Защитник на Щутгарт отказа на Борусия Дортмунд


Н. Гавазов

Защитник на Щутгарт отказа на Борусия Дортмунд

Защитникът на Щутгарт Бенжамен Павар е отхвърлил възможността да премине в Борусия Дортмунд. Според различни източници,  22-годишният французин е бил категоричен пред ръководството на Щутгарт, че ако напусне, това ще е в посока Арсенал.

Павар е продукт на младежката школа в Лил, за който прави дебют в Лига 1 през 2015 година. През 2016-а той премина в Щутгарт, където изигра 57 мача за клуба във всички турнири, отбелязвайки и два гола.

През сезон 2017/2018 Павар стана твърд титуляр в състава на "швабите", а добрите му изяви доведоха до интерес от страна на водещи европейски клубове.

Проблем за трансфер на французина в Арсенал е високата цена, която немският клуб иска за своя футболист. Вчера стана известно, че ръководството на Щутгарт е готово да се раздели със защитника на френския национален отбор, но срещу сумата от 50 милиона евро, което е изненадало лондончани. На "Емирейтс" са се надявали, че трансферната стойност на 22-годишния футболист няма да надхвърли 25 милиона евро.

Напомняме, че това е почти целият летен бюджет на Арсенал за покупка на нови играчи. Първоначално ръководството на клуба отпусна 50 милиона паунда за трансфери, но след това тази сума бе увеличена на 70 милиона паунда.

  Сподели
424