно и трети. Така тимът от Долна Сакосния остава под чертата, с актив от 6 точки, и е на 16-то място. Хюберс, Приб, Сорг и Фелипе са контузени, а звездата Фюлкруг е под въпрос.

Волфсбург записа четвърта загуба за сезона, след като в предишния кръг "вълците“ очаквано не успяха да се справят с конкуренцията на лидера Борусия Дортмунд и отстъпиха с минималното 0:1. Поражението остави селекцията на Бруно Лабадия с 12 точки, Волфсбург е на 11-то място. Отсъстващи за гостите са Мехмеди, Камачо, Брума и Гилавоги.

Прогноза: Хановер 96 – Волфсбург 1:1


Фортуна Дюселдорф – Херта Берлин
Стадион: "Еспирит Арена“, Дюселдорф
Дата: 10.11.2018 г.
Час: 16:30

Фортуна Дюселдорф инкасира шеста поредна и общо седма загуба за първите 10 кръга от сезона. Този път "червените“ загубиха регионалното дерби от Борусия Мьонхенгладбах с 0:3. Така Фортуна си поделя последното място с Щутгарт, който с абсолютно идентични показатели с вестфалци – 5 точки и голова разлика 5:24. Треньорът Фридхелм Функел, чието бъдеще става все по-несигурно, няма да може да разчита на Раман, Соботка, Ловрен, Гюл, Волф и Контенто.

Херта записа четвърти пореден двубой без успех в първенството. След серията от три равенства, в предишния кръг "старата дама“ бе тотално надиграна от РБ Лайпциг за крайното 0:3. Поражението остави столичани с 16 точки, а селекцията на Пал Дардай вече е на 8-мо място в колоната. Каде, Мителщад, Пекарик и Герсбек пропускат визитата на запад.

Прогноза: Фортуна Дюселдорф – Херта Берлин 1:2


Фрайбург – Майнц 05
Стадион: "Шварцвалд“, Фрайбург
Дата: 10.11.2018 г.
Час: 16:30

Фрайбург записа един от малкото си двубои, в които въобще успява да измъкне нещо като гост на Байерн Мюнхен. Играчите на Кристиан Щрайх стигнаха до реми за крайното 1:1 като гост на германския шампион. Байерн поведе в 80-ата минута с първия гол на Серж Гнабри за клуба, но в 89-ата минута Лукас Холер попари надеждите на шампионите. Любопитно е да се отбележи, че това беше единственият точен удар за Фрайбург в мача. Така южняците имат 13 пункта и са на 10-та позиция в колоната. Нидерлехнер, Петерсен, Салай, Кюблер и Станко са контузени за домакините.

Майнц 05 съумя да прекъсне серията от шест поредни мача без успех в Бундеслигата и в последния си двубой "червените“ се наложиха донякъде изненадващо с 2:1 у дома над амбициозния състав на Вердер Бремен. Така хората на Сандро Шварц вече имат 12 пункта и са на 12-то място в класирането. Отсъстващи за Майнц са Мюлер, Баку, Мвене, Бергрийн и Адлер.

Прогноза: Фрайбург – Майнц 05 1:0


Хофенхайм – Аугсбург
Стадион: "Райн-Некар Арена“, Зинсхайм
Дата: 10.11.2018 г.
Час: 16:30

Хофенхайм започва да набира скорост и в предишния кръг участникът в Шампионската лига постигна трета поредна и общо пета победа за сезона. Този път Хофе разби с 4:1 амбициозния Байер Леверкузен, а след успеха играчите на Юлиан Нагелсман са с 16 точки, като успяха да се изкачат на 7-мо място в подреждането. С травми за "сините“ са Пош, Амири, Руп и Гайгер.

Аугсбург пък извъртя второ поред равенство пред собствена публика. В последния си мач от първенството хората на Мануел Баум направиха 2:2 у дома срещу новака Нюрнберг в регионален баварски сблъсък. Аугсбург може да съжалява, че не спечели срещата, тъй като допусна изравнително попадение две минути преди нейния край. В момента клубът от едноименния град е с 13 точки и е на 9-то място в класирането. Жи, Гифер и Кордова са с травми.

Прогноза: Хофенхайм – Аугсбург 2:1


Нюрнберг – Щутгарт
Стадион: "Макс Морлок“, Нюрнберг
Дата: 10.11.2018 г.
Час: 16:30

Новакът Нюрнберг записа четвърто равенство за сезона и второ по ред, след като в предишния кръг "франките“ направиха 2:2 като гости на Аугсбург. Двубоят премина през редица обрати, а Мюл спаси точката за своя отбор след изравнително попадение две минути преди края на срещата. Баварците са на 15-то място с 10 точки. Аут за домакините са Льовен, Валентини и Липерт.

Положението в Щутгарт не изглежда никак добро. В последния си мач в Бундеслигата "швабите“ допуснаха четвърта поредна и общо седма загуба за кампанията. Този път играчите на наскоро назначения Маркус Вайнцийрл бяха разбити с 0:3 у дома от Айнтрахт Франкфурт. Така Щутгарт си поделя последното място с новака Фортуна Дюселдорф, който с абсолютно идентични показатели – 5 точки и голова разлика 5:24. В лазарета на Щутгарт са Соса, Донис, Климент, Гонсалес, Йозчан, Дидави и Майер, а Инсуа е наказан.

Прогноза: Нюрнберг – Щутгарт 2:0


Вердер Бремен – Борусия Мьонхенгладбах
Стадион: "Везерщадион“, Бремен
Дата: 10.11.2018 г.
Час: 16:30

Добре представящият се до момента състав на Вердер инкасира втора поредна загуба, след като в предишния кръг отстъпи с 1:2 от Майнц 05. Така "бременските музиканти“ остават със 17 пункта на сметката си, а поражението ги смъкна на 6-то място в класирането. Отсъстващи за северняците до момента са Кьойпер, Капинос, Йохансон и Цетерер.

Борусия Мьонхенгладбах бързо успя да се върне на победния път и седмица след малко очакваната загуба от Фрайбург вестфалци се наложиха безпроблемно над новака Фортуна Дюселдорф с 3:0. Така "жребчетата“ вече имат 20 точки и се изкачиха на 2-ото място в класирането. Със същия актив е и първенецът Байерн Мюнхен, но селекцията на Дитер Хекинг е с по-добри показатели. Сомер, Елведи и Закария са контузени за Гладбах.

Прогноза: Вердер Бремен – Борусия Мьонхенгладбах 2:2


РБ Лайпциг – Байер Леверкузен
Стадион: "Ред Бул Арена“, Лайпциг
Дата: 11.11.2018 г.
Час: 16:30

Тимът на РБ Лайпциг няма загуба вече в девет последователни мача. В предишния кръг "червените бикове“ записаха успех с класическото 3:0 като гост на Херта. Така възпитаниците на Ралф Рангник вече са с 19 точки и се изкачиха до 4-ото място в подреждането. Форсберг, Поулсен, Вернер и Аугустин са с травми за домакините.

Байер Леверкузен продължава да не убеждава през настоящия сезон. В предишния кръг "аспирините“ допуснаха поражение с 1:4 у дома над Хофенхайм, само седмица след гръмкия успех с 6:2 над Вердер. Така играчите на Хайко Херлих продължават да са във втората половина на класирането и се намират на 13-та позиция с актив от 11 точки. Контузени за Байер са Бендер, Белараби и Поянпало.

Прогноза: РБ Лайпциг – Байер Леверкузен 3:2


Айнтрахт Франкфурт – Шалке 04
Стадион: "Комерцбанк Арена“, Франкфурт на Майн
Дата: 11.11.2018 г.
Час: 19:00

Добрата форма на Айнтрахт продължи и в предишния кръг, когато "орлите“ очаквано надиграха с 3:0 като гости последния в класирането Щутгарт. Играчите на Адолф Хютер вече нямат загуба в пет поредни мача, а в тази поредица от срещи Айнтрахт записа четири успеха, които бързо изкачиха клуба до 5-ото място в подреждането с актив от 17 точки. В лазарета на "орлите“ са Салседо, Чандлър, Рус, Фернандеш и Пасиенсия.

Шалке 04 стигна до успех с 3:1 у дома над Хановер 96 в среща от 10-ия кръг на Бундеслигата. Всичките попадения в мача бяха реализирани през второто полувреме. Десетина минути след почивката “кралскосините" получиха наказателен удар, а Набил Бенталеб бе точен. Хановер се върна в мача, след като резервата Хендрик Вейдант изравни в 70-ата минута с удар с глава. Радостта на играчите на Хановер обаче продължи само минутка, защото в 71-ата Брийл Емболо върна аванса на домакините. Пет минути преди края Марк Ут оформи крайния резултат в двубоя. Шалке продължава да е на незавидната за амбициите на тима е 14-та пзиция с 10 точки. Треньорът Доменико Тедеско не може да разчита Мендил, Тушер, Ферман и Очипка.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт – Шалке 04 3:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
625