Хьонес: Байерн се бори с държави, а не с клубове


Н. Гавазов

Хьонес: Байерн се бори с държави, а не с клубове

Президентът на Байерн Мюнхен Ули Хьонес отново нападна ПСЖ и Манчестър Сити, заявявайки, че съперници на баварците в Шампионска лига не са клубове, а цели държави. Отдавна е известно, че немският функционер не изпитва никакви симпатии относно въпросните два клуба, постоянно обвинявайки ги в големи харчове и не спазване на финансовата  дисциплина. Преди седмица Хьонес обвини ПСЖ и Манчестър за високите цени на пазара за играчи, сега босът продължи с атаките в тази посока.

"Байерн играе в Шампионска лига не с други клубове, а с цели държави. Ако в бъдеще някой от нашите съперници изчезне, то ще е заради това, че държавата ще престане да инвестира в него. А Байерн ще продължава да съществува.

Що се отнася до проблемите със завишените стойности на трансферите, Байерн може да похарчи за преход 50, 60 или 80 милиона евро. Но това ще е само в изключителни случаи. Само мога да кажа, че докато сме в Байерн Мюнхен, клубът няма да прави трансфери за 200  милиона евро", заяви Хьонес.

По-рано председателят на Борда на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге нарече неразумно плащането на 112 милиона евро за 33-годишен играч, визирайки прехода на Кристиано Роналдо в Ювентус.

  Сподели
501