Страхотен мач! Дортмунд запази първото място след успех над Аугсбург


FUTBOL-TV

Страхотен мач! Дортмунд запази първото място след успех над Аугсбург

Борусия Дортмунд запази първото място в класирането. Това стана след много трудна победа с 4:3 при домакинството си на Аугсбург. Над всички днес беше Пако Алкасер, който дори не стартира мача като титуляр, а се появи в игра след около час игра, но въпреки това се отчете с хеттрик.

Гостите поведоха в 22-ата минута с попадение на Финбогасон. Новото попадение Пако Алкасер изравни в 62-ата, но Аусбург отново дръпна в резултата 10 минути по-късно с попадение на Макс. Драмата бе пълна в самия край на двубоя.

Пако Алкасер вкара петия си гол в Бундеслигата в 80-ата минута и изравни резултата (2:2), а само 4 минути след това Марио Гьотце направи обрат за 3:2 в полза на лидера.

Екшънът обаче продължаваше, защото слабата игра в защита на Борусия отново си каза думата при изпълнение на корнер, когато Михаел Грегорич скочи най-високо и реализира с глава, въпреки опитите на вратаря да извади топката, но в крайна сметка тя премина голлинията.

В добавеното време Пако Алкасер се превърна в герой за своя тим. Той сам пожела да изпълни един фаул и прати топката неспасяемо във вратата на съперника, като по този начин оформи хеттрика си за победата с 4:3.

  Сподели
410