Шалке стъпи накриво на старта на Бундеслигата


FUTBOL-TV

Шалке стъпи накриво на старта на Бундеслигата

Шалке 04 направи грешна стъпка на старта на новия сезон в Първа Бундеслига. Миньорският тим като отстъпи с 1:2 при гостуването си на Волфсбург в среща от първия кръг. Тимът, който едва се спаси от изпадане чрез бараж през последния сезон днес изигра силен мач и заслужено се поздрави с успех над подгласника на Байерн.

Двубоят беше изключително напрегнат и беше белязан от спорно съдийство и употребата на системата за Видеоасистент рефер. Решаващият гол падна в добавеното време, когато резервата Даниел Гинчек вкара за домакините.

В 33-ата минута Джон Антъни Бруукс реализира за 1:0 с глава след центриране от корнер. В 66-ата минута главният арбитър Патрик Итрих изгони защитника на Шалке 04 Матия Настасич с директен червен картон. Съдията първо показа жълт картон, но след намесата на ВАР се стигна до промяна на решението. Малко след това реферът показа червен картон и на Вегхорст, като и това решение бе спорно. В 85-ата минута влезлият като смяна Брийл Емболо спечели дузпа, която Набил Бенталеб реализира за 1:1, но в крайна сметка трите точки отидоха на сметката на Волфсбург.

  Сподели
391