Анонс на 7-ми кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 7-ми кръг на Бундеслигата

Вердер Бремен – Волфсбург
Стадион: "Везерщадион“, Бремен
Дата: 05.10.2018 г.
Час: 21:30

Серията от пет поредни мача без поражение, в която Вердер записа три успеха и две ремита, приключи преди седмица. Тогава "бременските музиканти“ отстъпиха с 1:2 при визитата си на Щутгарт. Така играчите на Флориан Кохфелд пропуснаха добра възможност да са дори в челото на класирането и си остават с 11 точки, като в момента северняците са на 5-та позиция. Велкович е наказан, а контузени са Капинос, Йохансон и Калдирола.

Волфсбург пък записа четвърти последователен двубой без успех в Бундеслигата. В тази поредица от срещи "вълците“ направиха три равенства и допуснаха едно поражение. В последния си мач играчите на Бруно Лабадия направиха 2:2 у дома срещу коравия тим на Борусия Мьонхенгладбах. В момента Волфсбург е на 7-мо място и има 9 точки. Джилаводжи, Брума и Мехмеди са контузени.

Прогноза: Вердер Бремен – Волфсбург 3:2


Борусия Дортмунд – Аугсбург
Стадион: "Сигнал Идуна Парк“, Дортмунд
Дата: 06.10.2018 г.
Час: 16:30

Борусия Дортмунд вече е лидер в класирането. "Жълто-черните" се възползваха от грешната стъпка на Байерн и ги измести от топ позицията в класирането. Тази вечер BVB губеше с 0:2, но в последния половин час стигна до обрат и победа с 4:2 при визитата си на Байер Леверкузен в среща от 6-ия кръг на Бундеслигата.

"Аспирините" стартираха добре и водеха с 2:0 до почивката. Ларсен намали в 65-ата минута и даде някаква надежда на гостите от миньорския град. Четири минути след това Ройс успя да изравни. С голове в 86-ата минута и продължението на мача Алкасер донесе успеха на гостите.

Възпитаниците на Лусиен Фавър имат 14 точки, което с една повече от шампиона Байерн Мюнхен. Топрак, Пишчек, Гьотце и Толян са с травми.

Тимът на Аугсбург пък постигна втори успех за кампанията. В предишния кръг баварците успяха да прекъснат серията от четири мача без победа, след като се наложиха с убедителното 4:1 у дома над Фрайбург. Селекцията на Мануел Баум има 8 точки и е на 8-ма позиция. Шибер и Стафилидис са аут за Аугсбург.

Прогноза: Борусия Дортмунд – Аугсбург 3:1


Фортуна Дюселдорф – Шалке 04
Стадион: "Еспирит Арена“, Дюселдорф
Дата: 06.10.2018 г.
Час: 16:30

Новакът Фортуна Дюселдорф инкасира втора поредна и общо трета загуба до момента за сезона. Този път вестфалци отстъпиха с 0:3 при визитата си на другия новак в елитната дивизия – Нюрнберг. Поражението остави Фортуна непосредствено над опасната зона, като отборът има 5 точки в актива си 15-то място в класирането. Кенан, Хофман и Контенто са контузени за домакините.

Шалке 04 най-накрая успя да измие срама от скандалното начало на сезона. В последния си мач от първенството действащият вицешампион постигна първи успех за сезона и сложи край на серията от пет последователни загуби. Преди седмица "кралскосините“ се наложиха трудно с 1:0 у дома над Майнц 05. За предстоящия двубой треньорът Доменико Тедеско няма да може да разчита на Стамбули, Очипка и Ритер.

Прогноза: Фортуна Дюселдорф – Шалке 04 1:2


Хановер 96 – Щутгарт
Стадион: "HDI Арена“, Хановер
Дата: 06.10.2018 г.
Час: 16:30

След първите шест кръга на сезона тимът на Хановер 96 остана единственият представител на Бундеслигата, който все още няма победа на сметката си. Клубът от Долна Саксония е в тежка серия от четири последователни загуби, последната от която бе инкасирана като гост на Айнтрахт Франкфурт с 1:4. Играчите на Андре Брайтенрайтер, чието бъдеще начело на клуба изглежда все по-несигурно, логично са на последното 18-то място с актив от едва 2 точки. Приб, Бебу и Уолъс са контузени, а под въпрос е звездата Фюлкруг.

Щутгарт пък записа първи успех в предишния кръг, когато "швабите“ се наложиха с 2:1 у дома над коравия тим на Вердер. Така селекцията на Тайфун Коркут си пое глътка въздух. В момента южняците са с 5 точки и се намират на 16-то място в класирането. Донис, Климент, Дидав и Майер са контузени за Щутгарт.

Прогноза: Хановер 96 – Щутгарт 0:1


Майнц 05 – Херта Берлин
Стадион: "Опел Арена“, Майнц
Дата: 06.10.2018 г.
Час: 16:30

Тимът на Майнц 05 записа втора поредна загуба като гост и вече в три последователни мача "червените“ са без успех в шампионата. В предишния кръг играчите на Сандро Вагнер отстъпиха с минималното 0:1 като гости на неубедителния до този момент състав на Шалке 04. Майнц остава с 8 точки и за момента е на 9-то място в класирането. Бергрийн, Холтман, Адлер и Бросински са контузени за домакините.

Херта продължава да се представя на високо ниво в Бундеслигата. В последния си мач столичани сразиха с 2:0 у дома шампиона Байерн Мюнхен и по този начин записаха четвърта победа за кампанията. Така селекцията на Пал Дардай се намести в Топ 3 и има 13 пункта, като е само на точка от върха. Отсъстващи за "старата дама“ са Груйич, Ярнщайн, Мителщад и Пекарик.

Прогноза: Майнц 05 – Херта Берлин 1:2


Фрайбург – Байер Леверкузен
Стадион: "Шварцвалдщадион“, Фрайбург
Дата: 07.10.2018 г.
Час: 14:30

Фрайбург приключи серията от две поредни победи, когато в предишния кръг южняците бяха разбити с 1:4 като гости на Фрайбург. Поражението остави хората на Кристиан Щрайх със 7 точки и към момента тимът е на 13-то място. Петерсен, Валдшмит, Станко и Кюблер са контузени.

Байер Леверкузен започна вихрено срещу солидния тим на Борусия Дортмунд, но в крайна сметка "аспирините“ пропиляха аванс от два чисти гола и загубиха с 2:4 у дома. Играчите на Хайко Херлих стартираха добре и водеха с 2:0 до почивката след голове на Вейзер и Тах в 9-ата и 39-ата минути, но през втората част "аспирините“ капитулираха. Байер Леверкузен е на 14-то място в класирането с актив от 6 пункта. Белараби е наказан, а с травми са Рестос и Поянпало.

Прогноза: Фрайбург – Байер Леверкузен 1:3


Хофенхайм – Айнтрахт Франкфурт
Стадион: "Райн-Некар Арена“, Зинсхайм
Дата: 07.10.2018 г.
Час: 16:30

Отборът на Хофенхайм записа трета загуба от началото на сезона, след като "сините“ отстъпиха с 1:2 при домакинството си на РБ Лайпциг. Поражението остави предвождания от Юлиан Нагелсман клуб със 7 точки, а Хофе е на 12-то място. Амири, Руп, Гайгер, Бичакчич и Нордвайт са с травми за домакините.

Айнтрахт Франкфурт най-накрая се отпуши и прекъсна серията от четири поредни мача без успех в първенството, в която инкасира три загуби и реми. В предишния кръг "орлите“ разбиха с 4:1 у дома последния Хановер 96. Възпитаниците на Ади Хютер също са със 7 пункта и за момента заемат 11-та позиция в колоната. Отсъстващи продължават да са Пасиенсия, Салседо и Чандлър.

Прогноза: Хофенхайм – Айнтрахт Франкфурт 3:2


РБ Лайпциг – Нюрнберг
Стадион: "Ред Бул Арена“, Лайпциг
Дата: 07.10.2018 г.
Час: 19:00

Възходът на РБ Лайпциг продължи и в последния мач на "червените бикове“ в Бундеслигата. Играчите на Ралф Рангник постигнаха пети пореден двубой без поражение и втори последователен успех, след като надиграха с 2:1 коравия Хофенхайм. Така Лайпциг вече има 11 точки и се изкачи до 6-ото място в класирането. Форсберг и Кампъл са под въпрос за домакините.

Новакът Нюрнберг постигна втори пореден домакински успех в първенството, надигравайки с 3:0 Фортуна Дюселдорф. По този начин "франките“ успяха да измият срама от позорната загуба с 0:7 от Борусия Дортмунд и вече имат 8 точки, като заемат 10-то място в подреждането. Контузени за гостите са Липерт и Зрелак.

Прогноза: РБ Лайпциг – Нюрнберг 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
537