Хазенхютъл напусна РБ Лайпциг


Н. Гавазов

Хазенхютъл напусна РБ Лайпциг

Официалният сайт на РБ Лайпциг обяви, че Ралф Хазенхютъл напуска поста старши-треньор на отбора. Контрактът е разтрогнат по взаимно съгласие.

"Клубът напълно справедливо не поиска да продължи договора си с мен (срокът на съглашението бе до лятото на 2019 година). И ние решихме, че не е добре да започнем последната година от контракта без яснота за бъдещето.

Струва ми се, че за реализация на дългосрочни цели РБ Лайпциг трябва да се стреми към решения с дългосрочни договори. Трябва да говорим честно и да имаме възможност да кажем ясно "не", а не успокояващи  "да".

За това аз помолих клуба за предсрочно разтрогване на договора. Благодаря за подкрепата на всички служители в клуба и на феновете. Никога няма да забравя времето, прекарано в Лайпциг", заяви Хазенхютъл.

Специалистът оглави клуба през лятото на 2016 година, след класирането на тима за Първа Бундеслига. През първия сезон "биковете" завършиха втори в немския елит, а след това заеха трето място в групата си в Шампионска лига, стигайки 1/4-финал в Лига Европа.

  Сподели
421