Анонс на 5-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 5-ти кръг на Бундеслигата

Вердер Бремен – Херта Берлин
Стадион: "Везерщадион“, Берлин
Дата: 25.09.2018 г.
Час: 19:30

Отборът на Вердер продължава да е непобеден от началото на сезона. В предишния кръг "бременските музиканти“ запазиха успеваемостта си като гост и спечелиха нов успех, като този път северняците се наложиха с 2:3 като гости на Аугсбург. Така играчите на Флориан Кохфелд се придвижиха до 4-ото място в класирането с актив от 8 точки. Капинос, Йохансон и Калдирола са аут.

Херта също се представя на ниво до момента и преди няколко дни столичани разбиха с 4:2 у дома състава на Борусия Мьонхенгладбах. "Старата дама“ също не познава вкуса на поражението и се придвижи до 2-ото място в подреждането с актив от 10 пункта. Грийич, Тонунарида, Миделщад и Леки са контузени.

Прогноза: Вердер Бремен – Херта Берлин 2:2


Байерн Мюнхен – Аугсбург
Стадион: "Алианц Арена“, Мюнхен
Дата: 25.09.2018 г.
Час: 21:30

Байерн Мюнхен записа лесен успех като гост над Шалке 04 с 2:0 в дербито между първия и втория от миналия сезон в Бундеслигата. Над всички в двубоя бе Хамес Родригес. Колумбиецът вкара първия гол в началото (8') и спечели дузпата за втория. От бялата точка пък точен бе Роберт Левандовски (64'). Пред Хамес имаше още положения, като при едно от тях той пропусна на празна врата. Байерн е убедителен лидер с 12 точки и 100%-ов актив. Рафиня, Толисо и Коман са контузени.

Аугсбург допусна втора поредна загуба, след като в предишния кръг тимът отстъпи с 2:3 у дома от Вердер. Баварците остават с 4 точки и в момента се намират на 12-то място в таблицата.

Прогноза: Байерн Мюнхен – Аугсбург 4:0


Фрайбург – Шалке 04
Стадион: "Шварцвалд“, Фрайбург
Дата: 25.09.2018 г.
Час: 21:30

Фрайбург постигна първи успех за сезона, когато в последния си мач от Бундеслигата южняците записаха донякъде изненадваща победа над добре представящия се до момента състав на Волфсбург за крайното 3:1. Така играчите на Кристиан Щрайх вече са с 4 точки и успяха да се придвижат до 14-то място в колоната.

Не така стоят нещата в редиците на Шалке 04. Вицешампионът от последния сезон е в тежка поредица от четири последователни поражения от началото на сезона, като "кралскосините“ са единственият тим, който все още няма спечелена точка. В предишния кръг играчите на Доменико Тедеско отстъпиха с 0:2 у дома от първенеца Байерн Мюнхен. Шалке е на последното 18-то място и спешно се нуждае от точки, ако иска да оправдае големите очаквания.

Прогноза: Фрайбург – Шалке 04 1:2


Хановер 96 – Хофенхайм
Стадион: "HDI Арена“, Хановер
Дата: 25.09.2018 г.
Час: 21:30

Тимът на Хановер 96 продължава да е един от три клуба в германското първенство, които все още нямат победа в актива си от началото на сезона. След двете поредни равенства, сега клубът от Долна Саксония е в поредица от две последователни поражения. В последния си мач от Бундеслигата селекцията на Андре Брайтенрайтер отстъпи с 0:2 като гост на новака Нюрнберг. Хановер е на 16-то място с 2 точки.

Хофенхайм и Борусия Дортмунд завършиха наравно при резултат 1:1 в среща от 4-ия кръг на Бундеслигата. Домакините могат да съжаляват, тъй като два гола им бяха отменени, като при единия - съдията сбърка и трябваше да го зачете. "Сините“ допуснаха гол при числено предимство, а със спечелената точка, или по-скоро загубени две, Хофе има 4 и е на 11-то място в подреждането.

Прогноза: Хановер 96 – Хофенхайм 0:1


Фортуна Дюселдорф – Байер Леверкузен
Стадион: "Еспирит Арена“, Дюселдорф
Дата: 26.09.2018 г.
Час: 19:30

Новакът Фортуна Дюселдорф се представя на ниво до момента. Въпреки че започна кампанията с поражение, сега клубът от провинция Северен Рейн-Вестфалия е в поредица от три поредни мача без загуба. В предишния кръг Фортуна направи 0:0 като гост на Щутгарт и със спечелена точка вече има 5, заемайки 9-та позиция.

Байер Леверкузен пък завоюва първа победа за сезона. Явно окрилени след обрата над Лудогрец в групите на Лига Европа "аспирините“ се наложиха с 1:0 над Майнц 05 и прекъснаха лошата серия от три последователни загуби. Възпитаниците на Хайко Херлих в момента имат 3 точки и са на 16-то място в подреждането.

Прогноза: Фортуна Дюселдорф – Байер Леверкузен 1:3


Борусия Мьонхенгладбах – Айнтрахт Франкфурт
Стадион: "Борусия Парк“, Мьонхегладбах
Дата: 26.09.2018 г.
Час: 21:30

Амбициозният тим на Борусия Мьонхенгладбах допусна първа загуба за сезона, след като в последния си мач от шампионата "жребчетата“ паднаха с 2:4 като гости на Херта. Поражението остави вестфалци със 7 точки, а към момента играчите на Дитер Хекинг са на 6-то място в подреждането. Бонус за Гладбах е фактът, че отборът е безпогрешен до момента на собствен терен. Рафаел, Дърмич, Ланг и Щиндъл са контузени.

Айнтрахт прекъсна серията от две последователни поражения, но отново не победи. "Орлите“ направиха 1:1 у дома срещу РБ Лайпциг в доста изнервен двубой, като и двата тима имаха редица претенции към главния рефер. Селекцията на Ади Хютер е на 13-то място с 4 точки. Вилемс, Пасиенсия, Салседо и Чандлър са аут.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах – Айнтрахт Франкфурт 2:1


Борусия Дортмунд – Нюрнберг
Стадион: "Сигнал Идуна Парк“, Дортмунд
Дата: 26.09.2018 г.
Час: 21:30

Борусия Дортмунд отново не победи далеч от дома. Този път "жълто-черните“ стигнаха до равенство 1:1 при гостуването си на Хофенхайм в среща от 4-ия кръг на Бундеслигата. Домакините могат да съжаляват, тъй като два гола им бяха отменени, като при единия - съдията сбърка и трябваше да го зачете. Иначе Жоелинтон беше точен за Хофе в 44-ата минута. В 76-ата минута Абду Диало получи директен червен картон и остави отбора си с човек по-малко. В заключителните минути обаче гостите натиснаха и стигнаха до гол. В 84-ата Кристиан Пулишич изравни, но с основна заслуга за гола бе Ройс, който се измъкна от защитата на домакините и даде отличен голов пас. Играчите на Лусиен Фавър са с 8 точки и заемат 3-ото място в подреждането.

Новакът Нюрнберг записа първи успех за сезона и вече няма загуба в три поредни кръга. Баварците се наложиха с 2:0 у дома над Хановер 96, като отново много силен мач за "франките“ направи закупеният от Лудогрец Върджил Мисиджан. Нюрнберг има 5 точки и вече е на 8-мо място в класирането.

Прогноза: Борусия Дортмунд – Нюрнберг 3:0


Майнц 05 – Волфсбург
Стадион: "Опел Арена“, Майнц
Дата: 26.09.2018 г.
Час: 21:30

Добрата серия на Майнц 05 приключи в предишния кръг, когато "червените“ инкасираха първа загуба от началото на сезона. Играчите на Сандро Шварц отстъпиха с 0:1 при гостуването си на Байер Леверкузен и отново не спечелиха далеч от дома. Майнц обаче до момента съумява да компенсира със силно представяне пред собствена публика. Отборът е със 7 точки заема 7-мо място в колоната.

Волфсбург също допусна първо поражение на сметката си. В последния си мач от първенството "вълците“ допуснаха изненадваща домакинска загуба от непретенциозния състав на Фрайбург за крайното 1:3. Поражението остави хората на Бруно Лабадия със 7 пункта, като Волфсбург е на 5-то място в таблицата.

Прогноза: Майнц 05 – Волфсбург 2:3


РБ Лайпциг – Щутгарт
Стадион: "Ред Бул Арена“, Лайпциг
Дата: 26.09.2018 г.
Час: 21:30

Амбициозният отбор на РБ Лайпциг записа трети пореден мач без поражение в Бундеслигата. В предишния кръг "червените бикове“ направиха 1:1 като гости на Айнтрахт в много изнервен двубой, в който и двата тима имаха претенции към съдията. Играчите на Ралф Рангник имат 5 точки и към момента са на 10-то място в класирането.

Щутгарт е един от трите тима в първенството, които все още нямат успех от началото на сезона. В предишния кръг "швабите“ направиха 0:0 у дома срещу новака Фортуна Дюселдорф. В момента възпитаниците Тайфун Коркут са на предпоследното 17-то място с 2 точки.

Прогноза: РБ Лайпциг – Щутгарт 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
543